icon

Ako znížiť horúčku u matky, ktorá kojí?

jasminka7
31. mar 2012

Ahojte, uz treti den mam teploty okolo 39 C, pred chvilou som mala 39,6. To bolo maximum. Ako to zrazit? Uzivam sirokospektralne ATB, ktore mi predpisala obvodna dr, paralen uzivam na najvyssej miere, ako mi povolila, sprchuju ma vlaznou vodou, dostavam zabaly, snazim sa pit cim viac. Co este? Ako teplote pomoct klesnut? Okrem tej teploty mi velmi nic nie je, trochu soplim a kaslem. Popri tom kojim 7-mesacnu dceru.

Dakujem za vsetky rady.

ziarcanka
31. mar 2012

@jasminka7 Ešte môžeš ibalgin, je účinnejší ako paralen a účinok trvá dlhšie.

irsina83
31. mar 2012

@jasminka7 pri kojeni mozes panadol 2tbl. naraz... ibalgin urcite nie...

latvia
31. mar 2012

@jasminka7 tiez odporucam ibalgin, 400mg kazdych 8 hodin

latvia
31. mar 2012

@irsina83 ibalgin sa moze tiez, je to to iste ako nurofen, co piju aj male deti

viki2912
31. mar 2012

paralen,ibalgin,to mozes...tak mi hovorila laktacna poradkyna....a tiez by som si skusila dat aj nurofen..malu pripadne odstav na nejaky cas,len si odsavaj.ale ibalgin a paralen mozes aj ked kojis...zabaly,pripadne chladnejsiu sprchu si daj.

labaga
31. mar 2012

@jasminka7 obidve analgetika prechadzaju do mm.inac neviem podrobnosti ale mne to pripadá ako vírusová inf. teda tie atb. neviem .ko bol a crp????????

strapco13
31. mar 2012

@jasminka7 mozes aj Ibalgin
mocove cesty sio mala vylucene..ci nemas zapal ..ked pretrvavaju teploty
prsniky su OK? myslim na zapla ci nemas?
kasel je aky? suchy vlhky? z hdrla, z hrudnika?

jasminka7
autor
1. apr 2012

@zircanka, @irsina83, @latvia, @viki2912, @labaga, @strapco13
baby, velka vdaka vam vsetkym. Cenim si vase rady.

Az teraz som nabrala silu precitat, co pisete.

Nastastie dnes som mala maximalne 38,6, co uz nie je taka kriza ako vcera. Otazka je ale, ako sa to bude vyvijat dalej.

Viacere mi odporucate Ibalgin. Na pribalovom letaku je napisane, ze pri kojeni len po odporuceni lekara. A ja som sa nespytala. Pytala som sa na Paralen a to dr. povedala, ze mozem normalne davku ako dospely nekojaci clovek. Ste si iste, ze sa Ibalgin moze aj v kombinacii s ATB?

@labaga aj ja by som to povazovala skor za virusovu infekciu. Crp doktorka nerobila, myslim, ze nema. Len doktorke som povedala, ze starsia dcera sa prave vyliecila z anginy, tak mozno aj scasti preventivne mi dala tie ATB.

@strapco13 Doktorka povedala, ze tie ATB su sirokospektalne, cize ak by boli nejake problemy s dychacimi cestami, ale aj mocom mali by to zachytit. Zjavne si nebola velmi ista, co by mi malo byt, preto dala sirokospektralne. A ja, kedze som ATB kvoli chorobe neuzivala uz mozno 10 rokov, tak som to tak neriesila.
prsniky ma nebolia, snad su ok. Kasel z hrdla, skor suchy.

latvia
1. apr 2012

@jasminka7 ja a strapco sme dr., takze mas pozehnanie na ibalgin 😉 a moze sa aj v kombinacii s ATB

jasminka7
autor
1. apr 2012

@latvia oooo, vdaka

zvedavazvedava
1. apr 2012

Koloidné striebro je vhodné i pre tehotné ženy a deti. Urcite je vhodnejsie ako ibalgin.
Ale najprv sa zamysli kto ta nahneval ? Co ta nastvalo a teras to v tebe vrie a nedokazes odpustit a preto ta trapi horucka. Prave vcera sme u dcery mali cely den horucku,lebo sa nahnevala a nedokazala odpustit, ked sme sa porozpravali,tak do vecera bola bez liekov bez horucky.

strapco13
1. apr 2012

@jasminka7 ak mas kasel suchy z hrdla..tak mozes antitusika..ak mas upchaty nos a nadchu..kukni do mojho fotoblogu na clanok o toalte nosa

jasminka7
autor
2. apr 2012

@strapco13 vdaka!

Davam si Stoptussin, to je tusim antitusikum. A vdaka aj za fotoblog, zaujimave citanie.