Ako upokojiť zápal po štipnutí hmyzom?
Dobrý deň
Partnera niečo asi štiplo,na nohe sa mu spravil najskôr červený fľak,ktorý ho svŕbel. Natierali sme to Fenimaxom(niečo ako Fenistil gél).
Pozerala som,či tam nemá hlavu z pijaka alebo žihadlo ale nič som mu nenašla.
Teraz som sa mu na tú nôžku pozrela a ten štipanec sa mu zapálil,rozšíril. Už ho to nesvŕbi ale ma to stále horúce. Dokonca mu to až sfialovelo.
Lekára určite navštívi , zajtra to má na pláne.
Nemá ale niekto nejakú “babkovskú” radu alebo pohľad ktorý by ma mohol upokojiť, že čo by to mohlo byť? 1. Fotka je z nedele a druha, tretia je dnes. Ďakujem krásne

Nám kedysi na štípance a opuchy dávali octový obklad. Ocot zriadený vodou. Alebo lieh / alpa
Ichtamol (gafrova mast s ichtamolom alebo ichtoxyl) mozete skusit zatial, ale uz do zajtra to asi vydrzi aj bez domacej liecby. Zrejme nieco male a o to agresivnejsie to ma na svedomi, mozno dostane atb, ak sa vytvara absces. Boreliozu mu teraz hned nezistia, to sa riesi az s odstupom tyzdnov a nemusi ju mat aj ked je stipanec skaredy.

Fuu, tak s tymto urcite k lekarovi, nech mu predpise antibioticku mast a rovno vezme krv na boreliozu. Moze to byt od ovada alebo takej malej musky, ktora hrozne stipe (zabudla som nazov).