Ako začať liečbu závislosti od alkoholu?
Ahojte, uvedomila som si že mám problémy s alkoholom a chcela by som nastúpiť na liečbu ale neviem kam a ako. Viete poradiť prosím? Potrebujem psychológa, alebo adiktologa? Som z Bratislavy. Ak máte tipy alebo rady ako začať, budem veľmi rada. Ďakujem.
Vsak chod k svojej dr, ries to s nou a ona Ta uz usmerni
Najprv psychiater ,nasadí vám liečbu 🙂
Najprv psychiater ,nasadí vám liečbu 🙂
@marcelas82 ďakujem za odpoved, uprimne veľmi sa bojím že padnem z jednej závislosti do druhej (lieky) 😔
@marcelas82 ďakujem za odpoved, uprimne veľmi sa bojím že padnem z jednej závislosti do druhej (lieky) 😔
@anonym_autor neboj sa nespadnes preto budes pod dohladom odborníka aby sa ti to nestalo bude ti upravovat davkovanie liekov podla potreby drzim palceky
@anonym_autor neboj sa nespadnes preto budes pod dohladom odborníka aby sa ti to nestalo bude ti upravovat davkovanie liekov podla potreby drzim palceky
@kacena4 ďakujem za podporu ♥️
@anonym_autor budem na Teba myslieť 🙏
@anonym_autor Centrum pre liečbu drogových závislostí (CPLDZ) na Hraničnej 2.
Ja len pre info, pila som 8-10 pív denne. Niekoľko rokov. Pila som 18 rokov, od 16tich, ale takto intenzívne 3 roky, každý večer a k tomu škatuľka cigariet denne. Zaťala som sa jedného dňa som sa už nenapila a nezapálila si ani cigaretu. Tiež som si myslela, že budem potrebovať liečenie, adiktológa, že pôjdem na odvykačku. Zvládla som to sama. Relaps nenastal a to je už 8 rokov. Alkohol sa mi priam hnusí. Zvládneš to aj ty. Musíš to mať v sebe, že musíš prestať. Ja som vedela, že ak budem piť ďalej, tak zomriem.
@anonym_autor budem na Teba myslieť 🙏
@anonym_b073ee ďakujem ♥️
@anonym_autor Centrum pre liečbu drogových závislostí (CPLDZ) na Hraničnej 2.
@ninazemna ďakujem za odpoveď. Áno, našla som na Hraničnej aj ja, ale čítala som veľmi zle recenzie 😔
Ja len pre info, pila som 8-10 pív denne. Niekoľko rokov. Pila som 18 rokov, od 16tich, ale takto intenzívne 3 roky, každý večer a k tomu škatuľka cigariet denne. Zaťala som sa jedného dňa som sa už nenapila a nezapálila si ani cigaretu. Tiež som si myslela, že budem potrebovať liečenie, adiktológa, že pôjdem na odvykačku. Zvládla som to sama. Relaps nenastal a to je už 8 rokov. Alkohol sa mi priam hnusí. Zvládneš to aj ty. Musíš to mať v sebe, že musíš prestať. Ja som vedela, že ak budem piť ďalej, tak zomriem.
@anonym_c87d32 gratulujem, si veľmi šikovná a cieľavedomá! To je môj sen, nastaviť sa a žiť taký život že mi to nechýba. Ja som sa snažila už viackrát sama, ale neide mi to. Najviac som vydržala 2 roky, potom viackrát aj viac mesiacov ale strašne mi to stále chyba a ide to nasilu, necítim sa nikdy dobre, priam ešte horšie keď nepijem… aj po 2 rokoch som to tak mala, skoro žiadne zlepšenie 🫣
@anonym_autor AT sanatórium, MUDr. Palkovič na Tehelnej, MUDr. Subotič.
@ninazemna skúsim, vďaka!
@anonym_c87d32 gratulujem, si veľmi šikovná a cieľavedomá! To je môj sen, nastaviť sa a žiť taký život že mi to nechýba. Ja som sa snažila už viackrát sama, ale neide mi to. Najviac som vydržala 2 roky, potom viackrát aj viac mesiacov ale strašne mi to stále chyba a ide to nasilu, necítim sa nikdy dobre, priam ešte horšie keď nepijem… aj po 2 rokoch som to tak mala, skoro žiadne zlepšenie 🫣
@anonym_autor v čom sa cítiš horšie? Máš úzkosti? Lebo telo sa pri abstinencii postupne regeneruje. Čiže máš skôr úzkostné stavy? Určite v prvom kroku by som išla do nemocnice a následne by som ambulantne chodila do centra a prípadne do skupiny AA.
@anonym_autor v čom sa cítiš horšie? Máš úzkosti? Lebo telo sa pri abstinencii postupne regeneruje. Čiže máš skôr úzkostné stavy? Určite v prvom kroku by som išla do nemocnice a následne by som ambulantne chodila do centra a prípadne do skupiny AA.
@anonym_c87d32 áno, vždy som bola uzkostlivá a mala pozitívny vzťah k alkoholu, ale odkedy sa mi narodila dcéra je to oveľa horšie. Strašili nás s katastrofálnymi scenármi počas tehotenstva a vtedy sa vo mne niečo spustilo. Samozrejme počas tehotenstva som vôbec nepila, ale po porode stále sa to zhoršuje a nechcem byť takým príkladom 😔 veľmi sa za seba hanbím.
@anonym_autor ahoj v prvom rade, super ze si si to priznala a chceš to riešit skvelé rozhodnutie! Ja za seba ti odporúčam ist na liečbu, žiadne ambulantne a lieky áno dá sa aj tak jasne ale určite ti lepšie padne, keď budeš v chránenom prostredí kde nebudeš mať prístup k alkoholu. Potrebuješ si aj triediť myšlienky, byt v kľude a aj informácie o závislosti a ako zvládať veci dostaneš cite za mna pinelova nemocnica Pezinok jednoznačne, 👌 prvé týždne videu náročné ale dá sa to zvládnuť , naozaj.. Nemusíš ísť nikam zavolaj si priamo na kdz a tam ti už povedia, alebo teda cez psychiatria a priamo sa pýtaj n a liečbu, žiadne ambulantne.
Pokojne mi napíš súkromne ak chceš - som abstinujuca alkoholicka, mam za sebou liečbu v Pezinku 2022
@anonym_c87d32 ale nie každý to tak môže mať ako ty. To co tebe pomohlo jej nemusí, opatrne s takýmito radami, nič v zlom. Ale môže dostať abstaky, epileptak delirko môže dostať silné depresie, my nevieme aké množstva pije. Ale ma psychické rozpoloženie samozrejme sueor ze si sa takto rozhodla a držíš sa bez akelkovej inej pomoci,
@kacena4 ale to nestačí len nasadiť lieky. Ono závislosť neni len o tom ze odstavíme alkohol dám si lieky proti chuti a vybavene, tam si treba aj upratať hlavičku, emócie, ist do hĺbky, ja viem o com píšem, tiež som mala lieky od psychiatra na depky a proti chuti na alkohol,a to som si ešte nemyslela ze uz som na ňom závislá xale povedala som jej ze viac pijem, dala mi lieky. Pila som ich dva týždne bolo mi lepšie tak som si dala pohár vina - a bola som tam kde predtým, cize mi boli u riti nejaké lieky keď som zistila ze po pohári vína mi je lepšie ako po tých liekoch.
@anonym_autor nemusíš byť na to sama, a výborná rada tu padla skupiny anonymnych alkoholik
@anonym_c87d32 ale nie každý to tak môže mať ako ty. To co tebe pomohlo jej nemusí, opatrne s takýmito radami, nič v zlom. Ale môže dostať abstaky, epileptak delirko môže dostať silné depresie, my nevieme aké množstva pije. Ale ma psychické rozpoloženie samozrejme sueor ze si sa takto rozhodla a držíš sa bez akelkovej inej pomoci,
@drazil ved som jej radila liecbu, hospitalizaciu, a skupinu AA, potrebuje sponzora.
@anonym_autor no tak dokonca nemusíš volať, zavolajú tu oni, vypíšes len informácie... Posielam ti link https://kdz.pnpp.sk/objednavaci-formular
@anonym_c87d32 áno, vždy som bola uzkostlivá a mala pozitívny vzťah k alkoholu, ale odkedy sa mi narodila dcéra je to oveľa horšie. Strašili nás s katastrofálnymi scenármi počas tehotenstva a vtedy sa vo mne niečo spustilo. Samozrejme počas tehotenstva som vôbec nepila, ale po porode stále sa to zhoršuje a nechcem byť takým príkladom 😔 veľmi sa za seba hanbím.
@anonym_autor ak nic nenajdes na Slovensku,skus tu,pobyt je bezplatny.
https://www.sanpatrignano.org/
@anonym_autor ak nic nenajdes na Slovensku,skus tu,pobyt je bezplatny.
https://www.sanpatrignano.org/
@tundra ďakujem krásne, určite si pozriem.
@anonym_autor vygugli anonymni alkoholici, mavaju skupiny vsade mozne po Slovensku, stretnutia su myslim, ze zadarmo.
@anonym_autor Už ti na začiatok poradili, asi všetko podstatné. Len ja by som ešte odporučila knihu od terapeuta - lekára Gabor Maté - Mýtus normálnosti. Veľmi dobrá kniha pri uzdravovaní sa.
Všetko dobré želám a veľmi ti držím palce na tejto ceste.
na zavislosti ako fajcenie a alkohol vybirne funguje antidepresivum Wellbutrin, zvysuje dopamin a ty nebudes mat na alkohol chut, porad sa s psychiatrom, nie kazdemu liek sadne kvoli vedlajsich neziaducim ucinkom

Psychiatra