icon

Ako vám prešiel zápal sedacieho nervu?

lilia13
23. feb 2020

Mam strasne bolesti v nohe,zapal sedaceho nervu,uz som absolvovala aj rehabilitacie a ziadne zlepsenie ,nemozem poriadne chodit pre bolest,ak mate niekto skusenosti a prekonali ste toto ochorenie tak budem rada za kazdu radu,za odpovede vopred dakujem.

Strana
z2
akvi
14. mar 2021

@sislik29 ja som to pisala par riadkov vyssie, mne definitivne pomohla akupunktura. Fakt. Doteraz mam pokoj. A mne sa to teda vracalo minimalne 2x do roka som sa vytrapila vzdy. Minuly rok o takomto case ma to zdraplo, sla som 1x na akupunkturu, mala som pokoj 3 mesiace, ale ze uplne. Potom ma zacalo znova pobolievat, v septembri som sla zase. Odvtedy pokoj, ale ze tak, ze ani jediny raz ma nic nezabolelo. Ja som tiez neverila, ze to az tak moze pomoct.

mirko16
14. mar 2021

Dobry den ja som sa pol roka liečila na zapal sedacieho nervu nevrolog ma liečil liekmi ktore nezaberali.Ked som mu povedala ze nevidim ziadny posun po jeho liečbe naopak je to horsie tak mi povedal ze nech to skusim vysadiť..To uz pre mna bolo ze toto nieje cesta...Zmenila som neurológa novy ma hned poslal na MRI 23.12.2020 (ten predtym ma diagnostikoval pohľadom,a ja som sa trápila v bolestiach den noc).Po MRI bola diagnoza ina odretie ,opotrebenie stavcov 4,5,6 vytecena tekutina s plainiciek ktora sa zvapenatela na koreňe miechy usadila..Samozrejme bolo hned operovať odmietla som aleternativa bola ozonoterapia co je vzdy len skúša niekomu pomoze niekomu vobec...mne nepomohla...bolesti uz takeho tipu ze som dostala zachvat ze ma az triaslo paralizovalo psychická to ani nehovorim dostávala som sa do bodu nechajte ma tak deti manzel iba zavreta v spálni v bolestiach..To nieje zivot aby deti na nieco take pozerali nevedieť sa ist ani prejst na prechádzku nic..Zacala som fyzioterapiu pre 5 týždňami a pokrok je urcite..bolest este je ale nie taka zachvatova...Robi mi bankovanie masáže zatial sa cvicit neda..kym nebuďte v stave ze ano nepreháňajme to s tym aby ste si neuškodili viac..takze za mna je prva cesta fyzioterapia urcite potom urcite este lieky na zápalovému procesy..ktore predpise doktor ..a samozrejme cviky na vysunut platničku za nejaky cas..nebojte sa v dobry rukach sa to vyrieši..aj ked uz budete musiet davat na seba pozor..drzim palce

sislik29
15. mar 2021

@akvi Tak toto by som bola velmi rada keby akupunktura pomohla..Mam aj posunutu platnicku,a zohnala som si gumy na cvicenie s cvicebnym planom,vola sa to SM system,a ze robi zazraky, a ze tymto sa daju napravit aj platnicky,tak vyskusam aj to,pretoze ked som videla a aj skusala cviky,ktore sa cvicia s Fizioterapeutom,tak to teda nedam!!!!Prelozit nohu cez nohu a pod kolenom chytit a tahat k hrudniku je pre mna nadludsky vykon,a s tymi bolestami ziadna sanca si co len prelozit nohu cez nohu.Preto som sa pytala ma dalsie metody ako ulavit od bolesti a zacat cvicit.😉Dakujem Vam za odpoved.

sislik29
15. mar 2021

@mirko16 Ako to myslite ze davat na seba pozor?Pracu mam fyzicky dost narocnu,kde sa treba riadne obracat,aj ked asi teraz dostanem vypoved oed budem dlho marodovat,ale to mi je jedno,hlavne sa potrebujem vyliecit.U mna totiz bol spustac,ze som prechladla v praci,ked som pracovala v poriadnom prievane!

akvi
16. mar 2021

@sislik29 inak ja som tiez zacala cvicit aj sm system, ale az teraz nedavno. Nemam celkovo dobre drzanie tela, tak som si povedala, ze musim s tym nieco robit. Zatial cvicim kratko, takze neviem povedat, ci to skutocne pomoze, ale teda, cviky sa zdaju lahke, ale ak ich clovek robi ako treba, tak veru citim kazdy sval. Neodporucam ale cvicit sama, bez trenera, pretoze z videi sa sice daju pozriet cviky, ale trener vas musi napravit, inak to nema zmysel. Mne trenerka dovoli samej cvicit len tie cviky, ktore uz vie, ze mam zvladnute..Vela ich zatial nie je.. Clovek si ani neuvedomuje, aky je krivy, ako mi uteka panva, alebo rameno. Takze ozaj bez trenera toto cvicit je nanic..

mirko16
17. mar 2021

@sislik29 dobry den ja si myslim ze u mna to bolo dlhodobo problem chrbta..ale nijako vazne to nebolo teda aspon nebolelo..Dala som si 70 km túru na bicykli a vtedy to zacalo..myslim sledovať co si mozte dovolit a co nie..Na ten sm systém som aj ja pozerala a kam chodíte cvicit??

sislik29
17. mar 2021

@mirko16 Doma cvicim,ale ako pisala aj akvi,len tie cviky zo zostavy,ktore robim spravne..Na zaciatok to uplne staci,nepotrebujem celu zostavu cvicit.Staci opakovania aj tych par ktore mi nerobia problem,a pridavam k tomu cviky cisto na tento problem je ich okolo 8 presne zamerane na Ischias,a s toho davam co mi bolest dovoli zatial len polovicu/4/,ale dufam,se casom ako bolest zacne slabnut tak snad dam vsetky,a veru po tejto strasnej skusenosti s Ischiasom sa to pre mna stane kazdodennym chlebikom..

nicearty
25. mar 2021

@lilia13 ja sa s ischiasom trápim od decembra ( teda 4 mesiac), návšteva neurologicky na začiatku februára- nepomohla nič, ale poslala na MRI, MRI absolvovane na konci februára, výsledok: dve protruzie platničiek na 2 a 4mm, Tarlovova cysta v S1aS2 3,5x1,7cm ... dala mi výmenný lístok na rehabilitácie, termín som dostala za mesiac, akurát som tam bola: nastavená magnetoterapia, masáže, plynové inj. ( realizácia od polovice apríla), keďže som tiež mala veľké bolesti ischiasu, riešila som s neurologickou liečbu bolesti a poviem vám, len málokedy stretnete lekára s empatiou, odborníka, ktorý sa vám snaží pomôcť, ja som to šťastie nemala .. liečbu bolesti mi nastavila naša známa algeziologicka/anestéziologicka, a to som bola u súkromnej neurologicky, lebo termín k normálnej by som mala až teraz, vivat slovenskí lekári .. česť a úcta tým empatickym a odborníkom .. inak môže človek aj, prepáčte za hrubý výraz, aj skapat .. všetci tu vieme ale sú to tie bolesti .. po 10 infuzkach sa mi niečo polepšilo, ale nie na 100% .. keďže na rehabilitácie som dostala termín az teraz, tiež chodím ešte k známej fyzioterapeutke-bankovanie,masáže a hlavne a to je gro liečby SM systém, výsledky sú až po dlhšom čase cvičenia, ale sú ozaj výborne, ja ich cvičím 3 týždne, je dôležité, aby vás fyzioterapeut skontroloval,či cviky robíte dobre, kvalita je dôležitejšia ako kvantita, mne pridáva každý týždeň nový cvik a kontroluje tie predošlé, doma si pomáham videami Dr. Smiska, ktorý túto metódu robí, pri zmene a preťažení noha bolí, vtedy si supnem niečo proti bolesti, tiež som toho vyskúšala dosť, lebo každému zaberie niečo iné, mne zabral aulin, čo je strašný humus, už som ho našťastie vysadila, teraz som zistila,že mi pomáha aj panadol ultra Rapid, taká modro oranžová krabička a šumivé tablety, inak beriem už len C,D,B, probiotiká a snažím sa nedostať covid, lebo neviem, či by som to prežila, keď mám toto, dostal niekto z vás covid v takom stave alebo bol očkovany? A keď tu píšete o akupunkture, rozmýšľam aj nad ňou .. je tu tiež niekto, kto má takú cystu?

vorkola
29. okt 2022

@lilia13 Ja mam tiez take bolesti na zblaznenie,co aku mast najnovsiu ste uzivali, alebo co by zabralo, ja nevladze chodit

timotej
1. nov 2022

@vorkola masti nepomozu, musite si dat protizapalove lieky ak mate doma aulin alebo aflamil

kate663
9. sep 2023

Ahojte všetci. Posledné týždne ma trápia niektoré príznaky, ktoré sa celkom rýchlo zhoršujú. Mám bolesť a nepohodlie v oblasti zadku a taktiež nôh, ktoré sa často šíria až po chrbát. Nie je to príjemné a obmedzuje ma to vo výkone mojich bežných úloh. Hľadala som aj niekoľko článkov v súvislosti s mojimi príznakmi, pričom najviac zhôd som našla v tomto https://zdravoteka.sk/choroby/zapal-sedacieho-n... a zistila som, že by mohlo ísť o zápal sedacieho nervu. V iných článkoch niektorí ľudia odporúčajú cvičenia na rozťahovanie a posilňovanie svalov v oblasti bedier a chrbta. Taktiež sa spomínajú teplé obklady, ktoré by mohli pomôcť uvoľniť napätie a zmierniť bolesť. To všetko mi však prináša úľavu naozaj len na chvíľku. Momentálne sa nachádzam v období, kedy som pracovne veľmi vyťažená a nemám veľa voľného času na návštevy lekárov. Rada by som sa preto opýtala, či máte niektorí skúsenosti s podobnými príznakmi a čo ste urobili, aby ste zmiernili bolesť a dostali sa zas do normálneho stavu. Možno viete o nejakých overených metódach, ktoré by som mohla vyskúšať v pohodlí svojho domova. Pokiaľ máte teda nejaké skúsenosti alebo nápady, ktoré by ste so mnou mohli zdieľať, veľmi by som si vážila vašu pomoc. Chcela by som sa rýchlo zotaviť a vrátiť sa k svojmu bežnému životu. Pokiaľ sa to ale bude viac zhoršovať, pôjdem k doktorovi. Vopred vám ďakujem za vašu podporu a rady. Prajem vám ešte príjemný zvyšok dňa a tiež veľa zdravia.

nicearty
9. sep 2023

@kate663 doktor ti pomôže len v tom, ak ťa pošle na MR a tam sa ukáže pravdepodobne, že máš vyskocenu platničku .. mala som to isté .. zotavovala som sa dlhšie formou infúzií, fyzioterapeutky a cvičením SM metódy (aspoň 5x po 7min za deň) .. keď mi bolo veľmi zle musela som tabletky proti bolesti, ale tie ti nevyriešia nič .. ale nevyliecis to za pár dní, chce to čas a cvičenie+fyzioterapiu, to je jediné,čo ti na to pomôže

denisaaairdacova
21. nov 2023

@marticka85po dobrý môžem sa spýtať stále to máte ten zápal ale príznaky ste s toho mali ďakujem

denisaaairdacova
21. nov 2023

@nicearty a tie infizky vám pomohli a fyzioteraput ?

marticka85po
21. nov 2023

@denisaaairdacova momentalne nemam zapal.ale vracia sa mi to obcas

denisaaairdacova
21. nov 2023

@marticka85po čo a vám NATO pomáha keď sa vám vráti?

marticka85po
21. nov 2023

@denisaaairdacova uzivat lieky od lekara a setrit sa. Obliekat sa teplo aby ma neofuklo

denisaaairdacova
21. nov 2023

@marticka85po dobre ďakujem

nicearty
22. nov 2023

@denisaaairdacova pomohlo mi cvičenie SM, infuzky malo a fyzioterapeut áno, ale postupne, jedným sedením vám to neprejde

denisaaairdacova
22. nov 2023

@nicearty dobre ďakujem a koľko ste mali s tich infuzok?

lindalindusa
13. jan 2024

@buba183 ahoj, viem že je to staršia diskusia, ale vedela by si mi popísať sprevádzajúce bolesti ake si pritom mala. Mňa veľmi bolia kríže, panvové dno až kostrč a tlaci mi to do mechúra. V nemocnici som teraz na infuzky v kombinacii magnezium, medocaine a buscopane. Ale nevedia z čoho to mozem mat až mňa napadla táto vec.

lindalindusa
13. jan 2024

@denisaaairdacova ahoj, momentálne ma trápi táto vec. Ake príznaky si mala a koľko ti to trvá? Lebo mne to začalo ako bolesť krížov v strede, ktorá sa posúvala do bokov zadku a teraz ma boli uz aj močový mechúr. Krv mam v podriaďujú beh zapalu a takisto aj moč úplne negatívny, som v nemocnici tak mi robili vysetrenia a môže to mat iba neurologický pôvod.

buba183
15. jan 2024

@lindalindusa
Ahoj. Skoré uzdravenie prajem. Mňa to ťahalo od chodidla a potupovalo to hore do kĺbu. Nemohla som ani stúpnuť na chodidlo. Bola to neznesiteľná bolesť.

macikaaa
19. apr 2024

@akvi prosim vas kam ste chodila na akupunkturu kvoli bolestiam?. Ďakujem

akvi
19. apr 2024

@macikaaa k človeku, čo praktizuje tradičnú čínsku medicínu.

Strana
z2