Ako to zvládate po operácii žlčníka?

mata391
5. jan 2020

Baby, prosím vas tie, ktoré máte vybratý žlčník ako to zvládate? Mne ho vyberali v júli ale stále nie som fit, stále mam kŕče po hociktorom jedle a musím hneď letieť na WC, pripadne aj v čase keď som nič nejedla tak to isté. Nedá sa ani od sledovať po akom jedle, lebo raz je to v pohode a inokedy nie.

romana160
5. jan 2020

Ja ho mám vybratý,ale črevné problémy mám tiež poriadne dlho.Bolo to aj pred operáciou a aj po operácii.Myslela som si že to mám zo žlčníka.U mňa sa obávam,že to bude celiakiou a intoleranciou laktozy.Dosť som aj schudla,čo je extrém pri mojej výške.A hlavne chcem podotknúť že najviac sa mi to zhoršovalo nejako 2 týždne pred MS.Ale poviem ti,že som aj rada že žlčník letel preč,pretože mala som v ňom kamene a to roky a aj záchvaty boli.Mne ho vybrali teraz pred sviatkami v decembri.

luciamk
6. jan 2020

Ahoj, ja som pred operáciou nemala žiadne zažívacie problémy, ani so žlčníkom... raz večer som z chuti zjedla horúce lazane a bolo... myslela som, že do rána bude po mne... v nemocnici si ma hneď nechali , vybrali mi žlčník, mala som veľké kamene. Je to už dva roky, ale odvtedy je to na figu... ak zjem nejaké oriešky, hoci len za hrsť , hneď mám takú tupú bolesť na pravo. a trvá to aj na druhý deň... to isté pri vysmážanom , paprike a kapuste... Ak zjem niečo suché ako pečivo, alebo koláč a hneď to nezapijem, začne sa mi čkať...je to veľmi nepríjemné, hlavne na verejnosti, lebo to neprestane kým sa nenapijem. Pýtala som sa lekára a všetko je to následok toho že nemám žlčník... jeho rada.. mám sa vyvarovať jedlám, ktoré mi nerobia dobre a vždy mám pri sebe nosiť vodu.... 😠

janage
11. jan 2020

@luciamk ahoj ja som uz cca 9 rokov po. Kapustu v malom mnozstve tepelne upravenu mozem len posledne obdobie. Vyprazane jem vynimocne v jedalni napr. ani omylom. U mna sa to tak striedalo. Z kapustu, papriku a vyprazane a ine co by si nemala jest musis skusit postupne alebo vobec nejest. Je plno inych potravin. S tym suchym to nemam. Ale pred cca troma rokmi ked som isla s jednej gastrovirozy do druhej co som vzdy vzdy chytila od malej zo skolky sa mi velmi zhorsilo. Bola som na gastre, nic nezistili. Ale uz jem len to co mi robi dobre. Paradoxne ked som pribrala sa mi polepsilo. Ale,zas sa necitim dobre s nadvahou celkovo. Skus drzat mesiac dva prisnu zlcnikovu dietu a uvidis.

jessicai
11. jan 2020

@mata391 mám vyoperovaný žlčník 27rokov. Mám skôr problém, že jedávam veľa a všetko. Sladké, slané, mastné aj vyprážané...všetko dohromady. Neviem skončiť s prejedaním...čo je zase môj problém. Hneď po operácii som jedla všetko ale v menších množstvách. Niektoré potraviny ma trošku pohnali na WC ale aj to sa časom tuším zlepšuje.Ja si myslím, že telo potrebuje všetko ale treba jest menšie porcie. Ja som sa držala rady jednej pacientky čo so mnou bola v nemocnici. Žiadna diéta pre telo nieje dobrá. Treba jest všetko ale rozumne.

janage
11. jan 2020

@jessicai ono to bude individualne, ja mam v okoli dva pripady co jedli vsetko a vela a jeden skoncil zapalom pankreasu, druhy zlcovodov. Ja sama tiez mam potraviny co vobec nemozem lebo mam krce az akoby zachvat a trva cca pol hodiny az hodinu. Tak proste ich nejem.

maxpower39
18. máj 2023

@mata391 dobrý deň smiem sa spýtať ako ste na tom s trávením a váhou po odstránení žlčníka

jessicai
19. máj 2023

@maxpower39 ja mám žlčník operovali laparoskopiou v r.1993. Trávenie vporiadku len pri niektorých potravinách ako sú vajíčka a párky ma zacne bolieť brucho a musím ísť na wc. Inak môžem jesť všetko takže som poriadne pribrala ale aj jeden čas schudla. Takže u mňa vporiadku. Klopklop.🙂