Ako uvoľniť upchaté nosné dutiny?
Prosím žienky, mamky, poradie niečo na uvoľnenie nosných dutín. Už 5 ty týždeň s tým bojujem. Najprv chrípka 3 týždňova s ATB lebo som mala zapálené dutiny a strašne bolesti hlavy. A po týždni už znova dutiny. Dostala som znova vírus od synčeka s ktorým som bola v nemocnici. Má RSV vírus či ako sa volá 🤦. Hlava ma tak neboli ale dutiny úplne upchaté. Robim si preplachy, inhalujem, prikladám teplý vankúšik na hlavu. Čo vám zabralo na dutiny? Nejakú radu? Okrem liekov lebo tých som už brala počas chrípky naozaj veľa. A ani sinupret áni nič iné mi nezabralo. Ďakujem ❤️
ja si dávam do mikrovlnky nahriať hrubozrnú soľ, potom ju nasypem na látkovú plienku a prikladám na dutiny
doma a aj na spanie si daj tenku ciapku - taku aku nosia deti na jar. Prejde ti to. Dutiny budu stale v teple a uvolnia sa. Po umyvani vlasov vzdy fenuj - aspon nejaku dobu a hned si nadad ciapku.
Toto mi nakoniec pomahalo najviac - mala som dutiny chytene nonstop a uz som sinupret nemohla ani citit.
@vera55555 problem vankusika je, ze ked si prikladas tak ti dutiny ohreje. Ale ked ho zlozis, tak ich zase ochladis a zostava ti nadcha.
@vera55555 sinupret nikdy nepomohol
Daj si solmucol, sterimar s medou na upchaty nos, antihistaminika alebo aescin nech ti to odpuchne, daj normalne solux nie nejake blbe ohrevne vankuse a NEKONVICKUJ NEPREPLACHUJ V AKUTNEJ FAZE OCHORENIA NEDOSTANES SA Z TOHO POTOM ESTE VELMI DLHO
Acetylcystein dr Max..
Po ATB sa môžu premnožiť kvasinky, skús či pomôže na pár dní vylúčiť sladké a múčne jedlá + jedz grapefruit, kiwi, losos, kokos, olivy, šalviový a žihľavový čaj, žihľava funguje ako prírodné antihistaminikum ...
Nenaparuj neprikladaj nic. Nastriekaj si na tvar trosku vody daj velku vrstvu oleja na tvar (napr argan atd) a pravidelne, zozaciatku aj viackrat denne si rob tuto masaz
https://www.sneha.sk/post/zbavte-sa-nádchy-čist...
Ja mavam casto problemy s dutinami. Uz som nechcela atb a hladala som kadeco co by mohlo pomoct. viem ze oni robia ocistu dutim (ajurveda). Plus co som citala orl tak hned pri prvom pocite nachladnutia zjest bud zazvor alebo skoricu. prehreje dutiny. ked moc fuka ani nechodim von. a v zime ciapku vzdy
Bud klasicke kvapky do nosa na odoznenie akutnej fazy alebo si od lekarky pytaj nasonex. Moja skusenost, sliznicu a dutiny do 3 dni realne preliecil a bol pokoj. Je to lokalny kortikoid, ale zabera velmi dobre a je nenavykovy. A este zlty Trifed. Je na predpis, casto ho dostanu moje deti. Raz som mala zapal dutin a nic nepomahalo niekolko dni. Ani kvapky, nic. Tak som sa nastvala a dala si odmerku tohto sirupu. Bolo neuveritelne sledovat ako realne citim, ze mi ta dutina odpucha. Je to asi dobre silne, ale mne stacila 1 davka...
No takže bola som dnes už na ORL lebo sa to nedalo vydržať a z nosa mi išiel naozaj škaredý zelený hnis. A že mám silný zápal dutín. Takže druhé ATB biseptol a nosanex a kvapky do nosa uniflox. Snáď zaberie lebo prvá liečba ATB nezabrala a preto teraz taký silný zápal . 😔

@vera55555 obklad zo švédskych kvapiek.