Ako Stilnox pomáha pri nespavosti?
Ahojte,
poprosím o radu ľudí, čo majú skúsenosti so Stilnoxom - predpísané všeobecnou, prvý krát mám takéto lieky, trápim sa s nespavosťou na ktorú neúčinkujú žiadne voľnopredajné veci - skúšala som včera prvý krát (po dvoch nociach prebdetých) 1/4 (mám Stilnox 10mb), avšak, asi ako začal účinkovať neviem, pocítila som taký divný chlad v tele, ani neviem ako to popísať, a ako keby som šla omdlieť, nie zaspať - tak som sa vystrašila, srdce mi začalo búšiť - a už som nezaspala, až do rána do ôsmej - čiže tretia noc v rade prebdetá. Asi by som mala teraz skúsiť polovičku, keďže z 1/4 nič, ale bojím sa toho procesu, viete mi niekto z vás popísať, či je to normálne, a keď ho beriete, ako to na vás účinkuje a čo cítite?
Ďakujem.
Máš psychické problémy?
V prvom rade sa ukľudni, uži tabletku tesne pred uložením sa do postele, postupne príde taká "únava" a následne spánok. Užívam tieto lieky už dlho a nikdy sa mi nič podobné nestalo. Môžeš to ešte doplniť melatonínom alebo si daj magnézium.
Dam si tabletku a spim. Skor si mala stres z uzitia tabletky
Kto vám ho predpisuje ženy? Ja som ho raz užívala,ale yz mi ho všeobecná nechce predpisovať, že sú návykové. Nemá niekto predat aspoň pár tabletiek?
Tie prejavy si mala z úzkosti a nie z tabletky. Ja keď nemôžem zaspať, dám si polovicu a za 20 minút spím. Ako účinok pociťujem prehlbeny skludneny dych,.ale je to skôr príjemné. Nepozoruj sa prehnane a po užití lieku ľahni a spi, nevymýšľaj. A štvrť tabletky je málo, daj si radšej polovicu. ja po nej ráno vstanem oddýchnutá a svieža.
@michaella24 melatonín mi vôbec neúčinkuje, to mám skúsené, magnézium beriem teraz magnosolv, ďakujem.
@fajnova pokúsim sa teda dnes tú polovicu, ďakujem 🙂 už fakt potrebujem spať dočerta aspoň 2x týždenne, teraz je to hrozné, 3 dni nespím, resp max hodinu dve, potom deň dva ok (ok znamená tak 4-5 hod, viac nedávam teraz), a potom zase, cez deň som jak zombie, nesústredím sa, robím chybu za chybou, nič ma nebaví, možno pôjdem potom na AD ale kým sa dostanem k psychiatrovi, tak mi dala všeobecná
@eeves a máš aj nejaké iné problémy? Určite skús tú polovičku, ja si tiež dávam tak. Ak sa náhodou zobudím okolo polnoci a neviem znova zaspať, tak si dám aj druhú. Ale popravde, nevidím rozdiel medzi polkou a celou, vždy sa budím rovnako okolo tretej ráno. Takže si ju kľudne daj a nechaj prísť spánok k sebe, uvoľni sa a oddychuj. Držím ti palce, viem aké to je nespať.
@michaella24 depresie a občasné úzkosti, ale teraz mi tú depresiu živí hlavne tá nespavosť. Vyskúšam dnes, ďakujem veľmi pekne.
Ach, je mi ľúto, čo prežívaš a ver, že nie si v tom sama, presne viem, o čom píšeš. Skús si cez Google pohľadať diskusie tu z konika, jedna kočka tam veľmi dobre píše. Základ je nezivit tu nespavosť, netrápiť sa ňou, nemyslieť na to. Neísť do postele s tým, že zas nebudem spať. Proste nič sa nestane, keď nezaspis, ani z toho nezomries, ani nedostaneš infarkt. Vôbec o tom nehovoriť. Poprosiť aj blízkych, aby sa ťa na to nepýtali. Škoda, zabudla som, aký mala nick.
A toho stilnoxu sa neboj, je to tvoj kamoš momentálne.
@eeves tomu rozumiem, som na tom rovnako. A máš už od psychiatra nasadenú liečbu? Lebo aj antidepresíva môžu pomôcť zlepšiť stav a pomôcť ti. Verím, že ti dievčatá pomohli, povzbudili ťa a dnes sa už vyspíš.
Stilnox ta proste vypne. Vypne ti CNS, s klasickym spankom plnym osviezenia nema nic spolocne. Potrebujes psychiatra akutne, skus aj pohotovost, daju ti Trittico, alebo nieco podobne, co nie je navykove a nauci ta to spat.
@drahomirrra máš skúsenosti? Lebo ja sa po stilnoxe budím svieža a plná energie.
@fajnova Babka ho dlhodobo uziva. Hypnotika navodzuju v zasade nieco ako komatozny stav, nie spanok. Ale to je asi znama vec pre vsetkych. Preto sa uziva velmi kratkodobo.
Pri starych ludoch to uz velmi psychiater neriesi, babka ma 88.
Brala som ho pol roka, akoze zaspala som, ale ked som sa uprostred noci zobudila, mala som z neho halucinacie riadne :D
@fajnova ďakujem si zlatá, mám taký pocit že som to tu niekde už aj čítala, neviem či to platí na mňa, u mňa je to také podivné, ako keby sa mi niečo doslova "preplo" v hlave na "nespať" a ja s tým neviem bojovať, lebo nič nefunguje, zo dňa na deň...naposledy som sa zdravo vyspala v novembri, a to som mala predtým spánok tip top absolútne
@michaella24 AD som už jedny skúšala, nedopadlo to dobre, musela som vysadiť, teraz ma presviedča na iné, ale hlavne kvôli tej nespavosti, keby nie jej tak by som to možno aj zvládla bez toho, preto som chcela vyskúšať najprv samoliečbu :( zatiaľ bezvýsledne
@drahomirrra asi to bude človek od človeka rôzne, reakcie na to, tak som zvedavá ako dopadnem ja.
@missviolet toto by som rada bližšie vedela že čo to bolo 🙂 niečo ako spánková paralýza?
@eeves No ja osobne mám so Stilnoxom strašne zlé skúsenosti, už by som to do úst nedala. Párkrát som to skúsila, a dopadlo to vždy tak, že akoby mi odišlo vedomie, ale telo fungovalo ďalej, halucinácie proste. Spat som nejako extra z toho nespala, ale keď som ráno vstala v byte bol hrozný binec ( bývam sama), spaky po zemi ( nikdy dnu nefajčím), jedlo v posteli, na zemi, veci krížom krazom, raz som v tomto stave aj akože "varila", na čo som prišla až ráno.. Mäso v hrnci s mliekom, vínom, chlebom, proste čo mi prišlo pod ruku to som tam zmarila. Toto so mnou robil presne Stilnox, a z tých stavov si pamätám len zopár sekundových zableskov. Keď som si predstavila čo všetko sa mohlo stať - požiar v byte, vyhodenie bytovky plynom z varenia, vyskočiť z výšky z balkóna..Nie nie, ďakujem pekne, nikdy viac. Sú ľudia ktorí s tým nemajú problém, ale sú aj čo ten problém majú, poznám ešte 1 osobu čo mala tieto stavy. Prešla som radšej na občasny Diazepam, ten je pre mňa bezpečny
Ja beriem Stilnox velmi dlho, cca 15 rokov, mozno viac. Zacinala som 1/4, teraz som na 3/4 a beriem ho prilezitostne. Predtym som vyskusala rozne lieky, nic mi nepomohlo tak, ako Stilnox. Nemam z neho nocne mory, prave naopak, som super vyspata.
@columbovazena jeziiiiis , toto je normálne strašidelne . Čítam si to v posteli , všade tma všetci spia a normálne počujem nejaké zvuky , no strašne , dobre že to teda už neberies
Uvar si caj z valeriany lekárskej a nebudes potrebovat ziadne návykové tabletky.
@eeves nie, aspon u mna nie paralyza, zovudila som sa, odtackala som sa do kuchyne, vsetky predmety sa vlnili,plavali, nemala som vobec odhad na vzdialenosti, tak som sa otrieskala o vsetko...
Stilnox som jedno obdobie užívala ale teda nikdy sa mi nedialo nič také ako sa tu opisuje.
Keď mi ho lekár predpisoval,opakovane mi prízvukoval že užiť a okamžite ľahnúť a zavrieť oči......Nie že užijem a idem sa ešte najesť alebo ostať sedieť a pozerať tv...... užiť, hneď zaliezt do postele a zatvoriť oči.....u mňa sa spánok dostavil vždy behom 1-2 minút.Skusila som po užití neísť spať s kukať tv a ano,vtedy som po pár minútach mala halucinácie,veľmi som sa zľakla a teda rýchlo ľahla ,zavrela oči a hneď aj zaspala . Vždy som z neho bola perfektná vyspaná a stačilo mi spať aj menej hodín ako obvykle.

Užívam roky ale niečo také ako ty nemám, dam si tbl, zavriem oči a iďme spať. Nerozmýšľam nad účinkom