icon

Ako správne užívať Magnézium od Galvexu?

kollarovci
14. feb 2025

Prosim vas neviete ako sa uziva toto magnezko?Na krabicke je 3 krat denne po jednej tabletke ale jedna tabletka obsahuje 51 mg cisteho horcika.Pytam sa len preto ze denna davka ma byt vyse 300mg takze kludne si mozem davat 6 denne?

veverkaa2
14. feb 2025

@kollarovci ja keď som mala tak 1 max 2 tablety denne

zmrzlinka2021
14. feb 2025

@kollarovci ale ty magnezko prijímas aj v rámci stravy.

elian
14. feb 2025

Ja som v tehotenstve brala 3x2 tabletky

kollarovci
autor
14. feb 2025

@elian ja mam tetaniu a ked si davam denne 6 je mi fajn 😉vecer ked si dam spim ako babatko😀Len ma znepokojuje ze na krabicke su 3ks aby mi tych 6 neublizilo .

elian
14. feb 2025

@kollarovci určite nie -mňa tak nastavili v nemocnici, keď mi tvrdlo brucho

domka222
14. feb 2025

Toto si dávam 2x za deň

nynia
14. feb 2025

Mne na tetaniu urcil neurolog davkovanie a bolo to vyssie ako na krabicke tiez som mala od galvexu. Najlepsie budes ak to aj ty prekonzuktujes s lekarom ktory ti ju diagnostikoval on lepsie pozna tvoj zdravotny stav a ci je to vhodne aby si prekrocila davkovanie alebo nie

leveta
14. feb 2025

Ahoj. Ja si dávam 4-5x denne po dve tbl.
Keď mi je dobre občas dva dni vynechám, potom mi je zas naprd tak sa vrátim k pôvodnej dávke.

kollarovci
autor
14. feb 2025

@leveta tiez si myslim ze je to ok lebo som volala do lekarne a tam mi lekarnik povedal ze on mi musi povedat ze sa mam drzat davkovania na krabicke ale😀ze je v jednej tabletke je malo magnezia a ze sportovci si davaju aj 8 .

nevenka
14. feb 2025

@kollarovci jasne, je to tak.
Ja som zohnala teraz Magnezium malat a tam je v 1 tobolke 200 cisteho magnezia a odporucaju 2 denne 🤭.
Horsie by bolo, keby si mala taku formu, kde mas aj B6, cim viac tabliet, tak tym viac aj B6 a to uz by mohol byt problem, ale toto bude ok.

kollarovci
autor
14. feb 2025

@nevenka Dakujem😉

martamasarova
14. feb 2025

@kollarovci ja pri tetanii som mala 3×2 od neurologicky... držím palce

lapersefona
14. feb 2025

@nevenka s b6 to nie je problemy lebo by vitaminy sa vylucia mocom ich nadbytok

modraorchidea
15. feb 2025

@lapersefona ja som brala B6 asi 5 rokov ..nie pravidelne, dakedy som vynechala aj týždeň....a neurologicka ma upozornila , že pri dlhodobom užívaní môže spôsobiť neuropatie

lapersefona
15. feb 2025

@modraorchidea a koľko mg si brala?

janababana
15. feb 2025

Magnezium bisglycinat (chelatova forma) ti nikto neodporucal? Lebo pre niekoho je magnezium od galvexu 0 bodov

lenkakravcova
15. feb 2025

@kollarovci hlavne dodržuj pri tom pitný režim, lebo obličky ti to môže zaniesť ak by si pila málo vody.

kollarovci
autor
15. feb 2025

@lenkakravcova dakujem za radu 😉

modraorchidea
15. feb 2025

@lapersefona najčastejšie jednu za deň, niekedy dve a občas aj tri

andula77
6. máj 2025
@lapersefona

@lapersefona aké to tiež neplatí vždy, že vitamíny skupiny V sa vylučujú močom....napr. moja 10,5 ročná dcéra má hodnotu B12 v krvi 1 000 jednotiek. Povolená hranica je do 489 alebo tak nejak.... Doplnky neberie . ...

andula77
6. máj 2025
@lapersefona

@lapersefona pardón, vitamíny skupiny B malo byť....