Ako ste znášali Isoprinosine pri liečbe Covidu-19 v kombinácii s antibiotikami?
Ahojte, mám nasadený isoprinosine vo vysokých dávkach plus zinnat od piatku a mám pocit že to nieje ani o trochu lepšie plus neskutočná záťaž na žalúdku, pokračujúca slabosť, bolest hlavy, ako ste ho znášali? Dakujem naozaj za každú radu😘
@livi13 ATB pomáhajú len predísť alebo teda už liečiť bakteriálnu infekciu....ale nemáš žiadne antivirotikum.....žiadne priamo na covid nie je...len v nemocniciach pri ťažkých stavoch sa používajú niektoré antivirotiká ktoré môžu a nemusia pomôcť....len vydržať, pitný režim a snaž sa veľa spať....doma "liečiš"len príznaky, nie ochorenie ako také....
Problém so žaludkom môže byť čisto z covidu,nemusí byť z liekov,môžeš skúsiť ráno nalačno Nolpazu alebo niečo podobné,je to na ochranu žalúdka pred veľa liekmi.Samozrejme musíš aj jesť a veľa piť.Nevysadzovala by som nič na tvojom mieste.
Ahoj ja ked som mala pred rokom kovid,brala som tiež antibiotika aj isoprinosine,ale až od siedmeho dňa a zle od žalúdka mi bolo od prvých príznakov.Desať dní som nejedla takmer nič a ešte aj dlho potom som cítila neskutočnú pachuť všetkého jedla a najma kávy,a to ja som veľký kávičkár.Treba len vydržať,každým dňom bude lepšie.Zelám veľa zdravia.
https://www.adc.sk/databazy/produkty/detail/iso...
Liek obsahuje liečivo inozín acedoben dimepranol, ktoré sa používa na liečbu niektorých vírusových infekcií. Liek sa používa na stimuláciu imunitného systému, aby zdolal vírusové infekcie, ako sú:
vírusové infekcie dýchacích ciest,
opakujúci sa herpes na pohlavných orgánoch,
opakujúci sa opar na perách,
pásový opar,
ovčie kiahne,
osýpky,
žltačka,
bradavice na pohlavných orgánoch a iné infekcie spôsobené ľudským papilomavírusom (HPV infekcie),
iné vírusové infekcie, ako je infekčná mononukleóza (infekcia spôsobená Epstein-Barrovej vírusom), infekcia spôsobená cytomegalovírusom a subakútna sklerotizujúca panencefalitída (zriedkavé ochorenie u detí a mladých ľudí, ktoré môže vzniknúť po prekonaní osýpok).
Kym tie lieky zaberu, asi musi prejst aspon tyzden. Slabost a bolest hlavy je z covidu, nie z liekov. Ten zaludok je mozno lepsie pre istotu zavolat lekarovi.
@liljana len to že za týždeň by jej to prešlo aj bez "liekov"...to čo berie ona - sú doplnky, nie liečba Covidu....lieky na Covid stále nie sú....takže len podporuje imunitu, inak platí prechladnutie trvá týždeń a bez liečby 7dní.....tým nechcem vôbec prirovnávať covid s prechladnutím, len ide o dĺžku kým sa telo s chorobou vysporiada
Treba hladat info na relevantnych strankach a u odbornikov. Nie kazdy na MK je odbornik.
Zinnat = Antibiotikum - Cefuroxim - ucinna latka - info pre citatelov, pisatelka otazky zjavne vedela ze je to atb.
Casty vedlajsi ucinok - bolest zaludka.
Okrem toho samozrejme samotne ochorenie Covid sposobuje vela priznakov.
https://www.adc.sk/databazy/produkty/pil/zinnat...
Odpoved na otazku co sposobuje kombinacia oboch liekov je tazka (zodpovedny je klinicky farmakolog - ten tiez uplne nemusi vediet) + netreba zabudat ze samotne ochorenie ma svoje priznaky.
@livi13 ahoj, ja celkovo zle znášam lieky a antibiotiká katastrofa, mne bolo od nich strašne zle, vodnaté hnačky, slabosť, radila som sa s lekárom, kázal mi všetko vysadiť a brať iba vitamíny a fraxiparin, potom sa pomaličky začal žalúdok ukľudňovať..........nech to všetko skoro prejde, veľa sily ❤️
Lekár asi vie prečo Ti to naordinoval ak máš ťažkosti zajtra mu zavolaj. ATB sú samé o sebe záťaž na žalúdok hlavne ich nejedz nalačno a treba k nim užívať probiotika. Isoprinosil sa podáva pri virusovych ochoreniach aby sa zaktivoval imunitný systém.
@livi13 ATB máš ako prevenciu aby ti to neprešlo na pľúca a neskončila na dýchačke.. Isoprinosin máš len na podporu imunity, treba nasadiť ešte vysoké dávky C, D a B vitamínu... Lepšie ti bude až o pár dní.. Držím palce nech všetko dobre zvládneš 🍀🍀🍀
A pred ATB sa dostatočne treba najesť aby ti nebolo zle, je to záťaž na žalúdok.

@livi13 isoprinnosin je len podpora imunity, zinok detto....ale nie je to liečba ako taká....čiže telo s covidom "bojuje", nefunguje to ako ked si dáš ATB a tie likvidujú baktérie....ty máš len prípravky na podporu imunity aby pracovala ako má....