icon

Ako zmierniť chronickú gastritídu a reflux žlče?

katarina19970
1. apr 2024

Ahojte. Vie mi prosím niekto poradiť čo na chronickú gastritidu a reflux žlče do zaludka? Žlčník už 4 roky nemám. Mávam boľavý hlad. Cítim niečo ako tlak a zároveň prázdno v žalúdku a nejakú nevoľnosť.niekedy kŕče v bruchu a hnačku. Dali mi Helicid ale ten mi nejak nezaberá. Vie mi s tým prosím niekto poradiť? Mal niekto niečo podobné? Za každú radu budem vďačná ☺️

Strana
z2
gocrazy
10. aug 2024

@katarina19970 dobre rano, ako sa akyualne mate? Pomohlo vam nieco? Ja som 30 rokov bez zlcnika, ako 13 rocnej mi ho vyoperovali silny gangrenozny stav, nikto nevedel ako k tomu mohlo prist. Nastastie po zakroku som rychlo nabehla na beznu stravu dlhe roky, az par rokov dozadu traviace problemy, raz ok raz zle, posledny rok hnacky bolesti krce, laktozova histaminova intolerancia, nedostatok traviacich enzymov, chronicka gastritida a zlc v zaludku...akurat ze moj gastroenterolog povedal iba dieta a dovidenia.ale teraz posledne tri tyzdne mam silny reflux, bolesti zaludka, hnacky a neviem sa z toho vymotat, ku gastroenterologovi sa nedostanem, moj skoncil a ini neberu....neviete mi poradit ako si pomoct co zabralo vam? Dakujem.

katarina19970
autor
10. aug 2024

@gocrazy no ja to mam tak že v poslednom čase mávam krce a takú kasovitu stolicu. Skôr svetlo hnedú akoby do žltá. Bola som na gastre ci to nemôže byť crevami a neurobili mi ani testy na intolerancie q ani kontrolnú gastroskopiu a ani kolonoskopiu mi nechcú urobiť nakoľko bola robená 10 mesiacov dozadu. Ale bojím sa či za ten čas tam nebodaj nieje nejaký nádor alebo čo. Mam nafukovanie bolestive plyny bolesti žalúdka a dal mi normix a helicid. To je vsetko

dominika2019
13. mar 2025

@ingrid56 dobry den preco odporucaju zase niekde celozrnne pecivo?

gocrazy
23. máj 2025
@katarina19970

@gocrazy no ja to mam tak že v poslednom čase mávam krce a takú kasovitu stolicu. Skôr svetlo hnedú akoby do žltá. Bola som na gastre ci to nemôže byť crevami a neurobili mi ani testy na intolerancie q ani kontrolnú gastroskopiu a ani kolonoskopiu mi nechcú urobiť nakoľko bola robená 10 mesiacov dozadu. Ale bojím sa či za ten čas tam nebodaj nieje nejaký nádor alebo čo. Mam nafukovanie bolestive plyny bolesti žalúdka a dal mi normix a helicid. To je vsetko

@katarina19970 ako sa aktualne mate? Ja som vtedy nasadila repikovy, nechtikovy caj, nolpazu, kreon 10000 a travenie sa upokojilo, ale teraz posledny mesiac silny reflux, silne palenie zahy, avsak bez hnacky, nolpaza ani caje nepomáhajú..niekedy mam pocit ze su proste cyklicky obdobia kedy je mi zle bez ohladu na stravu

katarina19970
autor
25. máj 2025
@gocrazy

@katarina19970 ako sa aktualne mate? Ja som vtedy nasadila repikovy, nechtikovy caj, nolpazu, kreon 10000 a travenie sa upokojilo, ale teraz posledny mesiac silny reflux, silne palenie zahy, avsak bez hnacky, nolpaza ani caje nepomáhajú..niekedy mam pocit ze su proste cyklicky obdobia kedy je mi zle bez ohladu na stravu

@gocrazy no aj ja mam pocit ze niekedy je ok niekedy je to horsie..momentalne ma boliava kazde rano nalavo doke v bruchu pred stolicou a niekedy aj pocas dna...tak neviem co to moze byt

tanika
9. sep 2025
@ingrid56

@katarina19970 na gastritídu najlepšie malinké porcie , prevažne všetko varené na vode , úplne bez korenia a chilli , nič kyslé , piť nechtík lekársky, púpavu koreň, repík, kamilky - ja som striedala každé cca 3 hoďky jednu bylinku , čaj piť letný, nie horúci ani studený , dobre je obmedziť aj mliečne výrobky, a vyhýbať sa celozrnnému pečivu, jedla som iba biele rožky .

@katarina19970
@ingrid56 prosim poradiš som histaminicka zle tolerujem atb a celkovo lieky a strávu a teraz znova potrvrdeny helikobakter zo vzorky a aj gastritida . Prosim poradte ako si pomoc nechcem teda ja nemozem brať 3 aleno 4 kombinácie atb ja reaugujem na atb . A ten zaludok Bolest uz neviem čo jest lekár dsl emanera 40 mg rano vecer kvalitne probiotika co mozu histaminici a ze skusit mastichu ??? Jedna pani poradila v čakárni kupit 100% stavu z aloe vera .
Ale ako skludnit ten zaludok ? A ako zaliecit ten Zapal ??? Dakujem moc za radu 😉

ingrid56
12. sep 2025
@tanika

@katarina19970
@ingrid56 prosim poradiš som histaminicka zle tolerujem atb a celkovo lieky a strávu a teraz znova potrvrdeny helikobakter zo vzorky a aj gastritida . Prosim poradte ako si pomoc nechcem teda ja nemozem brať 3 aleno 4 kombinácie atb ja reaugujem na atb . A ten zaludok Bolest uz neviem čo jest lekár dsl emanera 40 mg rano vecer kvalitne probiotika co mozu histaminici a ze skusit mastichu ??? Jedna pani poradila v čakárni kupit 100% stavu z aloe vera .
Ale ako skludnit ten zaludok ? A ako zaliecit ten Zapal ??? Dakujem moc za radu 😉

@tanika ja som si musela vytrpieť bolesť aj cez ATB , mala som veľmi silný zápal, tak som nemala na výber ... brala som 1. ATB v marci a druhé v júni , žiaľ prvé nepomohli 🙈

tanika
13. sep 2025
@ingrid56

@tanika ja som si musela vytrpieť bolesť aj cez ATB , mala som veľmi silný zápal, tak som nemala na výber ... brala som 1. ATB v marci a druhé v júni , žiaľ prvé nepomohli 🙈

@ingrid56 a tiez si hostaminička a tolerujes atb lebo teda mne prave tie reakcie po atb co com dovtedy v pohode mohla tsk som reagovala opuch v tvári , opuchnuté sliznice v nose dutinách a vyrážky musela sim ukoncit liečbu 2 kombináciu aj neskor co gastro skusal 3 kombináciu mala po atibiotikach flaky po tvari cervene palive . Nemohla som atb . Tiez mam silny Zapal neviem ako ďalej skusam mastichu , dietujem objednala som brokolicovú olej . Bojim sa antibiotík . Sk
Ake ti dali ??? Co ti pomohlo 🙏na zo skludnenie zaludka ? Dik moc

ingrid56
14. sep 2025
@tanika

@ingrid56 a tiez si hostaminička a tolerujes atb lebo teda mne prave tie reakcie po atb co com dovtedy v pohode mohla tsk som reagovala opuch v tvári , opuchnuté sliznice v nose dutinách a vyrážky musela sim ukoncit liečbu 2 kombináciu aj neskor co gastro skusal 3 kombináciu mala po atibiotikach flaky po tvari cervene palive . Nemohla som atb . Tiez mam silny Zapal neviem ako ďalej skusam mastichu , dietujem objednala som brokolicovú olej . Bojim sa antibiotík . Sk
Ake ti dali ??? Co ti pomohlo 🙏na zo skludnenie zaludka ? Dik moc

@tanika ja ten zápal nemám vyliečený ani zďaleka , mne pomáha veľmi ľahká varená strava , úplne žiadne fresh šaláty nejem , z toho mám v žalúdku strašné kŕče , takže mäso , ryža , zemiaky + dusená zelenina , to je môj jedálniček , na raňajky a večere vajíčka , pečivo, šunka a pijem veeeeľa čajov .... nechtík lekársky (ten mi veľmi ukľudňuje žalúdok) , koreň púpavy , repík . To sú za mňa top bylinky👌 mastichu som skúšala ale stále sa mi z nej grgalo ako po čerstvej uhorke a potom som mala strach si dať nolpazu keď mi bolo horšie , lebo neodporúčajú popri mastiche ešte aj inhibítory protónovej pumpy , neviem či tam je nejaká komtraindikácia ...

Strana
z2