icon

Ako získať lieky na stres od psychiatra?

sarakk
6. nov 2025

Ahojte mám teraz veľmi náročné obdobie prežívam veľa stresu cítim že je toho na mňa strašne veľa prihlásila som sa k psychologické no na termín sa dlhšie čaká rozmýšľala som či by sa dalo zatiaľ vybaviť nejaké lieky od psychiatricky aby to bolo lepšie ako sa k ním dostanem treba tam zavolať alebo rovno prísť? Ďakujem za každú radu a skúsenosť ❤️

anonym_8c44cd
6. nov 2025

@sarakk určite musíš ísť osobne. Psychológ Ti lieky nepredpise, k psychiatrovi si zavolaj a zisti si presný postup. Ale určite to nepôjde len tak, že zavoláš a predpíše. Niečo slabšie Ti na prípadnú nervozitu vie predpísať aj Tvoj lekár.

pribinak
6. nov 2025

Psychiater tá musí normálne vyšetriť, určit
Diagnozu a podľa toho stanoviť liečbu
To nie su lentilky, ale lieky

jankak055
6. nov 2025

Lieky na stres??? Skus persen tbl. Tie su volne dostupne prirodna forma.

sarakk
autor
6. nov 2025
@jankak055

Lieky na stres??? Skus persen tbl. Tie su volne dostupne prirodna forma.

@jankak055 nieje to len stres mám aj úzkosti a depresívne stavy

jankak055
6. nov 2025
@sarakk

@sarakk maju aj forte vyskusaj kym sa objednas.

anonym_874b6f
6. nov 2025

Objednaj sa k psychiatrovi a ak je to veľmi zlé popros obvodného nech ti predpíše napr Lexaurin alebo Neurol

deti95060810
6. nov 2025

zájdi k obvodnému a ten ti alebo niečo predpíše - alebo dá lístok k psych. inak ho vôbec nepotrebuješ - ale možno niečo predpíše
Inak k psych. sú čakačky celkom dlhé.

anonym_40b84e
6. nov 2025
@deti95060810

zájdi k obvodnému a ten ti alebo niečo predpíše - alebo dá lístok k psych. inak ho vôbec nepotrebuješ - ale možno niečo predpíše
Inak k psych. sú čakačky celkom dlhé.

@deti95060810 ja som si to obvolala a najskorsi termin bol cca 5 tyzdnov, ale ako kde...

anonym_ceef49
6. nov 2025

Obvodný ti niečo predpíše, pokiaľ sa dostaneš k psychiatrovi. Čakacie doby sú sakra dlhé. Išla by som cestou súkromného, ak máš financie. Nečakaj.

agnes28
6. nov 2025
@sarakk

@sarakk skús požiadať obvodného lekára, niektoré AD môže predpisovať

marianarem
7. nov 2025

@sarakk Urcite si nezacni "na stres" davat vyssie spominany Neurol alebo Lexaurin. Alebo ak ano, tak len obcasne, urcite nie denne. Velmi rychlo mozes ostat zavisla a budes mat novy problem k tym, co este mas. AD su lepsia volba, ak to uz ozaj prerastlo do klinickej depresie alebo uzkosti. Inac by som v prvom kole skusila zaradit este relaxacne techniky, napr. jogu, meditacie, rozne riadene relaxacie, je ich vela aj na YouTube. Mnohym pomaha aj sport alebo masaz a podobne.

marek775
9. nov 2025

Benzodiazepiny ako je lexaurin ci neurol ti vie predpisat aj prakticky lekar. Ak mas ale stres pravidelne, zvaz vysetrenie psychiatrom a pripadne porozmyslaj nad psychoterapiou.