Ako zvládať bolesť po druhom pôrode?
Ahojte milé žienky.Chcem sa spýtať ,ktorá má Z vás po pôrode taký problém ako ja .Nevládzem už doslova ani žiť,cítim sa ako zbitý kôň odkedy som bola druhý krát tehotná.Prve tehotenstvo bolo bez problémov,druhé už bol iný prípad.Pocas tehotenstva som strašne opuchala,v noci má boleli ruky tak ,akokeby mi ich prešiel kamión,po pôrode sa to začalo zlepšovať,ale začali mi strašne praskať kosti,kĺby na rukách a aj chrbte,vstávam ako zbitý pes ,zaspávam ako Zbitý pes .. doslova....som štíhlej postavy okolo 56 kg,165 CM,neviem či mal cvičiť ,alebo nemám cvičiť,keď začnem cvičiť,boli ma všetko ešte viac....keď necvicim,cítim ako ochabujem,pravidelne mi seká v krku v chrbte ,nalepí sa na mňa každá choroba čo existuje od ženských , močových až po klasické dýchacie atď.pytam sa samej seba,či to niekedy prejde ,alebo sa s tým už mám zmieriť naveky,mám 37 rokov,a do kým som druhýkrát neotehotnela bola som fit a zdravá ako ryba.Moj muž zo mňa nic nemá,som len kopka nešťastia.A deti tiež,nevladzem sa s nimi ani hrať .Ďakujem za rady
aj to riešiš s lekármi , či len božekáš doma...
Ja som polroka po druhom a citim sa rovnako. Bolieva ma chrbat, hlava furt, nohy…je pravda ze som stale ako slon, mam 165 a cca 75 kg, takze to moze byt aj tym. A nemam najmensiu chut cvicit do prcic. Vlastne ani zit niektore dni😀a vobec ma netesi, ze ty si rok a pol doma a citis sa rovnako. Ja som snivala, ze budem ina zena o rok😀
ale teda som prehliadla, ze aj chora si furt. Nemas starsie dietatlo v skolke? Moze byt ze ti nosi choroby domov
Som 3 a pol roka od druho a postupne sa to zhorsuje… podla dr je vsetko v poriadku
@majlo1234 no. Bodaj by si to ty mala inak ako ja ,ale u mňa to je tiež len horšie ....snívam o Tom ako mi bude lepšie a budem mať chuť robiť veci čo predtým a zabávať sa ale nič ma nebaví ani na dovolenku keď ideme,najradšej by som spala od 19tej každú deň do 7 mej rana....úplne bez energie...neviem či to prejde ,skúsim ísť ešte k ortopedovi,že či mi v niečom pomôže,pretože má strašne bolievaju ruky ,kosti kĺby,šľachy...starší syn chodí do školy a áno nosí odtiaľ aj on choroby je to náročné
no tak predpokladam, ze pri detoch moc nenaspis, tak preto si unavena, to je OK. Ja som ani moc necvicila do 3 rokov druheho dietata, iba rekreacne plavanie
Skús doplniť železo a kolagén, možno chýba. A určite si zacvičiť aspoň jógu pol hodiny denne. Jednoducho dopraj tomu telu uvoľnenie a po pohybe sa vyplavujú endorfíny 🙂
@michaela329 to da snažím aspoň jogu cvičiť,často mi seká v chrbte a v krku,tak sa snažím rozcvičiť,...to železo skúsim aj kolagén 🙂
@katulienkax no práveže spím od 20tej do 5tej každý deň skoro ,čo je asi práveže až moc spánku ale nejak mi to nepomáha...decká prespia celú noc...
Ale tá fyzická únava je strašná....ráno sa už cítim ako dolámana hneď ako otvorim oči
Chrbat je na tom cim dalej tym horsie a uz nestaci ze jedna masaz a par dni pocvicit, travenie je uplne mimo, a to odkedy mi bolo pocas tehu, pokracovalo po porode ale so zhorsujucou sa tendenciou. Mam coraz horsie pms, strasne vykyvy nalada, uzskost, miestami az depresie, navaly horucavy, nespavost, zvysena teplota tyzden pred. Ale podla lekarov som uplne v poriadku, ale teda ja nemam den ze by mi nieco nebolo, bud chrbtica bud travenie alebo prosto nieco ine….

Už som rok a pol od druhého pôrodu 😕