Ako žiť s vyskočenou boľavou platničkou?
2. máj 2022
Dobry den, absolvovala som vysetrenia, ktore predpokladuju vyskocenu platnicku. Mam iba 30 r. Ako zijete s podobnym problemom ? Ste velmi obmedzovani ? Je potrebne sa zmierit s operaciou ?😕
Predošlá
Strana
z2
môžeš mi prosím napísať spravu, riešim podobný problem
@yoxinka ahoj, prosim ta, bolelo to SM cvicenie a to napravanie? Aj mna to asi caka.
@anonym0001
Ja som SM systém nikdy v živote necvičila, asi si si pomýlila oosbu. Keď ťa nenapráva nejaký šarlatán, ale osoba, ktorá vie, čo robí, nemá ťa to prečo bolieť.
Predošlá
Strana
z2

Jeminenky ja milujem tieto hlášky, že nemusíš na MR, lebo máš 30 … Môj kamoš, keď mal 30 už mal po operácii chrbtice, lebo platnička. Ako … keď sa to fakt stalo prvýkrát, tak ozaj len bacha na to, ako sa hýbeš a ako som už písala, nemusí to byť taká strašná dráma. Z toho, čo píšeš chápem, že cvičíš, tak pozor na techniku. Ja napríklad som strašne po druhom pôrode plankovala, lebo šak to spevňuje brucho … no len ono ja som si tým plankovaním chrbát celý zhoršila, lebo som to robila totálne zle a moje telo na to absolútne nebolo pripravené. Teraz po roku rehabky mi dovolil fyzio základné jednoduché kvázi planky, na štyroch so zdvihnutými kolenami nad zemou a že keď mi toto bude ľahké, pridáme a postupne sa dopracujeme k tomu klasickému planku na lakťoch, čo všade ukazujú, aké je to zdravé.