icon

Ako zmeniť zubára pred uplynutím 6 mesačnej dohody?

mmmonika
7. máj 2014

Potrebujem poradiť ako zmeniť zubára pred ukončením dohody o zdravotnej starostlivosti. Dôvodom je nespokojnosť s jeho pristupom a hrubé správanie. Ako treba postupovať?

stefka33
7. máj 2014

Ja som odišla od zubárky po dvoch týždňoch, pre jej hrubé správanie. Aj som sa divila, že má málo pacientov, keď ostatní zubári nevedia čo skôr. Mňa zobrala za tie dva týždne trikrát, ale mala som dosť. Kričala na mňa, komentovala môj výzor, používala vulgárne výrazy atď. Keďže som potrebovala súrne ošetriť a ona mi odmietla vytrhnúť osmičky, že mám ísť na chirurgiu s tým, tak som si vygooglila, že je možné odstúpiť jednostranne od zmluvy s lekárom a to bez udania dôvodu, prakticky kedykoľvek a nemusíš na nič čakať. Odstúpenie od zmluvy má mať písomnú formu. Ja som si to napísala teda a prišla s tým do ordinácie. Dala som jej to do ruky, s tým, že odstupujem. Ona že prečo? Ja, že to nemusím uviesť. Na to mi povedala, že si mám ten papier strčiť do zadku a vypadnúť z ordinácie. Tak som išla von. Potom ešte otvorila dvere a hodila po mne kartu, v takom tvrdom kartóne, ktorý ma zasiahol do oka. Mala som ešte dva dni opuchnuté viečko. Takže veľa šťastia ti prajem pri odchode a zober si zo sebou manžela, aby si sa mala za koho schovať keby po tebe dačo hádzal.

mmmonika
autor
7. máj 2014

stefka 33, Ďakujem za skúsenosť. Práve som sa informovala na zdravotnej poisťovni, povedali mi to isté čo ty. Písomne treba požiadať o vyradenie z evidencie a tiež o odpis z dokumentácie. Mala si nejaké oficiálne tlačivo?

stefka33
7. máj 2014

@mmmonika Nie sama som si čosi skomponovala. 😉

gumimaci
7. máj 2014

@stefka33 Fiha mozem sa spyta ako sa vola zubarka, kludne aj do IP. Diky. nech sa jej vyhnem 😀

mmmonika
autor
7. máj 2014

Toto by aj mňa zaujímalo, nech nejdem z blata do kaluže.