icon

Ako žijete s herniou platničky?

nikus01
26. apr 2023

Ahojte.
Ako sa vám darí žiť s problémom hernia platničky (“vyskocena” platnicka) v driekovej oblasti. Ja mám dlhé roky problémy s chrbticou v podobe opotrebovania platniciek, a teraz 2 roky po pôrode mi zistili aj tu herniu. Tlači mi to na sedací nerv a bolest ide do nohy, je to II.stupeň útlaku a že pri III.stupni už sa zvažuje aj o operácii. Niekedy je to veľmi bolestivé, inokedy na vydrzanie. Čo vám pomohlo? Aká rehabilitácia? Či iba cvičenie s fyzio? Poraďte, ako si rehabilitáciu vybrať. A sú tu aj zienky, ktoré otehotneli druhýkrát s takou diagnózou? Zhoršilo sa vám to potom? Mne neurológ povedal, že druhým tehotenstvom sa to môže este výrazne zhoršiť. Mám iba 34 rokov.

Strana
z2
nikus01
autor
9. aug 2023

@zuzikboc ahoj, jeeej tak to je super. Také správy vedia potešiť 🙂 áno, ja to este bohužiaľ riešim, tiež cvičením už cca 2,5 mesiace podľa fyzioterapeutky. Ale tiež žiadne extra zlepšenie zatial necítim. Stav mam ako na hojdačke. Raz dobre, potom zase zhoršenie ☹️ ja neviem či sa to este vobec niekedy zlepší. Ja mam jednu vytýčenú platničku v krížoch, druhu v hrudnej chrbtici + v tej hrudnej aj dve protruzie. A ďalšie dve protruzie v krčnej. Takže bolesti v celej chrbtici.
Čiže tebe sa to zlepšilo po tehotenstve? Ta vytecena časť platničky sa ti sama “vysušila” a zmizla? Potvrdilo sa ti to aj na MRI? Ako si zvládla potom starostlivosť o dieťatko? Nevrátili sa ti už potom bolesti, ked ti zmizlo bruško? Veľmi ti držím palce, aby bolo už len dobre 🙂

Strana
z2