Ako zlepšiť spánok počas menopauzy?
Ženy som skúšal snáď všetko, večere bez mobilu a notebooku a telky. Ale ja som celé leto spala Max dve hodinky. Potom som začala brať niečo z lekárne ale ani takto nespím viac ako štyri hodiny. Celé sa to deje od kedy som v prechode, mňa vždy obleje pot, celé noci len prezliekať a prezliekať. Aj cez deň sa iba prezliekam a prezliekam. Potom som už miesto pyžama mala iba tričko ale do rána som bez neho. Len sa presadzujem plachtu má dokrčenú. Ale zato ospala som stále, pravidelne zaspávam cestou z práce domov aj keď dôjdem domov, a už v toho vzniklo pár nebezpečných situácii. Mala niektora z vás podobne, čo vám.pomohlo?
Toto je uz na liecbu od gynekologa,aspon vyskusaj. Na spanie jedine melatonin vraj ma efekt.
Ja som vyskúšala pár doplnov ale všetky nula bodov. Na spánok kupujem cmulacie tbl s tým spím jak zabitá a mam aj zoldem pre horšie časy.
Hormonálnu liečbu si neskúšala? Mam tu aj skupinu menopauza aj tam nájdeš dobre rady
@stellarstar aké tabl na cmúlanie máš?
Toto je uz na liecbu od gynekologa,aspon vyskusaj. Na spanie jedine melatonin vraj ma efekt.
@janinah .môj mal skoro 80, keď ochorel a uż , od vtedy nemám druhého, 25 rokov sme s mužom použivali kondómy lebo mi antikoncepcia nerobila dpbre
@janinah .môj mal skoro 80, keď ochorel a uż , od vtedy nemám druhého, 25 rokov sme s mužom použivali kondómy lebo mi antikoncepcia nerobila dpbre
@anonym_autor najdi si noveho gynekologa, to nechodis ani na preventivky? Na potenie niekedy zaberu sojove izoflavony -to mozes skusit. Ale riesila by som toho gynekologa.
@anonym_autor najdi si noveho gynekologa, to nechodis ani na preventivky? Na potenie niekedy zaberu sojove izoflavony -to mozes skusit. Ale riesila by som toho gynekologa.
@simsalabim vlani som bola na jar naposledy
@stellarstar aké tabl na cmúlanie máš?
@anonym_autor na sk nedostať resp musela by si hľadať cez účinnú látku, jedine este cez amazon. Hoggar night
na nespavosť sa predpisujú Ad.
Predpíše psychiater.
Predpíše psychiater.
@anonym_bb7b91 to odkiaľ berieš prosím? Roky trpím nespavosťou a ad nemám
Predpíše psychiater.
@anonym_bb7b91 ja si nechcem navyknut na prášky na spanie ako môj otec
Predpíše psychiater.
@anonym_bb7b91 na nespavost sposobenu nedostatkom hormonov je vhodnejsia HSL. Citala som, ze mnozstvo zien preto uziva AD zbytocne….
6hod pred spaním žiaden kofeín ani teín, a polhodinu pred spaním si dám magnézium bisglycenat do vody a jeden strek melatonínu pod jazyk. Plus beriem ashwagandu To pomáha mne ale teda ešte nie som v menopauze ale perimenopauze
Uzivam melatonin a velmi mi pomohol. Tiez som spavala ledva 3 hodiny a odkedy uzivam melatonin prespim celu noc.
Uzivam melatonin a velmi mi pomohol. Tiez som spavala ledva 3 hodiny a odkedy uzivam melatonin prespim celu noc.
@marca12 ano, aj mne pomaha melatonin, 5mg a neuzivam ho pravidelne.
@marca12 ano, aj mne pomaha melatonin, 5mg a neuzivam ho pravidelne.
@simsalabim 5mg? To je vela. Ja si davam 1,5mg kazdy vecer.
@anonym_bb7b91 to odkiaľ berieš prosím? Roky trpím nespavosťou a ad nemám
@stellarstar odkiaľ beriem? lieky predpisuje psychiater.
@stellarstar odkiaľ beriem? lieky predpisuje psychiater.
@anonym_bb7b91 áno to viem kto ich predpisuje, ja sa pýtam odkiaľ berieš že na nespavosť sa dáva hneď ad
@anonym_autor hneď ako mi začala perimenopauza, teda jemne haprovanie menstruacie som začala užívať Menoa z Dr.Max a to je už 6 rokov. Nemám ani som nemavala návaly a viem, že je to vďaka Menoa, lebo keď som ju načas vysadila, budila som sa v noci spotená ako myš.
K spánku, večer hodinu pred spaním je dobré užívať Magnézium biscyglinat. Skús si púšťať relaxačnú hudbu, podcasty, biely šum, treba vyskúšať, čo ti vyhovuje. Ja napríklad melatonín nemôžem, spôsoboval mi úzkosti.

Ja som vyskúšala pár doplnov ale všetky nula bodov. Na spánok kupujem cmulacie tbl s tým spím jak zabitá a mam aj zoldem pre horšie časy.
Hormonálnu liečbu si neskúšala? Mam tu aj skupinu menopauza aj tam nájdeš dobre rady