icon

Ako vám prišli na mononukleózu?

marietuska
3. mar 2017

ahojte,zeny
mali ste mononukleozu ?ako vam na to prisli? odkial ste ju chytili?

obvodna doktorka mi dala konence robit testy nejaké na nu,ci co, nejaku serologiu, neviem,co to je,som laik, , ci som ju nahodou v minulosti neprekonala. nemysli si,ale ze ju mam aktivnu teraz....
teraz som sice chora, momentálne,ze ma pobolievaju uzliny, svaly, klby, mam horucku 37,5 (neustále-3. tyzden) a ona nevie,co so mnou, pred dvoma tyzdnami som mala zapal hrdla, nosohltana, nadchu, a 37,5 teplotu, celkovu slabost,liecla som sa domacky, som proti ATB, mala som afty v ustach, a tak, mudr skonstatovala,ze sa jedna o obcajny virus, ze to samo prejde,ked si dam brufen, nepreslo, odoslala ma na na orl,kde nezistiil lekár nic, ze zacervenane hrdlo, zobrala krv, (bez znamok zapalu!) vsetko ok v nej, na serologiu cakam,aj na vytery z krku, ale vraj nepredpoklada,ze je to bakteriálne, potom ma poslala na RTG (na snimky cakame do utorka), moemtnálne mi je velmi nanic,som slaba, malatna, potim sa, mam teplotu 37,4 (neklesa ani po paralene),vraj nemam s tym nic orbit, len vitaminy si davat a lezat, mam z toho nervy uz,co to je sakra lebo takto som na tom este nebola,ze by mi nechcla klesnut.
Asi rokov mavam vecne problémy, infekty, zapaly, moc. mechura, oka, zubov, hrdla, nosa, usi, anginy, a kadeco.....preto zhodnotila,ze asi nieco sa zanedbalo, a ze som mozno prekonala mononukleozu, vydesilo ma to, neviem,co s tym...a ani lekárka nevie,co s tym, cakame na vysledky,ale zaujímalo by ma, vsetko ohladom tej mononukleozy prekonanej...( v krvi sa mi nasla pritomnost prekonane EBV virusu,ale z toho alergologicka povedala,ze to neni nic vazne,ze to ma kazdy, ze to znaci iba o prekonanej nejakej infekcii,tak neviem, ze to je klasicky virus,)
ja vlastne nemam ani paru,co je ten ebv, co je mononukleoza,ako vznika,na nete pisu metuce strasne veci, lekárka mlci,ze pockame na vysledky,ale ja neviem,co s tym...bojím s avelmi..( rakovinu akutnu vraj vylucila,ze to by bolo CRP vysoke aj biele krvinky, krvny obraz mam OK uplne ),ako batola..pritom uz tretí tyzden trpim na zvysenu teplotu, a slabost najma..hrdlo uz je OK relatívne..

viete mi prosím poradiť niečo?zazili ste to uz ??strasne mam obavy. ldune aj IP

dakujem

papulienka777
9. mar 2017

@marietuska

Tak vidis, mozno za to moze len nejaky bacil na ktoreho nevedia prist... Ja by som skocila aj s tou imunitou, hlavne sa nenechaj na infekcnom odbit. Inak aj toxoplazmoza sposobuje rovnake stavy ako mas ty, a nemusis mat ani macku, mne gynekologicka vravela ze to nie je pravda, ze clovek to skor chyti v meste pri holuboch ako od maciek.

katinka71
9. mar 2017

@marietuska ja som prekonala infekcnu mononukleozu vysiel mi pozitivny vysledol paul bunnelov test,aj toxoplazomoza,este mi robili testy na tularemiu to bolo neg,prislo sa nato ze som mala casto zapaly hrdla laryngitidy ze som som sa nevedala ani nadychat v nemocnici mi dali inhalovat inhalacie s adrenalinom,velmi som schudla a strasne som bola unavena,ja som to prechodila na nohach asi o polroka ked mi prislo v robote zle skolabovala som ,problemy so srdcom ,tväscena pecen.slezina,vtedy mi uz robili celkove vyserenia brala som Rowamycin, a este 2 atb celor ,trvalo to dlho kym som sa pozbierala z toho

marietuska
autor
9. mar 2017

@helen4 ano,z krvi, negativne,

@papulienka777

tak prisli mi dnes vysledky...

ebv -vca mam zvysene ale iba o par ...o trosku, neriesia to ani

ale vysla mi mykoplazma pneumonia z krvi pozitivne.

lekár mi okamzite naordinoval atb 3 dnove, ani sa so mnou nebavil,po tri tyzdne..idem s az toho zblaznit,lebo ja ziadne atb brat nechcem, aj tak ma mykoplazmu kazdy, ved to je vsade..vo vlakoch v busoch vsade..

robili mi testy na chlamydie, toxo, rubeola, cmv, hiv, ebna, negatívne...
vsetko z KRVI iba robili nic viac..

a z krvi mi vysla pozitivne jedine
mykoplazma pneumoniae, (lenze mam vraj netypicke priznaky, ani na RTG pluc sa nic nevidelo,ani nemam priznaky ako dusivy kasel a take,netypicke totálne je to-to aj lekár povedal, jedine co sa zhoduje je malatnost a 37,5 s priznakmi,ale to ma asi vacsina chorob, preto si myslim,ze to len tak vyskocilo z krvi, a to ani nemam)
a potom este EBV-VCA vyslo poztiivne

nic viac zienky :( idem sa z toho zblaznit

papulienka777
9. mar 2017

@marietuska

Všade to je, ale asi vie prečo ti atb dal ked sa cítiš zle a máš zvýšenú teplotu, atb ti pomôžu aj ked je to svinstvo, netreba ich hned zatracovať... Kúp si aj probiotiká k nim, dnes ich doktori automaticky dávajú aspoň tu u nás... A bude ti super. 🙂

bubuliatkova
2. apr 2017

@uzanka16
Ahoj, ako dopadla kamarátka s tými kĺbami?
Mám to isté...trápim sa, neviem fungovať normálne, chodiť veľmi ťažko, schody sú horor.
Už som doma 6 týždňov, teraz sa mi prišlo na to, že mám mononukleózu (testy u neurologičky).
Inak mám komplet výsledky z krvi aj z lumbálky a jedine toto vysvetľuje môj problém.
Teplota okolo 37, trocha boliace hrdlo, tri dni ma pobolieva pečeň, totiž minulý týždeň mi naordinovala na kĺby Flector. !!!
Zajtra idem k obvodnej, budem žiadať o pečeňové testy.
A normálne rozmýšľam, že ju zažalujem....

papulienka777
2. apr 2017

@marietuska
No co ako si dopadla? Polepsilo sa ti?

uzanka16
2. apr 2017

@bubuliatkova nie som s nou v kontakte lebo byva uz v Ba,uz ubehlo niekolko rokov co to mala ako ja takze neviem

bubuliatkova
2. apr 2017

@uzanka16
Vďaka aj tak. 🙂
Len už som zúfalá z tejto situácie, kolegovia hovoria (za mojím chrbtom), že je to psychického pôvodu...akože nchcem ísť do práce...☹
No už teraz aspoň mám dg. a nie je to len tzv.únavový syndróm.

marietuska
autor
2. apr 2017

@bubuliatkova nooo o mne si tiez uz kadekto sepka,ale ver mi,ze z mononukelozy toto nebude, diagnostikovali mi ju tiez,plus 4 minimalne este ine vaznejsie choroby. aprejst do schodov je pre mna peklo, huci mi v usiach a citim akoby stale anginu a bolesti uzlin mam strasne velke

@papulienka777 ako som dopadla?nechci ani radšej vediet, kaatstrofálne,lieky nepomohli,je mi horšie asi aj ako pred nimi, vysli mi uz hranicne aj chlamydie,a borelia...:( a teraz rozmyslam, ze ci nemam aj vzacn druh rakoviny,(lebo ma pobolievaju uzliny po vypiti alkoholu najma na krku),to je specificky znak rakoiny..

papulienka777
2. apr 2017

@marietuska
aj o mne si šepkali, čítala som si záznam v roku 2013 na strednej som prekonala mononukleózu, nebolo to nič príjemné, ale to čo je tebe je oproti tomu malina. :( Starký mal karcinóm hrtana, toho stále hrdlo bolelo, chudol, v noci sa potil, jemu to našla na krčnom s tým zrkadielkom... Telo len bojuje s chorobami, preto uzliny naskočia a opuchnú, mne zase naskákali dalšie lebo sme chorí boli, aj cítim, že mi niečo tlačí pri krku, ale len občas a o rakovine ani počuť nechcem... A špecifický znak po vypití alkoholu to biť nemusí, ja si pamatám na strednej sme chodili piatky vypiť a potom ma boleli uzliny, potom to prešlo a som tu, by som už musela byť pod zemou. Netreba hned na rakovinu myslieť, zamestnaj sa, mysli na niečo iné, hlavne nečítaj, podľa tých článkov na internete mám minimálne tri druhy rakoviny... z tých testov čo ti porobili by ti to po takej dobe zistili...

marietuska
autor
2. apr 2017

@papulienka777
vieš čo mna už ani nezaujíma,že si šepkajú o mne, mononukeloza je nepríjemná,ale ja vlastne ani neviem,kedy som ju dostala,kedy prebehla u mna,lebo mi nebola diagnostikovana,predpokladám,že to doktorka odflákla asi a pomyslela si,že to je angína, teraz však mám v krvi stále protilátky, dokonca až hodnotu 26, čo je katastrofálne veľa, a dokonca akutne protilátky mam ešte stále 1,30 ,čo je tiež veľa,to už nema co byt po takom dlhom čase od prekonania, ale mononukleoza je momentálne asi jedna z tých chorob, ktoré by ma možno trapili najmenej. Momentálne zapasím s tazsimi chorobami, ktore maju asi aj horší priebeh, mykoplazmy, chlamydie, a hranicne borelie,to je verdikt momentálne z piatku mojej obvodnej lekárky. Idem na dalšie testy krvne,neviem,čo všetko chcú zbierať ešte. Ja mám prakticky to isté,priznaky,č mal tvoj starký(lenže viem,že mnoho chorob ma rovnaké priznaky),ja som od jesene schudla 8 kil presne, mám stále divný šum v ušiach, hllave, bolia ma uzliny na krku,veľmi, v hrdle mám bolesti, potím sa veľmi už aj počas dna aj počas noci,a teplota kolisavá raz 37, raz 37,6 a stále dokola. Najhoršie je,že sa cítim,ako keby som mala 40 teploty, som slabá, malátna, klby ma bolia aj kosti, aj svaly, všetko,ako pri staršnej chrípke, a uzliny ani nehovorím na krku ma desivo bolia, tak ,že nemôžem ani prehltat pomaly, su strasne citlive, aj v podpazuši, aj v rozkroku, a ked vypijem deci vina, tak ma bolia ešte ovela viac, a dokonca hrdlo prestalo boliet po azitromycine atb,a zase včera ma začalo bolieť veľmi, tá bolesť sa nedá vydržať,
nechcem si ani ja pripustat, ze by som mala taku hroznu chorobu ako je rakovina lym. uzlin,ale co uz mi z toho vychádza ?nepredpokladám, že toto sa mi moze diat len z nejakých bakterii, aj ked su to zakerne bakterie,ale nepredpokladám. Takže si si istá,ako vravíš, že teba aj z alkoholu boleli uzliny niekedy pred rokmi?najma na krku ? Bola to tupa bolest a vies ze istotne slo o uzliny?a nie trebárs o stitnu zlazu,alebo svalstvo?Lebo na nete som precitala vela rad odborníkov,aj vela clankov a pisu vsade,ze bolest uzlin na krku po alkohole,aj malom mnozstve je typicka pre rakovinu lym. tkaniva.Preto som taka vystrasena.

bubuliatkova
2. apr 2017

Ozaj, stretol sa niekto s niečím takým, že ma bolia bedrové kĺby a svaly na nohách (predtým ma boleli všetky) a ako to liečiť? Lieky nemôžem, rozkladajú sa v pečeni.
Rehabilitácia? Idem v utorok v neurologičke, či ju mám požiadať... Lebo som už zúfalá, siedmy týždeň na PNke.😢

bubuliatkova
2. apr 2017

@owecka Čo presne máš s kĺbami?
Ako dlho si bola na PNke?

papulienka777
2. apr 2017

@marietuska
Tak na tvojom mieste by som sla hned za inym doktorom, a 8 kg od jesene je este dobre, pri rakovine sa chudne viac ako 4 kg za mesiac, inak sa ti ani necudujem ze mas strach ked mas tolko podobnych priznakov. Som si ista jednu krcnu mandlu mam stale rovnaku zvacsenu ci pri chorobe ci nie, odkedy som mala aj streptokoka zvyseneneho tak mi ostala. Dva dni dozadu som si dala male pivko a vecer som ju citila... mne v jednom uchu piska a v druhom pocujem sum... vazne chod za inym doktorom, takto dopodrobna ked si to napisala az mi zimomriavky nabehlili a klesla mi nalada... stitny zlazu som mala vzdy v poriadku, ale po vysadeni hak o tom pochybujem... doktorom priamo na rovinu povedz ze mas strach nech ta vysetria. Bola si aj na endokrinologii na sone?

marietuska
autor
2. apr 2017

@bubuliatkova ahoj,neviem,presne z coho teba bolia bedrove klby a svaly,ale mam rovnaky stav :( ja mam diagnostikovanu mykoplazmu, chlamydie, borelie a mononukleozu, cize same infekcie, zatial mam toto diagnostikovane, ale obavam sa,aby neprisli aj horšie veci.

@papulienka777 divne priznaky vsak ?aj ja si myslim :( mam strach,kto by nemal strach? a ked ani poriadne krv mi nepresetrili,ani len na t a b lymfocyty mi nedala robit obvodacka krv, ja nechapem,:( stale si mysli,ze ma to nema co boliet. Dnes som si dala deci piva za večerou a bolia ma z toho uzliny na krku po oboch stranach(chcela som to aj testnuť,ci to bude boliet,alebo nie- a teraz zazracne prestali), nemyslim,ze ma po alkohole boli mandla,ako teba(v prispevku si raz pisala,ze ta bolia uzliny po alkohole,a teraz pises,ze mandla, tak co ta boli,hrdlo ci uzlina?lebo to je rozdiel dost, kebyze ta boli hrdlo alebo mandla, tak mozno studene pivo,alebo co,ale kebyze uzlina to je uz vazna vec, lebo uzliny nesmu boliet po alkohole :() mne tiez v usiach sumi a mam taky divny tras v hlave, resp. divne motanie hlavy,ale citim to iba v hlave, nie navonok, niekedy problém so zrakom a take, ze vidim nedobre, ale pritom zrak mam vyborny, a na endokrinologii som bola naposledy pred cca 3 rokmi, kde mi robili komplexne vysetrenia, nic nezistili,ale myslim,ze to so stitnou nema nic,lebo ta ma neboli,to boli po bokoch krku, vzadu uzliny,kde su, a krk zvonka boli,kde je hrtan a kde sa spajaju klucne kosti a trošku milimeter vyssie.mandle ma stále bolia,tiez uz neriešim- mandle citim aj dnes,aj včera, dnes ma strasne bolelo v krku, nenormalne, pri prehltani, ako anginovo...a nemizne to :(
tak vyskusam aj iných doktoorov, snad ma objednaju na infekcne.aspon to

papulienka777
2. apr 2017

@marietuska

Neviem nie som doktor, ale pri tých infekciách by ti podľa mna aj tak vyšli zvýšené lymfocyty, ale odbery sa robia vždy, moja bývalá doktorka tej som povedala, že ma bolí hrdlo a hned robila výter, ked sa jej nepozdávalo brala aj krv... Tak ked prestali tak by si sa mala potešiť. 🙂 mandle nie, pomýlila som sa, tie uzliny po stranách hrtanu myslím, tu na pravej strane mam stale... . ja sem tam v pravom oku cítim tlak a potom sa mi rozmachlí videnie, krk pod ušami pri dotyku boli aj mna, hlavne zozadu, nad kľúčnou kosťou hlavne na ľavej strane, pár krát za den ma tam nepríjemne páli, ale ja to pripisujem krčnej chrbtici, ked sa vystriem tak to prejde... No mne doktorka povedala že ked mi uzliny nezmiznú, aj ked ich veľké nemám, že ma pošle s nimi na endokrinologiu. Oni sonom vidia či sú dobré či nedobré, mame tak na ruke pozerali hrče čo sa jej urobili... a štítna nemusí bolieť, stačí cítiť tlak... a na tie mandle ti nič nepovedali? nemáš na nich povlak? Už nejaký ten týžden ubehol a nevieš poriadne nič, tí doktori dokopy nič nepovedia snáď nikomu... Mojej mame zistili pred vyše rokom cukrovku a dozvedela sa to dva týždne dozadu... A tie uzliny máš aké veľké? Ja som ich pri zapálenom nerve mala dosť veľké asi 2,5 cm aj opuch som mala, ostané mám len také malé pol centimetrové... Vyskúšaj ked necítiš žiadne polepšenie, aspon pre pokoj v duši...

marietuska
autor
3. apr 2017

@papulienka77 odbery robili iba erytrocyty a leukocyty ,lymfocyty nie, o tie poziadam teraz( tie by eventuálne mohli byt zvysene pri rakovine lym. uzlin), mne doktorka nikdy nic nevzeme, ked ma boli hrdlo,da mi zinat, a prestae ma riesit, dalsi prosím...
noooo ja mam to iste, aj mna bolia uzliny po oboch stranach krku,ked si vypijem, citim,ze su to uzliny, a ty kedze si na to neumrela este a mas to roky, nemusi to byt z rakoviny,ale z co z mononukelozy,ci z coho??ale doteraz som to nemala,tak mi je to divne,lebo mono mam uz roy podla mna
na mandliach teraz práve povlak nemam,ale mam ichvelmi zvacsene,co si vidim aj volnym okom, sama..a aj mudr to povedala, neviem,asi pri infekcii su zvacsene.
ze tyzdne prebehli,u mna dva mesiace pomalyy su tomu..:DDDD nie tyzdne..ked mam rakovinu, nedajboze,tak uz aj pomaly umriem,kym oni na to pridu,to je stat a to su lekári :D na slovo vzati,co ti poviem...
a uzliny som mala velke, tak do cca 2 cm....vzdy...ked sa rozmasirovala boli makssie a chodili, neboli na jednom mieste...

kattky
3. apr 2017

Mne mononukleozu zistili nasi lekari, az ked som ju prekonala. Pchali do mna antibiotika, lebo nevedeli prist na to co mi je a z nich som opuchla. Mala som hrdlo zarovnane s bradou. Chodili ma doma v noci kontrolovat ci som sa nezadusila nakolko sa mi tazko dychalo. Bola som potom kolo jedneho lekara, ktory bol zrovna tyzden na vychode. On bol zo stredneho slovenska a ten mi tu mononukleozu zistil a aj dalsieho infekcneho bacila, ktoreho mi na infekcnom ani nezistili. S tymi antibiotikami mi total dokafrali pecen. Mala som hrozne pecenove testy, tak uz do mna zacali potom pchat vitaminy na pecen. A vobec ani v nemocnici som nelezala. Ziadne infuzie nic.

marietuska
autor
3. apr 2017

@kattky no jedným slovom odborníci na slovo vzatí,začínam sa hanbiť normálne, že v takomto štáte žijem...:(čo sú tu za odborníci.:( mohli ťa zabiť.

kattky
3. apr 2017

@marietuska to mohli. Este ze moj otec ma znamosti a dostal ma z toho aj bez nich. A este ked som tam prisla na infekcne na odber krvy a predomnou jednej pani odoberala sestricka krv. Spadla jej ihla na zem, ona ju dvihla a isla jej s nou brat krv. Este ze ta pani sa ozvala ci je normala. Akoze hygiena veskere ziadna a o sterilite ani nehovorim.😒

maryskas
3. apr 2017

@marietuska mne na nu prisli tak ze ma bolela oblast pecene, mala som dost zlte oci a nechutenstvo. isla som k lekarke, ktora si myslela, ze mam zltacku (hoci som ockovana proti obom typom) a dala mi urobit testy. vyslo z toho prekonana mononukleoza.

ssussie
3. apr 2017

@marietuska tieto veci co pises mala aj moja sestra...prvy raz jej to mesiac zistovali ...mala chlamidie a rozliezli sa jej po tele...za mesiac ju tak vsetko bolelo, ze nedokazala vstat z postele... a to ona teda nie je ziadna krehka kvetinka... brala mesiac atb velmi silne...aj z nich vracala, cele dni spala, dva mesiace bola pn...potom uz bolo vsetko ok...este raz sa jej to vratilo, ale kedze je sledovana na plucnom, tak hned nasadili atb na dva tyzdne a zabralo...vsetko co pises je rovnake ako mala ona...tie atb dlhodobe jej predpisali pluciar a tiez sa s nou nebavil...a dobre spravil...bola cista troska...a dostala ich v novootvorenom wellnese...viaceri ich dostali vtedy... jej odisli klby a hrdlo, jeden kamarat skoro prisiel o zrak...tusim vtedy aj zavreli a dezinfikovali (dost to bola hanba, bolo to vip wellness 😀 ) Skore zotavenie!

marietuska
autor
3. apr 2017

@ssussie preboha,toto sa ako da dostat z welnessuu ?? ja zacinam byt uplna troska...meliem len tajk z posledneho,lebo musim, musim studovat, ucit sa, ale nevlazdem, a stale mam odpalene hrdlo a krk..:( zaujímave je,ze na nasich testoch- co robiaa v svk- mi ich nasli slabo zvysene, cize nemala by som ich mat az tolko,ale predsa len.....mam...no priznaky su divne.
aj ju tak velmi boleli uzliny ?a hrdlo a krk ? na mesiac atb postačia?len ak to ma clovek v chronickej faze,to je uz tazke.

@kattky toto mi ani nehovor, na infekcnom kd toto robia,tak potom uz mozeme ist vsetci do prdeleaj cele zdravotníctvo, ze ihlu zo zeme a tou ju chcela pichat,tu uz je vsetko vazne kazdemu jedno..:(

kattky
3. apr 2017

@marietuska v michalovskej nemocnici je vsetko mozne. Tak isto aj moja neter cukrovku dostala a pchali do nej inzilin po zarucnej dobe na detskom oddeleni. Sestra si to vsimla ked malu po 2 tyzdnoch prepustili domov z nemocnice a dostala tie inzuliny.

marietuska
autor
3. apr 2017

@kattky to je bezne,aj u mna, chceli mi uz nasadit inzulin,ked som skolabovala pre nic, lebo som h omala mierne zvyseny, vraj mam cukrovku, uz by som bola na inzuline,co by ma bolo zabilo, takze viem o inzuline svoje..strasne..

ssussie
3. apr 2017

@marietuska hrdlo ju bolelo, aj priedusky, ona kasle furt....ju ale strasne boleli klby, najprv mysleli, ze jej nejaka jesenna chripka rozbehla reumu ale neprestavala kaslat, hrdlo bolelo a tie klby boli hrozne...tiez len tak lekar prd istotu odfajkol na stitku s krvou aj chlamidie a hop zrazu to tam bolo... takze ano chlamidie ta mozu tak znicit, ze nevstanes z postele a ked treba, pokojne vyber intenzivnu mesacnu antibioticku liecbu...toto treba preliecit poriadne. Vela sil!

owecka
4. apr 2017

@bubuliatkova na pn som bola mesiac-dva a potom som o dva roky na to dostala artritídu. chodila som normálne do práce, lebo by ma vyhodili...ale bolo to veľmi vysilujúce obdobie.
ono môže práve mononukleoza toto autoimunitné ochorenie vyvolať

marietuska
autor
4. apr 2017

@ssussie ach božinku:( strašné.ja mám rovnaké prejavy ochorenia, uvidím,čo povedia na infekčnom:(

marietuska
autor
7. apr 2017

takže dievčatá..
dnes na infekčnom a zároveň ma vyslali aj na interné, záver nijaký- prekonané infekčné ochorenia s anamnézou dodnes, väčšie odchýlky neboii, mykoplazmy, chlamydie, prekonana mononukleoza, stále aktívne, dalsie lieky dané, caka sa este na ine vysledky na yersinie, borelie..takze som pochodila takto...inak nic, spravili zakladne vysetrenia, pohmatom iba uzloiny,a ni sono neurobili, a vlastne este mi aj povedali,ze "" to sa mi možno iba zda,ze ma bolia uzliny """:DDDD ja som mala dost ...a ine priznaky ani nekomentovali, ze ""to je bezne""po infektoch,ako mam...

radka2119
14. aug 2019

@uzanka16 ahoj prosim ta co to znamena ze ti ostal pasik na mozgu? Ja som ju prekonala a nevedela o tom.a hlava ma boli doteraz