icon

Ako ste prekonali sociálnu fóbiu?

lala0000000
13. aug 2019

Ahoj, mali ste problem zo socialnou fobiou? Ako ste ju premohli a co vam pomohlo

marseillefan
13. aug 2019

ja som za mladi bral antidepresíva alebo trošku alkoholu, aby som to v krízových situáciách prekonal, ale v konečnom dôsledku aj tak pomohol až čas...

marika142
13. aug 2019

@lala0000000 asi tak len cas, treba sa co najviac socializovat a ono to casom prejde, ale je to beh na dlhu trat

horalka1986
13. aug 2019

Ja som tiez bola na antidepresivach. Pomohol trening. Lieky som (po dohode s dr.) vysadila, rozviedla som sa,nasla si priatela ktory je az moc spolocensky typ a kedze som nemala na vyber,casom sa to vytrenovalo. Jasne, stale nedokazem ist do tesca na 2 hodinovy nakup, ale zvladam bez problemov obchodne centra aj vacsie akcie.

lujza123
13. aug 2019

@lala0000000 podľa mňa pomoze dobry terapeut a postupný tréning krízových situácii. Ja som s tým mala problém v tehotenstve, fakt silná klaustrofobia a sociofobia, doslova až panikcke záchvaty, bolo to peklo. Naozaj ľutujem tých čo s týmto musia žiť.

kucikuc
13. aug 2019

@lujza123 A vám to po pôrode zmizlo?

lujza123
13. aug 2019

@kucikuc áno, fóbie boli len počas tehotenstva. Teda stiesnene priestory a davy ľudí nemám rada stále, ale už je to bez busenia srdca, paniky atd.
Ja dokonca idem dobrovoľne do bane, jaskyne a pod. aj keď viem ze mi tam nieje moc prijemne, proste tréning. Čím viac sa človek takým situáciám vystavuje, tým ich zvláda lepsie

janapeterjana
14. aug 2019

@lala0000000 S fobiou som zacala mat problem na strednej skole a teraz, hoci mam 30, stale nie som uplne o.k. a pravidelne beriem malu davku antidepresiv. Proste su situacie a miesta, ktore tazsie zvladam. Mne vzdy pomahalo, ked som vedela, kde je unik, toaleta, zvykla som zhlboka dychat alebo dychat do zrolovaneho papiera, mysliet na nieco ine, ist na cerstvy vzduch s pod. Ale teda, niekedy nepomohlo nic z toho.

olivka84
14. aug 2019

Dobrý terapeut môže pomôcť naučiť sa zvládať tieto situácie.ak nastaví správnu terapiu. Ako aj píšu predomnou môže pomôcť vystavovať sa stresovym situáciám naučiť sa ich zvládať. A ešte nebojovat proti tomu vnútorné. Nebáť sa toho. Treba to prijat že som taká. Ak na to budeš myslieť a báť sa už dopredu bude to len horšie

ludmilusik
17. aug 2019

Ahoj aj ja mám soc. Fóbiu. S jedným neznámym človekom ešte vydržím len ma neposielajte k menšej skupine či davu.

miro1616
8. nov 2023

@horalka1986 dobrý deň aja to mam ake ste mali priznaki ja mam toci sa hlava Pocit naotpadnutie

horalka1986
23. feb 2024

@miro1616 este stale to pretrvava?

veronkaxxx
23. feb 2024

A chodíte do práce so sociálnou fóbiou?

petter83
29. feb 2024

Mne bola diagnostikovana tiez soc.fobia a chodim do prace v ktorej ma cakaju zmeny kde budem musiet viest porady,ma to desi 🫥

petter83
29. feb 2024

@veronkaxxx ja hej

eri84
26. mar 2024

@petter83 a ako to zvládate?