icon

Ako zvládať atypickú mentálnu anorexiu po hospitalizácii?

28. júl 2025

Prosím poraďte čo robiť , nedávno pred pár dňami ma pustili z nemocnice (psychiatria) kde som sa dostala stým že som si začala ubližovať po jedle , vždy po jedle strašné výčitky ..Zistili mi atypickú mentálnu anorexiu , atypickú asi zato lebo fyzicky na to nevypadam , mám 170 CM a 55 kg , schudla som už 5 kg no a teraz k problému .. nejedla som 4 dni a po 4 dňoch prišlo prejedanie , teraz po jedení mi je psychicky totálne zle zo seba dala som si 4 diazepamy , mám pocit že mi tá hospitalizácia nepomohla , lieky užívam ako mám , píšem anonymne lebo sa hanbím , otázka na vás je či ísť skorej k svojej psychiatričke a povedať jej že sa problém stupňuje alebo čo robiť zo sebou , robím vlastne to že viac dní nejem a potom keď niečo zjem sa neznášam ...

ivik4
28. júl 2025

Vsak hej ries to

anonym_a6c252
28. júl 2025

Zavolaj zajtra hneď svojej lekárke, že potrebuješ pomoc. 4 diazepamy nie sú vôbec OK. Kľudne jej zavolaj a zoberie ťa. Bude to ok 🙂.

jamidea
28. júl 2025

@anonym_autor 4 diazepamy? Smer lekar

biba_18
28. júl 2025

určite volať a ešte lepšie ísť..

anonym_26493c
28. júl 2025

@anonym_autor Určite sa ani náhodou nehanbi. Si to prvoradé v tvojom živote a máš teraz ťažký problém,
takže buď k sebe láskavá a empatická. Stáva sa to mnohým z nás, často krát ako následok volačoho, čo sme zažili v puberte, v detstve ... Maj sa rada! Choroby sú svine, ale nepomáhaj tejto chorobe tak, že
sa budeš ešte aj odsudzovať. Veď nie je začo.

1) Možno ti trošku pomôže pozrieť, vypočuť podobné zápasy. Pozri príbeh herečky Lily Collins a jej zápas s anorexiou,

alebo film ktorý o anorexii nakrutila s Keanu Reevesom, on tam hrá psychiatra.
Volá sa to "To The Bone". Je to tuším aj na Netflixe. Pracovali na ňom ľudia, ktorí anorexiu mali.

Alebo prečitaj kratku knižku "Diagnoza F50" od Gabiny Weissovej a ako preživala bulimiu ona.

2) Určite nájdi láskavú, trpezlivú psychoterapeutku, ktorá ti nebude ubližovať ani nič vyčítať a pomôže ti z toho von.
Pre každého je to krivoľaký boj,
netráp sa, že to nejde hladko, to uzdravenie. Krôčik za krôčikom to pôjde.

malinkajozka
Odpoveď bola odstránená
evkamotka
29. júl 2025

Zavolaj psychiatricke. A treba chodit na terapiu, chodis?