icon

Ako znížiť vysoký LDL cholesterol prirodzene?

jajka888
23. jan 2025

Ahojte, prosím Vás ako znížiť lcd cholesterol?
Manžel má dlhsiu dobu vysie hodnoty 4.40 .
Nefajčí, nepije, obcas sportuje ,je štíhly,stravu ma celkom ok,(len rad ma sladkosti, občas nieco nezdrave)j napriek tomu mu z krvi vždy vyjde vysoké.
Ma 51 rokov.
Sú na to lieky alebo radšej vylúčiť sladkosti, celkovo upravit stravu.
Ďakujem 🥰

simca06022011
23. jan 2025

@jajka888 najlepsie je upravit stravu. Statiny na cholesterol nerobia dobre vela ludom... cize to by som dobrovolne nejedla. Ja som mala teraz vyssi chol, dostala som lieky, neberiem.. dala som to na dietu, a arterin cholesterol, a cierny cesnak skusam.

jajka888
autor
23. jan 2025

@simca06022011 prosím aké lieky sú to?

lucianak
23. jan 2025

Len poopravim, nie lcd, ale LDL, to je ten zly. Urcite upravit stravu, ziadne polotovary fastfoody a sladene napoje. Viac zeleniny, vela tekutin.

eliska13
23. jan 2025

@jajka888 načo je dobré dať si sladkosť a potom liek?Treba zmeniť stravu, športovať ona možnosť nie je sladkosti sú plné palmoveho oleja.Vyzivove doplnky vôbec nie a, keď už to, čo poradí lekár.

eliska13
23. jan 2025

@jajka888 ešte má taký vek kedy má čas na zmenu.Moj muž mal vyšší chol aj ldl má 49 r a zaťal sa, lebo sa zľakol schudol 15 kg drží si to +-rok a hodnoty sa mu upravili.

simca06022011
23. jan 2025

@jajka888 statiny = si vygoogli. Ale to ak by potreboval, by mu predsa lekar predpisal...
najskor vzdy odporucia dietu... obmedzit trans tuky (a ten je v sladkostiach, roznych pecivkach, proste vsade kde sa dava kadejaky tuk, dokonca aj v mliecnych veciach - maslo , syry.. ) a pridat pohyb. Treba si nastudovat trosku.
Ono ak zmena nepomoze, tak daju lieky lekari urcite... nie vzdy sa to da ovplyvnit len stravou.

gatusa
23. jan 2025

Znizit prijem tukov a zvysit pravidelnu/dennu fyzicku aktivitu, moze skusit aj volnopredajne lieky na prirodnej baze.

stellarstar
23. jan 2025

@jajka888 užívam atorvastatin keďže zmena už nepomohla, ale s tbl nemám žiadne problémy

jajka888
autor
23. jan 2025

@stellarstar ďakujem všetkým 🥰mam co robiť pokiaľ si to všetko nastudujem....

jajka888
autor
24. jan 2025

@simca06022011 ja mam z toho hlavu ako balón... 🤣treba všetko kupovať odtucnene?
Napr.co odporúčate dat napr.na chlieb?
Nenapíšete mi zopár nápadov 🙏ďakujem

rozculena
24. jan 2025

@jajka888 treba vynechať hlavne sacharidy