icon

Ako správne vyplniť žiadosť o e-recept?

21. aug 2025

Ahoj, snáď to nie je hlúpa otázka. Naposledy keď som bola u doktorky, dohodla som sa so sestričkou, že keď budem na konci s liekom, pošlem im email a vytvoria mi nový e-recept. Bohužiaľ si nepamätám, čo presne malo v tom maily byť. Viem, že tam bolo potrebné uviesť meno a priezvisko, názov lieku a dátum narodenia ale vôbec neviem čo ďalšie. Máte s tým niekto skúsenosti? 😅

anonym_192338
21. aug 2025

Teoreticky možno ešte rodne číslo, ale k názvu lieku ešte sila lieku a dávkovanie

katarinaba
21. aug 2025

Ja alergologicke pisem meno a datum narodenia. Kedze syn uziva dva lieky, tak pisem pocet ktoreho lieku chcem. Inak by som nazov lieku ani neuvadzala, keby islo o jeden. Ved podla mena a datumu narodenia si aj tak musi otvorit kartu a zistit, ake lieky ti ma predpisat. Uz mi raz sama menila lieky - napisla, ze dieta ma uz tolko a tolko rokov, tak mu predpisuje lieky pre vacsie deti.

simsalabim
21. aug 2025

Ja pisem iba moje meno a rok narodenia. Ved oni si ma podla toho najdu v pocitaci, co ine by im bolo treba?

lucka_ke
21. aug 2025

meno, priezvisko, dátum nar., názov lieku, napr. Euthyrox 100

mogaa
21. aug 2025

veď lekár si vie pozrieť v yíxnamoch všetko, stačí meno rč alebo dátu narodenia a liek

som_realistka
21. aug 2025

Zaregistruj sa na zdravieonline.sk, najdi si svojho lekara a cez volbu poziadat o recept uz iba napises nazov lieku co uzivas, tym ze pojdes cez tuto stranku, doktorovi sa to v systeme naparuje na tvoju kartu a nemusis pisat ani rodne cislo ani davkovanie.

taktotedanie
21. aug 2025

@anonym_autor meno priezvisko datum narodenia ake lieky a gramaz