Ako účinne liečiť seknutie krížov?
Ahojte 6 deň som seknutá už som z toho unavená, druhý deň mám lieky a nebadám žiadne zmeny. Užívam Dimexol 200mg 3x1, Milgamma N 2x1, molpazu na žalúdok.
To ti doktorka ani neopichla?
Nemáš vôbec účinnú liečbu.
@ruskamasa mne zaberal ibuprofen (aj dve 400ky naraz) a zvonku namazat Voltarenom forte. Aj konopna mast s kapsaicinom je prijemna na prehriatie. A co najskor zacat fyzioterapiu (najprv ti to budu niekolko tyzdnov len uvolnovat, pred tym nez sa prejde k cviceniu).
tak hlavne nieco od bolesti, (ibalgin aspon - tabletky alebo priamo krem alebo Veral a podobne, v lekarni ti odporucia). A suche teplo - nahrievat fenom, omotat salom, dekou alebo zapnut elektricku podlozku.
@ruskamasa asi to teraz máš veľmi bolestivé takže na fyzioterapiu je skoro,ale poviem ti môj príbeh vo februári toho roku som dostal taký zápal do krížov,že ma bolel každý pohyb,dokonca ešte aj dýchanie..z najväčšie bolesti som sa dostával mesiac aj niečo ..opakovane sa mi odvtedy vracali zapály a bolesti. No a mne najviac pomohli potom cviky na uvoľnenie platničiek ktoré som si našiel na nete,obyčajne variácie mačacieho chrbáta..ktoré robím aj teraz pred každým tréningom ..precitujem ako sa mi uvoľňuje napätie z krížov ..na tiktoku sú na to super videa ako to cvičiť aby to malo efekt
@ruskamasa ešte som zabudla dopísať veral 2x1 dole spomenutý liek som zabudla napísať ale ten som musela doobjednať v lekárni bol na druhý deň.
@ruskamasa mne fyzioterapeut uvolnil bolest nasledovnym spôsobom.
Postav sa pred stôl,predklon sa a chyt sa obidvoma rukami stola.Prenes vahu na jednu nohu a druhou pohybuj zlava doprava.Popros partnera,nech ti palcom pomaly prejde po chrbtici v mieste bolesti smerom nadol a jemne tlaci.Opakuj 2-3 krat a potom to iste s druhou nohou.Nasledne mi spravil akupunkuru,po hodine a pol som odchadzal s min.bolestou,ktora do druheho dna zmizla.Na noc som si dal este ladvinovy pas.Prajem skore uzdravenie.
CVIČIŤ!!!!! Čím dlhšie nehybne ležíš a berieš lieky, je to horšie. Telo sa lieči pohybom. Jasné, nemôžeš teraz robitl planky a podobne, ale základné, jemné cviky, kde poooomalyyyy rozhýbeš chrbticu v každom smere. Ja som celý život bojovala so seknutiami, mám protrúziu platničky so sekvesterom (ľudovo prasknutá a vytečená), 6 ďalších platničiek mám vysunutých, na rehabkách som strávila toľko času, že môj fyzio sa stal rodinným priateľom. Seknutia, nervové paralýzy, odpadnutia od bolesti, prevozy sanitkou na pohotovosť … to bola moja bežná realita. Lieky dočasne riešia len dôsledok, nie príčinu. Ako jasné … ľahšie je dať si tabletku ako so sebou niečo robiť ale z dlhodobého hľadiska je to nanič 🤷♀️.

Dimecol je na uvoľnenie svalstva. V liečbe nemáš nič proti bolesti. Skúšala si suché teplo? Tiež veľmi pomáha.