icon

Ako veríte doktorom?

daniela2202
11. nov 2021

Ako veríte doktorom? / nemyslím teraz na covid/

Strana
z2
simca06022011
11. nov 2021

Tak inak ja si myslim, ze v zahranici to zase tiez nie je take ruzove s lekarmi. Je to tam individualne velmi, mozno ako u nas. U nas mam napr. dobru skusenost po tejto jeseni prave s mladymi lekarmi, dufam velmi, ze im to vydrzi a system ich nezmelie ale niektori su fakt treida a vidno ze ich to bavi...Dufajme, ze nam rastie nova generacia lekarov, este nohami na zemi (pokym neujdu do zahranicia za lepsim platom).

zuzi0911
11. nov 2021

Verím, ale ak nám pocit, že sa to nerieši dostatočne, tak vyhľadám aj pohotovosť, aby mi bud potvrdili, alebo vyvrátili moju pochybnosť....
Uvediem príklad...
Ráno s dcérou u dr (kašeľ, vysoké teploty)
Dr, dýchanie čiste všetko ôk. Zratajze teplotu a dávajte od kasla...(dcéra máva tieto kašle bežné)
Nezdalo sa mi to, tak sme išli ešte aj na pohotovosť.
Hned nás nechali v nemocnici. Do rána by sa zadusila. Cele cesty zúžené atď. Ráno to dr počuť podľa dr a primára musel!
Takže tak..
A odvtedy koli tomuto povacsine idem na pohotovosť a otbirene im aj poviem svoje obavy, prečo som sa tak rozhodla. Zatiaľ som sa stretla iba s dobrým prístupom.

mpg
11. nov 2021

Ja tiež verím lekárom a ak sa mi niektorý nepozdáva, tak hľadám iného. Je zaujímavé, že ľudia si myslia, že oni vedia lepšie, aj liečiť, aj o covide, aj o politike a veria rôzným neovereným správam z fb.

bimbambim
11. nov 2021

V rámci možnosť verím , našťastie nemáme veľa skúseností s lekármi .Aké tak všeobecného lekára som si vyberala podľa referencií aj jeho sestra je fain.Detska dá sa s ňou zubár tiež v pohode.Ked syn ležal v nemocnici tiež s nimi nebola problém.A keď neverím snažím sa osloviť ďalšieho čo povie poradí atď.

vanda323
11. nov 2021

@daniela2202 Áno verím, ale aj lekár je len človek tak to beriem.

jazernica
11. nov 2021
Používateľ jazernica je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od jazernica.

Nie, neverím, nakoľko nám chýbajú odborníci ktorí sa chcú aj ďalej posúvať a vzdelávať, naši lekári liečia vylučovacou metódou.

desore
11. nov 2021

@daniela2202 🙄🙄🙄

nafka0483
11. nov 2021

@jazernica Ked neveris, tak v pripade zdravotnych problemov to ako riesis? Nejdes k lekarovi? Alebo ides aj ked im nedoverujes? A keby sa nieco stalo tak zachranku nebudes volat lebo im neveris?

lilitela
12. nov 2021

@daniela2202 ja myslim ze taky velky problem je, ze sa nejako ocakava od tejto profesie (a pochopitelne), ze starostlivost a vedomosti ktore by mali ponukat budu 100% a to bohuzial nie je. Medicina je defacto v plienkach. Niekedy mam pocit, ze kebyze sa nevymyslia ATB, ktorymi pozachranovali kopec ludi a ine prelomove objavy, ako inzulin, vakciny, liecba rakoviny, transplantacie, tak nie je o com diskutovat.
A ptvrdzuje to prave sucasna doba, ako strasne mnohi odmietaju covid vakcinu, lebo si uz nevieme vazit, ze nam dnes neumrie 50% potomkov prave vdaka ockovaniu na detske choroby (pozor ja nie som cisty zastanca, moje dieta malo vaznu reakciu na ockovanie, ale mozno keby tu chorobu chytilo naozaj, tak podla tej reakcie by asi aj umrelo).
Hlavne na urovni tych "banalnych" problemov, ako rozne kozne problemy, akne, virozy, alergie, hemoroidy, a pod.... ze to je nieco s cim ma clovek zit a nie chciet si vyriesit. Presviedcaju ma o tom stale dokola, ci napr na neurologii kvoli neopodstatnene zhorsenej pamati - nic nezistili, nic nepomohli. Dcere nezvladli porod, dnes uz taka bezna vec, ale v podstate by som asi mala byt rada, lebo pred 50 rokmi by asi umrela. MOj plucny mi uz 2x predpisal lieky, ktore mi nerobia dobre, ok 1x to bola vec pokusu omylu, ale ked mi druhykrat predpisal asi o rok tu istu ucinnu latku, len pod inym nazvom a od ineho vyrobcu, cize ja som to netusila a doma som sa zahrala na lekara a som si to vyguglila, tak som neverila vlastnym ociam - naco to tam ma napisane v tej karte?!! Aj ortoped - primar, naposledy ma presviedcal ze ma boli druha noha, ze on to tam ma jasne poznacene. Mala som dostat injekciu tak asi by mi ju dal do tej druhej 🙂
Myslim ze mame proste velke ocakavania. Mne bezne ochorenia presli sami, ostatne si liecim bud svojpomocne, alebo ich za pomoci odbornika proste udrziavam. Mnohi lekari su dobri akurat na predpisanie niektorych liekov, ku ktorym bezny clovek nema pristup. Jasne, na svete su aj jednoduchsi ludia, ktori by si asi nevedeli poradit vobec bez lekara a pre tych to ma asi vyznam.
A za najvacsi problem povazujem nekomplexne liecenie - vobec ale vobec sa medicina nezaobera problemom akoze ci toto nesuvi s niecim inym a odbornici medzi sebou vobec nekomunikuju, ak teda opomeniem vymenny listok so slovami: Pacientka trpi bla bla, prosim o odborne vysetrnie vo vasej ambulancii.
CIze ked nemusim, k lekarovi nechodim, v podstate ak je to mozne, chodim len na preventivky a to sa tyka aj deti.
PS: Cest vynimkam, obcas sa najde niekto kto to riesi celistvo, alebo sa realne zaujima a komunikuje aj vysledky kolegov. A jasne, jedneho dna budem asi aj ja v stave, ked mi ujo google nepomoze a budu ma zachranovat lekari (porazka, rakovina, infarkt). Tak potom sa uvidi, mozno budem mat stastie.

Strana
z2