Ako zmierniť vypadávanie vlasov počas chemoterapie?
Nemáte nejaké tipy že čo môže aspoň trošku odkedzit vypadávanie ? Mam krátku liečbu tak by mi bolo ľúto kebyže kvoli tomu prídem na dva roky o vlasy…. Vlasy mam pomerne husté takze preriedenie si dovoliť môžem…. Čo pripadne pomáha potom ak by došlo k extrémnemu preriedeniu? Nejaké olejčeky, zahusťovanie vitamíny… všetky rady a skúsenosti hocijakého tipu uvítam…
Chladiaca ciapka alebo zamrazenie korienkov ...niekde som to citala...mrkni
Mozes skusit chladiacu ciapku, ale je to na dlho, je to neprijemne a vysledok nie je zaruceny.
Inak z vitaminov a doplnkov ti nepomoze nic, a hlavne sa porad s doktorom predtym, nez zacnes nejake doplnky brat, lebo niektore by ti mohli uskodit.
Nechaj si predpisat dermatologom cisty metionin, dopln to este biotinom. Moze ti prepisat potom Alpicort F vodicku par krat do tyzdna. A nezabudni na zinok, pupalkovy olej, vitamin D a E. Plus kolagen, ale nekupuj tie drahe veci, Kup si kolafit, ten postacuje.
Chladiaca ciapka alebo zamrazenie korienkov ...niekde som to citala...mrkni
chladiacu čiapku majú len v Nitre som sa dočitala
@petkavka
akekolvek vitaminy alebo podobne konzultuj s onkologom
uprimne podstatne je aby to bolo v poriadku, vlasy je to to najmenej
Nechaj si predpisat dermatologom cisty metionin, dopln to este biotinom. Moze ti prepisat potom Alpicort F vodicku par krat do tyzdna. A nezabudni na zinok, pupalkovy olej, vitamin D a E. Plus kolagen, ale nekupuj tie drahe veci, Kup si kolafit, ten postacuje.
@anonym_50c114 žiadny pricetny dermatológ jej nič nebude predpisovať v čase chemoterapie, a uz vôbec nie biotin=B7. Jediné, čo ako tak funguje, je tá chladiaca čiapka v Nitre (50%), keď sa bude táak dobre cítiť, že znesie ďalšie útrapy 🙄
@anonym_50c114 žiadny pricetny dermatológ jej nič nebude predpisovať v čase chemoterapie, a uz vôbec nie biotin=B7. Jediné, čo ako tak funguje, je tá chladiaca čiapka v Nitre (50%), keď sa bude táak dobre cítiť, že znesie ďalšie útrapy 🙄
@aurelia2000 dobre a nemáte potom skôr nejaké tipy čo keď už si vlasy buď veľmi zrednute alebo keď už sa ostriham? čosi aby som nechodila nesebavedomo v čiapke
Si to predstavujes trochu nespravne, to nie je, ze sa ti vlasy pravidelne preriedia a bude to vyzerat ako predtym, len menej huste. Skor sa ti spravia mensie ci vacsie plesiny, lebo vlasy budu padat v trsoch, takze oholenie bude ,,menej divne".
Inak hej, chladiaca ciapka mozno, ale vysledok nie je zaruceny.
A ked uz budes bez vlasov, skus turbany pre onko pacientky. Podla mna to vyzera celkom elegantne 🙂
Si to predstavujes trochu nespravne, to nie je, ze sa ti vlasy pravidelne preriedia a bude to vyzerat ako predtym, len menej huste. Skor sa ti spravia mensie ci vacsie plesiny, lebo vlasy budu padat v trsoch, takze oholenie bude ,,menej divne".
Inak hej, chladiaca ciapka mozno, ale vysledok nie je zaruceny.
@maranta_leuconeura pri mojej liečbe práveže povedali že môže len take preriedenie byť… mam krátku a nie veľmi agresívnu liečbu práve preto ma celkom trápi že by som kvôli pár mesiacom liečby mala prísť na dlhu dobu o vlasy
@maranta_leuconeura pri mojej liečbe práveže povedali že môže len take preriedenie byť… mam krátku a nie veľmi agresívnu liečbu práve preto ma celkom trápi že by som kvôli pár mesiacom liečby mala prísť na dlhu dobu o vlasy
@anonym_autor Počkaj si čo bude, nevieš, ako tvoj organizmus zareaguje. Poznala som ženy, čo im počas chemoterapie vôbec nevypadali vlasy, aj keď chodili pol roka na chemo. Kolegyňa mala také zrednute, ale riešila problémy s implantátmi, tak tie vlasy boli popritom druhoradé. Vlasy jej už zhustli, mne narástli nové, všetko je to jedno, hlavne že žijeme. Ty máš asi len zabezpečovaciu chemo, však?
Keby ti začali padať, tak to bude fakt vo veľkých chumacoch, budú všade, plná posteľ, sama to budeš chcieť oholiť. No a potom behnes do obchodu, vyberieš si krásnu parochňu, a je po probléme. Netráp sa nad blbostami, buď rada, že sa ti dostane liečba.
@anonym_autor Počkaj si čo bude, nevieš, ako tvoj organizmus zareaguje. Poznala som ženy, čo im počas chemoterapie vôbec nevypadali vlasy, aj keď chodili pol roka na chemo. Kolegyňa mala také zrednute, ale riešila problémy s implantátmi, tak tie vlasy boli popritom druhoradé. Vlasy jej už zhustli, mne narástli nové, všetko je to jedno, hlavne že žijeme. Ty máš asi len zabezpečovaciu chemo, však?
Keby ti začali padať, tak to bude fakt vo veľkých chumacoch, budú všade, plná posteľ, sama to budeš chcieť oholiť. No a potom behnes do obchodu, vyberieš si krásnu parochňu, a je po probléme. Netráp sa nad blbostami, buď rada, že sa ti dostane liečba.
@aurelia2000 nie, normálnu chemo mam normálnu len som to mala objavené skoro tak mam len minimum cyklov, a zatiaľ mam pocit že to nieus obrovské chumáče ale je toho celkom dosť…. ale tak vraj by to malo vramci toho cyklu trvať len pár dni a potom zas nachvíľu ustúpiť som sa dočítala. a vy ste nosili parochne ? a to viete aj tak nosiť že ani nieje vidno že to niesu vaše vlasy ?
@aurelia2000 nie, normálnu chemo mam normálnu len som to mala objavené skoro tak mam len minimum cyklov, a zatiaľ mam pocit že to nieus obrovské chumáče ale je toho celkom dosť…. ale tak vraj by to malo vramci toho cyklu trvať len pár dni a potom zas nachvíľu ustúpiť som sa dočítala. a vy ste nosili parochne ? a to viete aj tak nosiť že ani nieje vidno že to niesu vaše vlasy ?
Môžeš si kúpiť aj drahú parochňu z pravých vlasov, keď nemáš iné starosti. Len si k nej musíš nájsť kaderníctvo, kde ju vedia vyčistiť. Obočie si môžeš dať vytetovať, mihalnice prilepiť 💃
Zo ❤️ ti prajem, aby vlasy boli tvoj jediný problém🙏
@anonym_autor stačí aj zinok orechy forcapil tablety
@anonym_ac2376 nesmie nic brat pokial nema odobrene onkologom aby sa neovplyvnovala liecba! Zla rada, autorka toto nerob
Rozmarinovy olej z dm je topka, od botanica slavica
@anonym_50c114
Ty si sa zblaznila takto radit, onkolog by ta kopol do zadku

@anonym_autor stačí aj zinok orechy forcapil tablety