Ako zmierniť extrémne sucho v nose?
Prosím čo si dávať, akú masť alebo olejček do veľmi suchého nosa? Sucho sa ťahá až k hrdlu.Je to už na nevydržanie. Štípe to až sa tlačia slzy do očí, musím dýchať ústami čo teda nieje bohvie čo
@anonym_autor u lekara so s tym bola? Neprekurujete byt/pracovisko? Dal by som si do spalne a inych miestnosti, kde si vela hodin, vlhkomery (vlhkost by mala byt 40 - 60%).
@anonym_autor fajčíš?nemáš alergiu?tiež som mala tú rinopanteinu mne sa to stávalo, keď sa nosili respiratory a veľa som rozprávala pomohlo mi to.Bola si u orla?
@anonym_autor u lekara so s tym bola? Neprekurujete byt/pracovisko? Dal by som si do spalne a inych miestnosti, kde si vela hodin, vlhkomery (vlhkost by mala byt 40 - 60%).
@madeincssr už pozerám zvlhčovače, u lekára som nebola a v byte nekúrim zatiaľ
@madeincssr už pozerám zvlhčovače, u lekára som nebola a v byte nekúrim zatiaľ
@anonym_autor najprv si pokup zopar vlhkomerov, porozmiestnuj a dlhodobejsie sleduj. Ak mas vlhkost 40-60%, nemusis zvlhcovat.
@anonym_autor fajčíš?nemáš alergiu?tiež som mala tú rinopanteinu mne sa to stávalo, keď sa nosili respiratory a veľa som rozprávala pomohlo mi to.Bola si u orla?
@luccija nebola 🥴. To je vážne na lekára? Skúsim najprv zvlhčovač kúpiť. Fajčím 😳, nie veľa, občas. Aj z toho môže byť?
@anonym_autor vincentka a rinopanteina Mozes oboje sucastne + zvlhcit vzduch. Je aj krem nisita. Ale mne toto robi alergia nie suchy vzduch.
@zabka79 skúsim. Alergia na čo? Doteraz som také nemala
@zabka79 skúsim. Alergia na čo? Doteraz som také nemala
@anonym_autor ja mám chronicky zápal nosovej sliznice, takže chodím k ORL aj som mala stafylokoka atď...nepoužívals si príliš často nosové kvapky?Ono aj to fajčenie robí zle🙂aj vekom vysychaju sliznice hlavne po menopauze.Ked ťa to až tak trápi išla by som k doktorke.Mozes tam niečo mať ani o tom nevieš.
@anonym_autor v dmke mas na to urceny sprej/mast
Coldastop - u nas ale uz nezohnatelny podla mojich info, mala som ho po operacii nosovej prepazky… “nahradou” by mohol byt Coldises nosovy olej v spreji alebo este Saloos ma olejcek Nosanek, detsky
@anonym_autor v lekarni sa daju kupit take olejove kvapky a su vyborne
Inhalovat yabro.
Pri spaní nechrápeš?
Na cmulanie panthenol pastilky, nos preplachovat s kanvickou a solnym roztokom - pozor nesmie byť slabý ani silný a voda vlazna telesná teplota, a ja mam od včelára prpolisovu masť, nízka koncentrácia propolisu a s tým si občas vytriem, premastim krídla nosa zvnútra.

@anonym_autor vincentka a rinopanteina Mozes oboje sucastne + zvlhcit vzduch. Je aj krem nisita. Ale mne toto robi alergia nie suchy vzduch.