icon

Ako zmierniť extrémnu bolesť nôh pri menštruácii?

29. júl 2025

V prvý deň menštruácie ma vždy veľmi bolia nohy ale naozaj veľmi. Brucho tiež ale tam zaberie tabletka viac menej. Nohy ale bolia celý deň a z polovice aj druhý deň. Má to niekto tak a zabralo mu niečo?

kova85
29. júl 2025

@anonym_autor nie vždy, ale mávam bolesti nôh ako keby som na nich mala obrovské bremeno a bolia celý deň. Nič mi na to nepomáha iba vydržať, kým to prejde

biba_18
29. júl 2025

mala som to celý život a nezaberali ani tabletky proti bolesti. už keď ma začínali stehná bolieť už som vedela že dostanem menzes…

glade22
29. júl 2025

Skús detralex a natierať liotonom. To súvisí so žilami. Nikdy ma nohy pri menzese neboleli, až po pôrodoch, keď mi nabehli kŕčové žily. Aj ich mám celé navrete v prvý deň menzesu, aj fľaky sa mi zvýraznia na nohách.

janetinka27
29. júl 2025

@anonym_autor ahoj, ja som si natierala "nahrubo" alpu, hlavne pred spanim, trochu ulavilo

majamat
29. júl 2025

tazobu v nphach niekedy citim aj bezne, nie pri ms, v tom obdobi to byvalo viac. vtedy je telo dost rozhadzane a aj zakladne probelmy, ktore uplne s ms nesuvisia sa casto viac prejavuju.
a teda mala som obdobie, ze som drzala dietu a schudla, kupodivu ma prestlai tkato bolievat nohy. nemyslim si, ze to bolo len vahou,a le clekovo zmenou stravy. mozno mi nieco chybalo.
inak mam krcove zily a nohy ma moc nebolievaju, skor vynimocne a ot ich mam asi 37r.
s veru, leiky na bolest na toto vobec nezaberaju.

elenka.k
29. júl 2025

@anonym_autor neviem, či to má súvis, ale ja som to tak mávala, potom sa mi zistil chronický zápal slepého čreva / ten sa vyoperoval / a od vtedy NIČ - žiadna bolesť, aj menštruačné bolesti zmizli. Čo som brala na deň aj 5 tabletiek - silných od bolestí, aj viac, od vtedy možno 2 tabletky - keď ma zabolela hlava pri M-ku. Deti budú mať 17 r.
Ale to som potom aj rodila, takže teraz fakt neviem, čo zabralo?... ale som tomu rada. Ozaj dokonca pred tou operáciou, sa mi dokonca ani nepodarilo otehotnieť / dlhých 5 r. /
Napr. dcére zistili, že má menej nejakého hormónu / mala neskutočne M-ko, krče, až vracala .... / Berie antikoncepciu na úpravu cyklu a klop klop ... ozaj a chodili sme po rôznych vyšetrení. Dokonca jej zistili na ct moč. kameň, ale ten zmizol - tiež či malo súvis? Kto vie?

taktotedanie
29. júl 2025

@anonym_autor mavam casto, nepomaha nic resp neprisla som este na to co by mohlo

zuzana76
29. júl 2025

Aj mna bolievaju a aj celkovo sa citim velmi malatna, na nohy mi nepomaha nic, len lezat a byt v klude, ak sa da. V podstate odkedy mam menzes, tak pre mna menzes - citim sa ako chora.

bg92
29. júl 2025

Aulin