Ako znížiť zvýšený cholesterol a čo vynechať?
Tie ktoré máte skúsenosti,mam zvýšený cholesterol 5,91, pravdepodobne to bude tým že jem veľa sladkého... čo zo sladkostí môžem a čo mám vylúčiť? vďaka
@majamat mne povedala lekárka, že strava ovplyvňuje cholesterol tak na 20%. a ze zlý je stres. že ak mám stres z toho, že si nemôžem dať nejaké jedlo, tak si ho radšej mám dať, lebo z toho stresu sa zvýši cholesterol.
ja keď som držala prísnu diétu na cholesterol, tak mi ešte stúpol. aj som mala vela pohybu a schudla 10 kg, a cholesterol stúpol z 5,7 na 7,1
@zmrzlinka8 jasné, lebo kortizol pri strese má priamy vplyv na glykémiu a teda aj na cholesterol.
@stanulienkat Výskum ide tak dopredu, že najradšej každému by predpisali statíny, ktoré narobia oveľa väčšiu škodu, než je ich prínos. Ďakujem. Drvivá väčšina ľudí, ktorých poznám a užívajú ich má následne zdravotné problémy. Známy náš lekár nám povedal jasne, že neužívať. Moja mama mala po nich problémy s chôdzou (ledva chodila), lekárke vraví, že ich už nebude užívať a lekárka na to - dobre robíte. Tak aké hoaxy? To je hoax, že nezdravá strava plná chémie spôsobuje v tele škody, zapaly? A z dlhodobých skrytých zápalov vzniká mnoho chorôb. Nech sa páči, stravuj sa ako chceš, ja čítam zloženie všetkého čo kúpim. Nie do seba cpať lieky hkava nehlava, nehýbať sa a kŕmiť sa nekvalitnou stravou.
@tibor79 predpokladam, ze nic nejes. Teba registrujem len pri zdielani hoaxov. Co si ty schopna vymysliet za konspiracie, tam konci zdravy rozum. Nemyslim konkretne tuto debatu. A samozrejme, ze ked niekto ma neziaduce ucinky, tak liek vysadi. Predpoklafam, ze ani lekarov nenavstevujes.🙄
@stanulienkat áno, nejem kvantá zbytočností. Jem hlavne domáce od ľudí, ktorých poznám. Z obchodov je 80% potravín pre mňa nepoužiteľných. To je môj štýl stravovania ak je to možné. Neviem, kde ma regustruješ, keď ja tu komentujem na rozdiel od teba minimum. A nie hoaxy ale moje názory.
Glykemiu v krvi mám 4,26 a v správe nieje rozpísaný ktorý choles.mam zvýšený,len je napísané celkovy cholesterol (5,62 v októbri som mala) a teraz 5,90..Poslal mi správu aj recept.v apríli mám ísť na odber.lieky som odmietla zatiaľ užívať..
@queendixie super..kde sa dá "kúpiť" odber?
@admin PROSIM suhlasim, ak mazete moje vulgarne prispevky, ovsem chcem vediet, co je vulgarne na tom, ak niekomu napisem, ze zdiela voloviny. Alebo mne sa apriori maze vsetko??
Ked napisem, ze zdiela hluposti, je to akceptovatelnejsie? Pretoze na tom nic vulgarne nevidim.
@queendixie ok.vďaka

@katulienkax stale sa ta pytam, ako by firma vedela kolko toho lekar predpisal? Ci pisali na Zem a Vek?