icon

Ako vyriešiť manželovo nepretržité chrápanie?

6. aug 2025

Prosím vás ako ste riešili že vás muž chrápe? Ja už nemám nervy na to, už mi lezie na nervy aj keď troska zachrapne, ja už nevladzem ten jeho sústavný chrapot počúvať, používala som stuple do uši ale to tiež nieje dlhodobé riešenie.. už má z toho niekedy bolia uši.. možno zaspať skôr? Aj to nieje riešenie, pretože ľahneme do postele väčšinou naraz a on mi nedá šancu zaspať skôr pretože ledva ľahne a už je tvrdý. Niekedy začne chrapat neskôr ale niekedy je to aj hend. Ďalšie riešenie je vyhodiť ho na gauč ale to mu nemôžem robiť každú noc pretože ten gauč je maly, úzky, tvrdý a veľmi nepohodlný na spanie celu noc 😁 niekedy mám chuť zobrať vankúš a umlčať ho 😂 máte to tak podobne ako ja?

ivik4
6. aug 2025

Muz zacal chrapat po dlhych rokoch az teraz cca 5mesiacov dozadu. Kupil si naplaste na usta ( su vyslovene na spanie) a pomohlo,nechrape a ja sa vyspim. Takze objednava pravidelne. Mal aj magnety na nos ale tie nepomohli

autor
6. aug 2025
@ivik4

Muz zacal chrapat po dlhych rokoch az teraz cca 5mesiacov dozadu. Kupil si naplaste na usta ( su vyslovene na spanie) a pomohlo,nechrape a ja sa vyspim. Takze objednava pravidelne. Mal aj magnety na nos ale tie nepomohli

@ivik4 ja som kúpila tiež pásky na ústa od Hevi. Zbytočne vyhodené peniaze pretože on si to na ústa nedá. Potom som kúpila na nos pásky tiež od nich, aj to je problém dať si na nos.. ja som si to dala na nos a mám pocit že sa mi aspoň lepšie dýcha

jamidea
6. aug 2025

@anonym_autor premna su dovolenky za trest. Doma spime na inych poschodiach, na dovolenke v 1 izbe. Dospavam noci cez den.

autor
6. aug 2025
@jamidea

@anonym_autor premna su dovolenky za trest. Doma spime na inych poschodiach, na dovolenke v 1 izbe. Dospavam noci cez den.

@jamidea my takú možnosť momentálne nemáme aby sme spali oddelene 😂 ach ja to už nedávam každá noc je pre mna trápenie. Včera v noci som furt do neho stuchala že chrápe a nakoniec som ho aj tak vyhodila do obývačky na ten nepohodlný gauč 😁 nedalo sa mi zaspať. Ako odišiel tak hend som zaspala

sisska96
6. aug 2025

Choď ty na gauč ak ti vadí chrapanie......

autor
6. aug 2025
@sisska96

Choď ty na gauč ak ti vadí chrapanie......

@sisska96 už aj to bolo

anonym_1dceb1
6. aug 2025

problem chrapania sa da riesit...ale ani u nas nie je ochota, je tucny, mal by schudnut...nic stym nerobi, tak spi na gauci

tenerifka
6. aug 2025
@anonym_autor

@sisska96 už aj to bolo

@anonym_autor doma 2 samostatne spalne a na dovolenke mam stuple a on uz ma aj tak kyslikovu masku, a s tou nechrape, ale ja uz ho v spalni pri sebe nechcem😂, zvykla som si mat svoje pohodlie, on vstava v noci na wc, prehadzuje sa, poti sa....a mne to lezie na nervy. Na dovolenke je vzdy jeden z nas na pristelke

autor
6. aug 2025
@anonym_1dceb1

problem chrapania sa da riesit...ale ani u nas nie je ochota, je tucny, mal by schudnut...nic stym nerobi, tak spi na gauci

@anonym_1dceb1 môj muž je pribratý tiež, ale neviem či to je len v tom.. keď som bola napr s ex tak on mal okolo 140kg a postupne schudol na 98kg a napriek tomu chrapal naďalej. No ale ako sa to chrapanie dá ešte riešiť? Nejaká operácia alebo čo?

vieronika14
6. aug 2025
@anonym_autor

@ivik4 ja som kúpila tiež pásky na ústa od Hevi. Zbytočne vyhodené peniaze pretože on si to na ústa nedá. Potom som kúpila na nos pásky tiež od nich, aj to je problém dať si na nos.. ja som si to dala na nos a mám pocit že sa mi aspoň lepšie dýcha

@anonym_autor ahoj škoda,že nechce tie naplaste na nos
Jemu by sa tiez spalo lepsie...vravim z vlastnej skusenosti

autor
6. aug 2025
@tenerifka

@anonym_autor doma 2 samostatne spalne a na dovolenke mam stuple a on uz ma aj tak kyslikovu masku, a s tou nechrape, ale ja uz ho v spalni pri sebe nechcem😂, zvykla som si mat svoje pohodlie, on vstava v noci na wc, prehadzuje sa, poti sa....a mne to lezie na nervy. Na dovolenke je vzdy jeden z nas na pristelke

@tenerifka hm no chápem teda že ti vlastne tak či tak vadi a spíte oddelene aj keď už nechrape 😁

autor
6. aug 2025
@vieronika14

@anonym_autor ahoj škoda,že nechce tie naplaste na nos
Jemu by sa tiez spalo lepsie...vravim z vlastnej skusenosti

@vieronika14 ja som to skúsila a ozaj sa mi zdalo že lepšie sa mi dýcha teda s naplastami na nos. On nechce ani na ústa ale že na nos odmieta to nepochopím

tenerifka
6. aug 2025
@anonym_autor

@tenerifka hm no chápem teda že ti vlastne tak či tak vadi a spíte oddelene aj keď už nechrape 😁

@anonym_autor ano, za tie roky som si odvykla (sme manzelmi 26 rokov), a nevidim dovod tlacit sa na jednej posteli a budit sa navzajom, ked mame velky dom a kazdy svoju spalñu. Neskutocne vela parov spi oddelene z roznych dovodov a nic na tom nie je

autor
6. aug 2025
@tenerifka

@anonym_autor ano, za tie roky som si odvykla (sme manzelmi 26 rokov), a nevidim dovod tlacit sa na jednej posteli a budit sa navzajom, ked mame velky dom a kazdy svoju spalñu. Neskutocne vela parov spi oddelene z roznych dovodov a nic na tom nie je

@tenerifka nehovorím že niečo na tom je že spíte oddelene. Ja to chápem. Načo sa budiť a rušiť navzájom. Len nie každý má takú možnosť spať oddelene. Ja môžem muža vyhnať na gauč ale nechcem to zas robiť pravidelne lebo ten gauč je zlý na dlhodobé spanie. Momentálne nemôžme kúpiť novy.

denden77
6. aug 2025

ked je doma, spim na gauci 🤣

lenka2710
6. aug 2025

@anonym_autor no môjho som vyhodila na ten gauč, lebo to je cista katastrofa
Par dni dozadu sme spali u svokry, celú noc som nespala a len do neho stuchala, už som mala také nervy, že keby na gauči nespal švagor, tak idem tam! Ešte aj keď spi na tom gauči, tak ho cez stenu počujem! Niekedy také zvuky vydáva, že aj mŕtveho by zobudil 🤦‍♀️ niekedy fungovalo to, že som šla ľahnúť skôr, ale keď sme šli spolu, tak som mohla o spánku len snívať a ja keď sa nevyspim, tak na druhý deň sa radšej so mnou ani nedávajte do reči 😂🙈
Poradiť neviem, ale niesi rozhodne jediná

babybubik
7. aug 2025

Chrápanie príde s vekom, ochabne svalstvo. Trochu pomáhajú žuvačky. keď začne chrápať pár dní si dá každý deň žuvačku, potrénuje žuvacie svaly a hneď je to na pár týždňov znesiteľné.

jamidea
7. aug 2025
@babybubik

Chrápanie príde s vekom, ochabne svalstvo. Trochu pomáhajú žuvačky. keď začne chrápať pár dní si dá každý deň žuvačku, potrénuje žuvacie svaly a hneď je to na pár týždňov znesiteľné.

@babybubik tak moj 9r syn asi nema vek. Dokknca ani zvacsenu mandlu. Jednoducho mu spadne podnebie a "dusi" sa. Po otcovi.
Ja zujem zuvacky roky a tiez chrapnem, akurat sa na to zobudim

merrysa
7. aug 2025

@anonym_autor oddelené spálne. Aj všetky výlety a dovolenky riešime apartmánmi alebo teda izbami s viacerými miestnosťami. Ja som to vzdala už davno.