Ako zabránim chrápaniu?

20. feb 2021

Pred 2 rokmi mi zistili reflux a s tym suvisiace problémy s chrapanim.Ako zabraniť tomu chrápaniu, aby som v noci umožnil manželke pokojne sa vyspať?

zulazu
20. feb 2021
tetapetra
20. feb 2021

Oddelené spálne. Nič lepšie neexistuje. Fungujeme takto 10r.

lylyjana
20. feb 2021

mozno to iste ako sa to riesi u deti. spat vyvysene, mozno nejake kvapky alebo naplaste. Alebo oddelene spalne 🙂

midori123
20. feb 2021

@tetapetra suhlasim. My tiez tak fungujeme uz niekolko rokov, inak by sme uz boli davno rozvedeni

komplikovana
20. feb 2021

najlepsie by bolo asi zajst do spankoveho centra, kde sa monitoruje spanok, ci okrem chrapania, nedochadza aj k apnoe. A dovtedy ak sa da, tak spat oddelene.

tetapetra
20. feb 2021

@midori123 bola som v stave, že som mala chuť vziať nôž a bodať. Bolo to hrozné a ešte hroznejsie, že on to mal na salame. Sedela som na posteli a revala. Toto ho zobudilo 🙄.O pár mesiacov som o tom čítala článok 🤣. Človek sa dostane do stavu, že môže toho druhého zabiť. Tak strašne som chcela spať. Kto nezažil nepochopí. To nie je o tom,že niekto zachrape,ale to je celú noc.

midori123
20. feb 2021

@tetapetra pises mi zo srdca! Ja som sa dostala do stavu nenavisti voci nemu. A on??
Vraj v noci mam spat a nepocuvat ho!!!
Som mu povedala, ze ak sa neodstahuje do obyvacky, moze sa odstahovat mimo tejto domacnosti a tam aj ostat. Ked chrapal, zacala som najskor cukat, potom ho jemne budit nech sa prehodi na opacnu stranu, az som dospela k tomu, ze som ho normalne surovo zacala kopat do noh. Na co sa koooonecne prebral a este sa do mna pustil, ze on NECHRÁPE! a mam prestat do neho kopat! Sme sa nie raz v noci tak posekali, ze dovidenia.
Ono sa to potom zacalo prenasat aj na bezny den. Skratka cele zle. Az kym som mu nepovedala, ze ho zacinam nenavidiet kvoli tomu ze chrape, ze sa nedokazem pri nom vyspat a ze reaguje tak, ako reaguje.
Pochopil, zacal spavat v obyvacke a cela siruacia sa upokojila.
Uz si ani nespominam, kolko rokov to je, ale minimalne 7-8 urcite

mnamko
20. feb 2021

@midori123 presne ako u nas,ja som uz bola vo faze ze zacal hlasnejsie dychat,tak neskutocna zaludocna netvozita,nabeh na vredy.

midori123
20. feb 2021

@mnamko ano, aj mna dokazalo dostat do vyvrtky uz len to hlasne dychanie, pretoze po par sekundach zacal chrapat.
Je to hrozne a ked citam, ze niektore baby dokonca radili kupit si stuple do usi, tak to som fakt nechapala. Akoze on ma problem a riesit si ho mam ja? Tak to ani nahodou

tetapetra
21. feb 2021

@midori123 štuple?! Hahaha, to je fakt o tom, ze kto toto nezažil, nikdy nepochopí. Teraz keď sa vadime, tak vie na mňa vytiahnuť, že som ho vyhnala zo spálne! No a vtedy už idem ako pilka 🤣. Pred 5r sme si postavili dom a každý má svoju spálňu. Fantázia

midori123
21. feb 2021

@tetapetra toto je moj sen. Mat kazdy svoju spalnu🙏😁

autor
22. feb 2021

JA mam svoju manželku rád, nechcem oddelene spalne, chyba mi pri mojom boku.Sme spolu 32 rokov.Chrapanie u mňa začalo asi pred 2 rokmi. Nechrapem celu noc, to nie, ale nie je niečo učinne, aby sa tomu zabranilo?Keď sme boli na spoločnej dovolenke s priateľmi na jednom apartmane, tak som mal komplexy, aby som nechrapal. Čitel som o nejakom spray , nemá niekto skusenosť?