Ako zmierniť suchý dusivý kašeľ pri astme?
Prosím vás pekne o radu mam už dúhy krát chripku ale vždy keď som chorá strávim kôli takému dusivemu kašlú celé noci na sedačke pospim minimum primarka na plucnom my dala prednison 20mg a ja som sa ho bála brat ale dnes som si dala už som nemala na výber pomaha to vôbec? prosím poraďte my astmatici čo zaberá vám aj inhalujem vincentku no mam pocit že my to nerobí dobre .ďakujem za každú radu aj si dávam teply obklad na pľúca zabalím. Prosím čo u vás zaberá?
Jazvečia masť.
@mamasuri ja ako astmatička radím jazvečiu masť ale treba zohnať priamo od poľovníka, ja už len čo cítim ze na mňa niečo lezie okamžite natieram hruď.niekto to aj do čaju pridáva ja som neskúšala konzumovať no a dalej mi pomáha vela vetrať...ak sa rozkaslem v noci to býva najhoršie vtedy mi najviac pomôže napiť sa niečoho teplého a ist na balkón na vzduch predýchať sa a zo sirupov na kašeľ mam najviac osvedčenú stoptusin ak mam suchý kašeľ a solmucol ak vlhký
@mamasuri preco nemas inhalator?syn ma sprej Ventolin,a cipky ak je zachvat kasla-netreba sa bat,treba podat cipok a ist dychat studeny vzduch.cipky roztiahnu zuzenu trubicu
@simona92101 môžem sa opýtať aké cipky? Ja mam len ventolin
@sabinami bud su na predpis Prednison cipky,alebo potom pre babatka zarabane cipky-nam davala lekarka,bolo to balene po 1 kuse,nazov veru neviem
@simona92101 ahááá kortikoid to som ja odmietla, myslela som ze to je niečo iné, ďakujem za odpoveď🙂
pri astme ti ziadne babske recepty nepomozu. bud si to odtrpis alebo si das prednison a bude ti lepsie bravam ho pri dusivom kasli pravidelne lebo nic ine nezabera staci cca 5 dni a je dobre doktor vie preco ti to predpisal. vincentku by som neinhalovala (apson ja to nerobim) tiez ma to dusi
@sabinami a co ine?syn mava laryngitidu,po 2x bol az modry,co sa dusil,keby nedam cipok tak sa zadusi.
@simona92101 ved dobre ja som sa normálne pytala myslela som si ze je aj niečo iné než kortikoidy klídek, chápem ze su stavy hlavne u detí ktoré si toto liečivo vyžadujú
@lilinka76 môžem sa opýtať ten alvesco uzivate dlhodobo? Dostala som ho aj s atimosom na 2 mesiace zatiaľ,mam troska strach s tých kortikoidov.
@slecnawewe Mne to alvesco tak do 4 týždňov zaberie a potom ho už neinhalujem. Prvé dva týždne mávam dokonca 2x2 vdychy.

Ako astmaticka nemas inhalacny spray?