icon

Ako žiť s vyskočenou boľavou platničkou?

2. máj 2022

Dobry den, absolvovala som vysetrenia, ktore predpokladuju vyskocenu platnicku. Mam iba 30 r. Ako zijete s podobnym problemom ? Ste velmi obmedzovani ? Je potrebne sa zmierit s operaciou ?😕

Strana
z2
yoxinka
5. máj 2022

Jeminenky ja milujem tieto hlášky, že nemusíš na MR, lebo máš 30 … Môj kamoš, keď mal 30 už mal po operácii chrbtice, lebo platnička. Ako … keď sa to fakt stalo prvýkrát, tak ozaj len bacha na to, ako sa hýbeš a ako som už písala, nemusí to byť taká strašná dráma. Z toho, čo píšeš chápem, že cvičíš, tak pozor na techniku. Ja napríklad som strašne po druhom pôrode plankovala, lebo šak to spevňuje brucho … no len ono ja som si tým plankovaním chrbát celý zhoršila, lebo som to robila totálne zle a moje telo na to absolútne nebolo pripravené. Teraz po roku rehabky mi dovolil fyzio základné jednoduché kvázi planky, na štyroch so zdvihnutými kolenami nad zemou a že keď mi toto bude ľahké, pridáme a postupne sa dopracujeme k tomu klasickému planku na lakťoch, čo všade ukazujú, aké je to zdravé.

paris78
2. júl 2024

môžeš mi prosím napísať spravu, riešim podobný problem

anonym0001
30. dec 2024

@yoxinka ahoj, prosim ta, bolelo to SM cvicenie a to napravanie? Aj mna to asi caka.

yoxinka
31. dec 2024

@anonym0001
Ja som SM systém nikdy v živote necvičila, asi si si pomýlila oosbu. Keď ťa nenapráva nejaký šarlatán, ale osoba, ktorá vie, čo robí, nemá ťa to prečo bolieť.

Strana
z2