Ako zvládať bloky v reči?
Ahojte mate niekto aj vy problémy v reci alebo tzv. bloky pri ktorom sa vam ťažko hovorí a krcite z tvarou aby sa vám to ľahšie povedalo?
akože chceš vedieť ako na to? logoped by som povedala ...
@januska12323 myslím že nevie niečo vysloviť, napr. r a keď to vyslovuje, tak sa sústredí, až krčí tvárou ... majú to ľudia ktorí nevedia vysloviť nejaké hlásky alebo ak kokcú ...
@januska12323 mávam proste problémy s rečou keď som v spoločnosti z ludmi ktorých poznám tak rozprávam pohode a keď som u doktorky alebo niečo ako dnes tak cchela som jej len povedať jednoduchú vetu a cítila som. Ze sa mi to nedá tak som hovorila sekano a robila divne grimasy aby mi to šlo ľahšie niečo podobné aj ako zajakavanie. Proste ťažko sa mi rozpravalo. Ale chvala bohu doktorka bola otočená ale ja som sa cítila strašne blbo
@biba_18 nie ja som vedela co chcem povedať ale v hlave mam to ze co ak sa zaseknem... A just to prišlo a ťažko sa mi proste rozprávalo.
@erika292001 ak to nie je problém vyslovene s vyslovovaním hlások, tak potom psycholog
@biba_18 rozmýšľala som už aj nad tým. Lebo o čas sa zakokcem a není mi to vôbec príjemné a cítim sa blbo
@erika292001 "vdakabohu bola doktorka otocena" - no pravaze skoda ze bola otocena, pretoze si sa jej mohla rovno na to spytat a ona by ti poradila viac..ja mavam skor taky blok ze sa mi lepsie vyjadruje ked pisem ako ked hovorim.
@hallka ja to mam tiež tiež radšej napíšem správu niekomu kľudne aj dlhu ako niečo povedať alebo niekde zavolať
@erika292001 normálne sa objednaj a má to šancu...
@erika292001 je to jeden zo znakov zajakavania. Smer logopéd.
@erika292001 myslim si ze to mozno moze suvisiet aj s nizsim sebavedomim..nie je na skodu navstivit terapeuta.
Neviem co myslis ale mne normalne vypadnu slová ked chcem trebars nieco napísať.. musim dlhp rozmyslat aby mi to slovo znovu napadlo. A su to aj bezne slova.
Teraz som si prečítala celu diskusiu A mam to aj ako ty. Ovela radsej napisem spravu alo zavolM si poviem a tuez sa zasekavam a to aj led mam napisane co chcem povedat a citam to
Nestava sa mi to, iba pri niektorych nepeknych slovach ako napr. Fico, Kalinak, Pellegrini, Danko atd. 😃
Ale vazne teraz, je to asi nejaka forma zakoktavania, asi sa to da liecit alebo tomu pomoct nejako. Mozno by stacilo len par sedeni terapie 😉
@larinka552 si predstav, ze mňa konkrétne pri týchto nepeknych slovách, napadne taká hŕstka škaredych a vulgarnych prirovnani, že to nejde zastavit 😅😅
@erika292001 ale to sa stane obcas kazdemu,,,poznam to aj ja,,potom sa tak sustredim nato, ze blabocem, ze uz neviem normalne povedat ani jedno slovo,,
@erika292001 tak to si introvert ako ja,,,tiez radsej napisem ako by som mala volat,,to uz k nam patri

Neviem si celkom predstaviť čo myslíš. Máš kŕč v tvári a nevieš hovoriť?