Ako zastaviť nadmerné padanie vlasov?
Ahojte, od minulého roka mi začali enormne padať vlasy. Všetko začalo v júni 2025, len tak, z ničoho nič. Mám za sebou všetky vyšetrenia, všetko je ok. Ale nie je ok. Od kožnej lekárky beriem biotínové kapsule. Vyskúšala som všetko Donna hair forte, Bloom robbins, Vlasove hnojivo, šampóny - Parusan, Alpecin, Welleda, rozmarínové séra, séra z lopúchového listu. Skúšala som vlasové aktivátory, Alpicort F. Beriem vitamín D, zinok, vápnik, horčík, vitamín C, selén a pupalku. Prosím čo mám robiť? Lekárka už nevie a ja som zúfalá. Prišla som o polovicu vlasov. ( mám za sebou aj vyšetrenie gastro, nemám žiadne intolerancie, bola som na kolono, črevo je ok, štítna žľaza ok, gynekologicky som ok, anémiu nemám ). Čo vám pomohlo?
@anonym_autor co sa tyka zeleza, mas vysetreny aj feritin?
@mandzula celý metabolizmus železa mám v poriadku, aj feritín, aj transferín, B12, B9 a Hgb.
@anonym_autor Tak potom skus uz len ten Unilabs, da ti komlexny prehlad bez dalsieho tapania a behania po lekaroch.
@mandzula ale ja si práveže robím vyšetrenia aj sama. Aj zajtra ráno idem na krv.
@anonym_autor ešte by som dodala, že nie vždy má padanie vlasov aj príčinu. Veľakrát sa na nič nepríde. Ono to postupom času prestane sj samé.
U žien sú väčšinou na príčine hormóny. Aj keď máš 34, je to možné, povedala by som, že vysoko pravdepodobné, aj keď hormonálny profil zatiaľ nič neukázal. Skús ešte zaradiť prípravok na hormonálnu rovnováhu, ale nie na mesiac, dlhšie. Možno budeš prekvapená.
@anonym_autor Ved ok, chcela som ti len dat do pozornosti vysetrenie zamerane na parametre tykajuce sa vyslovene vlasov. Na jednom mieste, za par minut, ziadne behacky.
@mandzula chodím každé tri mesiace ako samoplatca, buď Unilabs alebo Medirex. Už som tam minula kvantum peňazí a nič.
@anonym_autor Este stres to moze byt, prekonany kovid.
@mandzula covid som prekonala v roku 2022 , padanie zacalo v roku 2024, v juni. Stres praveze nie, jedno z najkludnejšich obdobi mam. Uz mam z toho stres, lebo ja co som mala obrovsku hrivu dnes mam o 2/3 menej vlasov.
@mandzula covid som prekonala v roku 2022 , padanie zacalo v roku 2024, v juni. Stres praveze nie, jedno z najkludnejšich obdobi mam. Uz mam z toho stres, lebo ja co som mala obrovsku hrivu dnes mam o 2/3 menej vlasov.
@anonym_autor chapem, presla som si tym, bola som hospitalizovana na koznom v MT. Mala som za sebou vsetky mozne vysetrenia, az na endokrino mi zistili vyplieskany feritin, az po x rokoch brania zeleza ho mam ok, no vlasy sa mi do povodneho stavu uz nevratili. V poslednom case mi celkom pomaha farbenie rastlinnymi farbami, nie chemiou.
@anonym_autor chapem, presla som si tym, bola som hospitalizovana na koznom v MT. Mala som za sebou vsetky mozne vysetrenia, az na endokrino mi zistili vyplieskany feritin, az po x rokoch brania zeleza ho mam ok, no vlasy sa mi do povodneho stavu uz nevratili. V poslednom case mi celkom pomaha farbenie rastlinnymi farbami, nie chemiou.
@mandzula Ktoré železo ti zabralo?
@mandzula mám otázku, čo ma spoločné ORL s Vlasmi, pýtam sa slušne lebo ma to zaujíma tiež som si všimol riednutie vlasov, už dosť veľkom počte a zaľahujú mi aj uši ale na ORL je všetko okay aj Zubné..
@gedzel Zápalové ložisko v lakúnach mandlí, kde sa usadzujú mandľové kamene. Každý zápal v tele môže mať vplyv na padanie vlasov.
V lete nos šiltovky a v zime čiapky,tak to robím ja,vždy som mala malo vlasov ale po pôrode dvoch detí ich mam extrémne malo a nič nezabralo,nepomohlo .
@anonym_autor kup si vodu na vlasy Minorga, je silná to mi odporučila kozna. Mne padali ako po chemoterapii.

Este mi napadaju zuby, oci a ORL? Aj to mas ok?
@mandzula mám cystu v dutine, ale tu mám stále, už mi ju 2x vyberali a stále sa vytvorí. Oči ok, zubné ok, teraz som bola aj na panoramatickom RTG aj na prehliadke.