Ako vyčistiť látkové rúško?
Ahojte baby.. Ako vydezinfikujem látkové rúško? Nechcem hádzať do práčky 2-3 ks zbytočne.... Ako to by robíte? Ručne s nejakými prípravkami a potom prežehliť alebo ako, ďakujem
ja som ho v horúcej vode preprala s mydlom, a potom prežehlila. v správach hovorili, že stačí aj prežehliť, keď nestíhame. dôležitá je tá vysoká teplota.
prežehliť - vysoká teplota je dôležitá. Ale ja osobne by som ho hlavne z hyg. dôvodov preprala s mydlom v rukách - neviem si predstaviť mať to celý deň na ústach a druhý deň bez preprania zasa.
Ja operiem v Savo prášku. Dám vysušiť a prezehlim. Môžte aj postriekat dezinfekčný sprejom
kľudne dat do parného hrnca, mikrovlnka tiež funguje
Ja som dala do hrnca zovriet vodu, po odstaveni tri minuty pockala, priliala ten maly vnutorny vrchnacik sava a ponorila ruska kym voda trochu ochladla, potom som dva krat preplachla v cistej vode a po vysuseni prezehlila
@aalzbetkaa neviete mi poradiť kde zohnať rusko
aj my vyvarame v hrnci
@alojzova mne šila jedna známa..... Nikto u vás v okolí nešije? 🙂
@17alisha mozem sa opytat 🙏vyvarate aj take co maju gumicku?
Vyzehlit
@lucmirka124 ano, normalne usite s gumickou...drzi vsetko normalne
@17alisha vdaka bo som si ich sila rucne tak reku nech si ich hned nepokazim kym usijem dalsie
Buď vyvariť v hrnci alebo som niekde čítala, že stačí aj prežehliť, že vlastne to je aj lepšie ako pranie, ale čo je na tom pravdy, to ti nepoviem.
ja ich po každom nosení riadne opakovane prežehlim a ked sme dlhšie hodim do pračky na 30 stupnov aby mi gumky neodišli

@aalzbetkaa napr. vyvarit a prezehlit?