icon

Ako upokojiť zápal po štipnutí hmyzom?

simkaaaaa
16. apr 2024

Dobrý deň
Partnera niečo asi štiplo,na nohe sa mu spravil najskôr červený fľak,ktorý ho svŕbel. Natierali sme to Fenimaxom(niečo ako Fenistil gél).
Pozerala som,či tam nemá hlavu z pijaka alebo žihadlo ale nič som mu nenašla.
Teraz som sa mu na tú nôžku pozrela a ten štipanec sa mu zapálil,rozšíril. Už ho to nesvŕbi ale ma to stále horúce. Dokonca mu to až sfialovelo.
Lekára určite navštívi , zajtra to má na pláne.
Nemá ale niekto nejakú “babkovskú” radu alebo pohľad ktorý by ma mohol upokojiť, že čo by to mohlo byť? 1. Fotka je z nedele a druha, tretia je dnes. Ďakujem krásne

Ako upokojiť zápal po štipnutí hmyzom?Ako upokojiť zápal po štipnutí hmyzom?Ako upokojiť zápal po štipnutí hmyzom?
kp7333
16. apr 2024

Fuu, tak s tymto urcite k lekarovi, nech mu predpise antibioticku mast a rovno vezme krv na boreliozu. Moze to byt od ovada alebo takej malej musky, ktora hrozne stipe (zabudla som nazov).

simkaaaaa
autor
16. apr 2024

@kp7333 mušky a ovad nás napadol tiež

alienkami
16. apr 2024

Nám kedysi na štípance a opuchy dávali octový obklad. Ocot zriadený vodou. Alebo lieh / alpa

simkaaaaa
autor
16. apr 2024

@alienkami máme ocot ale ja si myslím že ho poštipalo niečo infikované nejakou gebuzínou

anavixy
16. apr 2024

Ichtamol (gafrova mast s ichtamolom alebo ichtoxyl) mozete skusit zatial, ale uz do zajtra to asi vydrzi aj bez domacej liecby. Zrejme nieco male a o to agresivnejsie to ma na svedomi, mozno dostane atb, ak sa vytvara absces. Boreliozu mu teraz hned nezistia, to sa riesi az s odstupom tyzdnov a nemusi ju mat aj ked je stipanec skaredy.

alienkami
16. apr 2024

@simkaaaaa ale kým pôjdete k dr., môžeš sa pokúsiť aspoň zmierniť opuch a zápal.

simkaaaaa
autor
16. apr 2024

@anavixy mne sa borelióza ukázala po 2 týždňoch takže som si vedomá

simkaaaaa
autor
16. apr 2024

@alienkami aký najlepší pomer ocot/voda?

alienkami
16. apr 2024

@simkaaaaa 1:1, ale stačí aj menej octu

simkaaaaa
autor
16. apr 2024

@alienkami ďakujem krásne