Ako ste sa zbavili tetánie a závratov?
Dobry den. Viem, ze je tu vela prispevkov o tetanii, no zaujima ma, ako a či ste sa z nej vyliecili uplne???. Jednym z prejavov tetanie mozu byt aj zavraty- zbavili ste sa ich uplne a navzdy? Resp.zbavili ste sa psychogennych zavratov, ktore sposobuje podrazdena psychika? Dakujem
@adulienka11111 Dobry den prajem, ja som dostala tetaniu ako 14 rocna. Na strednej skole sa to zhorsilo zo stresu . Mavala som zachvaty take silne ze som ostala na kysliku. Teraz mam 25 a stale pocitujem ze na mne ide zachvat ale rychlo sa ukludnim aby to neprislo . Zavrate mam aj ja. Niekedy mi pomaha ak si nalepim hrejive naplaste okolo krku aby sa rozprudila krv do mozgu. Mam dni kedy nemam ani jeden zavrat. Ono to tak je, su lepsie dni a horsie.
Sestre sa osvedcil pobyt na.cerstom vzduchu. Plus.velmi dobre jej robila.zmena prostredia, vylety a.vypadnut.zo stereotypu....
@nelca0510 dobry den, brali ste od neurologa nejake lieky?
@snowflakenel a dostala sa z toho uplne? Aj zo zavratov? Dakujem
@katinka833 a mate aj taku celkovo slabost a nestabilitu pri chodeni? Ci "len" zavraty? Uzivate na to nejske lieky, alebo vitaminy? Okrem magnezia... Dakujem.
@adulienka11111 Mangnezium som musela vysadit pretoze mam nizky tlak a magne to este znizovalo. Kazdy den musim mat aspon kocku cokolady a nieco slane. Cukor a sol aby bol v organizme.
@katinka833 a ste z tetanie uz vyliecena? Ci stsle mate nejake prejavy ? Dakujem
@adulienka11111 Nie som vyliecena. Mne neurolog povedal ze z toho sa neda, pretoze nato nie su vyvynute lieky iba doplnky (magne, B vitamin) . Nervozitu mam stale v sebe, zmenila sa mi dost povaha a este ak je nejaka tazsia situacia zhorsi sa to. Ja som uz skusala vsetko co sa da dohladat na internete nic nezabera .
@adulienka11111 sem tam ma. Ale maaaalo,uz. Hlavne byt v psychihockej pohode. Chodila aj na jogu kesysi, no teraz ma male dieta , tak nestija.
@snowflakenel takze ma tych zavratov uz minimum cize moze normalne fungovat, ... kedze ma uz aj dietatko. A dala to v podstate bez liekov . Dakujem za Vasu odpoved
Áno, keď som začala chodiť do fitka...nemyslela na somariny, nastavila sa pozitívne...vtedy prešli aj závraty...teraz do fitka nechodím a vracajú sa raz za čas...ale naučila som sa to predýchať...a ísť ďalej...nepoddať sa tomu...proste príde to, predýcham a idem ďalej....
@earlgrey dakujem za odpoved. Asi naozaj velmi vela vplyva na tie zavraty aj pozitivne nastavena psychika
@adulienka11111 Určite áno...
@adulienka11111 ano, bez,liekov. Ale bola.s rym aj na neurologii, lebo mavala aj uzkosti a bolesti hlavy od krcnej xhrbtice a pocit.v.hrdle, akpby ju niekto skrtil.
@adulienka11111 ano, staci brat magnezium. Panicky zachvat ani ziadne ine priznaky som nemala hadam 10 rokov.
@strawberry0797 dakujem. Uzivam magnezium a aj ine vitaminy k tomu. Zatial je to boj
@snowflakenel ja mam tiez caste bolesti hlavy od krčnej, ale neurolog s tym nic nerobi. Tak neviem co povedal a ako pomohol s tymi bolestami neurolog jej?
@adulienka11111 toho magnezia treba ale na zaciatku vela, aj 5x denne. Mne lekarka kazala 10 mesiacov. Nakoniec mi to bolo treba asi len 2 mesiace. Ked pocitis ulavu, znizit na 2x denne.
@strawberry0797 dakujem
@adulienka11111 toho magnezia treba ale na zaciatku vela, aj 5x denne. Mne lekarka kazala 10 mesiacov. Nakoniec mi to bolo treba asi len 2 mesiace. Ked pocitis ulavu, znizit na 2x denne.
@strawberry0797 ahoj, a kolko MG v 1 dávke si brala ?
@strawberry0797 ahoj, a kolko MG v 1 dávke si brala ?
@alegri zalezi od typu magnezia, chemickej formy, vyrobcu atd. To je jedno. Telo si aj tak zoberie len tolko, kolko vie spracovat v ten moment. Zvysok vyluci. Preto treba brat akekolvek, hlavne casto. Niektore trochu prehanaju. Odporucam, Mg. malat alebo bisglycinat, striedam to s lacnejsim laktatom.
@alegri zalezi od typu magnezia, chemickej formy, vyrobcu atd. To je jedno. Telo si aj tak zoberie len tolko, kolko vie spracovat v ten moment. Zvysok vyluci. Preto treba brat akekolvek, hlavne casto. Niektore trochu prehanaju. Odporucam, Mg. malat alebo bisglycinat, striedam to s lacnejsim laktatom.
@strawberry0797 vdaka, lebo odporúčaná davka je všade okolo 370mg denne, len ci printetanii netreba aj viac. A ako casto denne si si ho davala.
Mam aj bisglyvitat, aj citrat aj magnosolv na predpis.
@strawberry0797 vdaka, lebo odporúčaná davka je všade okolo 370mg denne, len ci printetanii netreba aj viac. A ako casto denne si si ho davala.
Mam aj bisglyvitat, aj citrat aj magnosolv na predpis.
@alegri hore som pisala kolko

@adulienka11111 dobrý neurológ pomôže aj s týmto. Takže áno.