icon

Ako zlepšiť spánok počas menopauzy?

Dnes o 18:53

Ženy som skúšal snáď všetko, večere bez mobilu a notebooku a telky. Ale ja som celé leto spala Max dve hodinky. Potom som začala brať niečo z lekárne ale ani takto nespím viac ako štyri hodiny. Celé sa to deje od kedy som v prechode, mňa vždy obleje pot, celé noci len prezliekať a prezliekať. Aj cez deň sa iba prezliekam a prezliekam. Potom som už miesto pyžama mala iba tričko ale do rána som bez neho. Len sa presadzujem plachtu má dokrčenú. Ale zato ospala som stále, pravidelne zaspávam cestou z práce domov aj keď dôjdem domov, a už v toho vzniklo pár nebezpečných situácii. Mala niektora z vás podobne, čo vám.pomohlo?

stellarstar
Dnes o 18:59

Ja som vyskúšala pár doplnov ale všetky nula bodov. Na spánok kupujem cmulacie tbl s tým spím jak zabitá a mam aj zoldem pre horšie časy.
Hormonálnu liečbu si neskúšala? Mam tu aj skupinu menopauza aj tam nájdeš dobre rady

janinah
Dnes o 19:02

Toto je uz na liecbu od gynekologa,aspon vyskusaj. Na spanie jedine melatonin vraj ma efekt.

autor
Dnes o 19:06
@stellarstar

Ja som vyskúšala pár doplnov ale všetky nula bodov. Na spánok kupujem cmulacie tbl s tým spím jak zabitá a mam aj zoldem pre horšie časy.
Hormonálnu liečbu si neskúšala? Mam tu aj skupinu menopauza aj tam nájdeš dobre rady

@stellarstar aké tabl na cmúlanie máš?

autor
Dnes o 19:09
@janinah

Toto je uz na liecbu od gynekologa,aspon vyskusaj. Na spanie jedine melatonin vraj ma efekt.

@janinah .môj mal skoro 80, keď ochorel a uż , od vtedy nemám druhého, 25 rokov sme s mužom použivali kondómy lebo mi antikoncepcia nerobila dpbre

simsalabim
Dnes o 19:14
@anonym_autor

@janinah .môj mal skoro 80, keď ochorel a uż , od vtedy nemám druhého, 25 rokov sme s mužom použivali kondómy lebo mi antikoncepcia nerobila dpbre

@anonym_autor najdi si noveho gynekologa, to nechodis ani na preventivky? Na potenie niekedy zaberu sojove izoflavony -to mozes skusit. Ale riesila by som toho gynekologa.

autor
Dnes o 19:21
@simsalabim

@anonym_autor najdi si noveho gynekologa, to nechodis ani na preventivky? Na potenie niekedy zaberu sojove izoflavony -to mozes skusit. Ale riesila by som toho gynekologa.

@simsalabim vlani som bola na jar naposledy

stellarstar
Dnes o 20:07
@anonym_autor

@stellarstar aké tabl na cmúlanie máš?

@anonym_autor na sk nedostať resp musela by si hľadať cez účinnú látku, jedine este cez amazon. Hoggar night

anonym_bb7b91
Dnes o 20:12

na nespavosť sa predpisujú Ad.
Predpíše psychiater.

stellarstar
Dnes o 20:13
@anonym_bb7b91

Predpíše psychiater.

@anonym_bb7b91 to odkiaľ berieš prosím? Roky trpím nespavosťou a ad nemám

autor
Dnes o 20:13
@anonym_bb7b91

Predpíše psychiater.

@anonym_bb7b91 ja si nechcem navyknut na prášky na spanie ako môj otec

simsalabim
Dnes o 20:24
@anonym_bb7b91

Predpíše psychiater.

@anonym_bb7b91 na nespavost sposobenu nedostatkom hormonov je vhodnejsia HSL. Citala som, ze mnozstvo zien preto uziva AD zbytocne….

sense
Dnes o 20:28

6hod pred spaním žiaden kofeín ani teín, a polhodinu pred spaním si dám magnézium bisglycenat do vody a jeden strek melatonínu pod jazyk. Plus beriem ashwagandu To pomáha mne ale teda ešte nie som v menopauze ale perimenopauze

marca12
Dnes o 20:39

Uzivam melatonin a velmi mi pomohol. Tiez som spavala ledva 3 hodiny a odkedy uzivam melatonin prespim celu noc.

simsalabim
Dnes o 20:52
@marca12

Uzivam melatonin a velmi mi pomohol. Tiez som spavala ledva 3 hodiny a odkedy uzivam melatonin prespim celu noc.

@marca12 ano, aj mne pomaha melatonin, 5mg a neuzivam ho pravidelne.

marca12
Dnes o 20:56
@simsalabim

@marca12 ano, aj mne pomaha melatonin, 5mg a neuzivam ho pravidelne.

@simsalabim 5mg? To je vela. Ja si davam 1,5mg kazdy vecer.

anonym_bb7b91
Dnes o 20:58
@stellarstar

@anonym_bb7b91 to odkiaľ berieš prosím? Roky trpím nespavosťou a ad nemám

@stellarstar odkiaľ beriem? lieky predpisuje psychiater.

stellarstar
Dnes o 21:20
@anonym_bb7b91

@stellarstar odkiaľ beriem? lieky predpisuje psychiater.

@anonym_bb7b91 áno to viem kto ich predpisuje, ja sa pýtam odkiaľ berieš že na nespavosť sa dáva hneď ad

anonym_ab8fc2
Dnes o 22:02

@anonym_autor hneď ako mi začala perimenopauza, teda jemne haprovanie menstruacie som začala užívať Menoa z Dr.Max a to je už 6 rokov. Nemám ani som nemavala návaly a viem, že je to vďaka Menoa, lebo keď som ju načas vysadila, budila som sa v noci spotená ako myš.
K spánku, večer hodinu pred spaním je dobré užívať Magnézium biscyglinat. Skús si púšťať relaxačnú hudbu, podcasty, biely šum, treba vyskúšať, čo ti vyhovuje. Ja napríklad melatonín nemôžem, spôsoboval mi úzkosti.