icon

Ako zvládať chronickú spánkovú depriváciu?

leonard1997
14. júl 2025

Aké bolo vaše najhoršie spánkové obdobie a ako ste to znášali ? U mna to bolo tak, že som každý den po dobu mesiaca síce naspal okolo 4-5 hodín denne (niektoré dni aj menej 3 hodiny fragmentovane), ale takým spánkom že každú hodinu hore. Bol som vtedy ako chodiaci zombie, dokázal som robiť jednoduché veci, ale nemal som energiu na nič náročnejšie.
Počas tohto obdobia mi pomáhala nízka mozgová záťaž - len zatvoriť oči, štuple do uší, a o ničom nepremýšlať, a vydržať takto čo najdlhšie + vyhýbať sa riešeniu ťažkých úloh. Týmto som znižoval spotrebu mozgu, aby som dokázal nejako vydržať aj s málo spánkom.

viestta
14. júl 2025

Pytat sa matiek na to ako znasali spankovu deprivaciu, ked su rady, ze po roku uz dieta v noci pospi 4 - 5 hodin v kuse a ony pritom musia fungovat na 100% cele dni, tyzdne mesiace... No ja neviem.

basulaak
14. júl 2025

@leonard1997 na sestonedeli kde som stravila dokopy 3 dni a za cele tie dni som naspala asi 7-8 hodin za celych 72hod. Ale adrenalin mi pomahal…

janulka1802
14. júl 2025

Ja už mám väčšie deti, ale so spánkom mám dosť problém. Mám ho ľahký, keď sa zobudím, ťažko zaspím znovu. Spať 4-5 hodín v kuse nie je za mňa až také zlé. Niekedy to v práci musím zvládať aj s omnoho kratším spánkom. Veľakrát som ako zombík a niekedy som aj riadne nervná. Aktuálne sme na dovolenke a úprimne teším sa domov na svoju posteľ a hlavne ticho bez hučania klimatizačných hotelových jednotiek.

diewcatqoo
14. júl 2025

Zlaty 🙂
5 rokov som nespala celu noc (rozumej aspon 5-6 hodin). 2,5 roka som spala tak, ze som bola v noci hore priemere 10x. Fungovat som musela 100% kazdy den, nemala som nikoho, kto by mi pomohol. V najhorsom obdobi som nespala aj niekolko noci po sebe a vazne som uvazovala nad samovrazdou.

doriiis
14. júl 2025

Pri deťoch to chvalabohu nepoznám.Nejmenej spánku som mala,keď som jeden celý mesiac mala 2 práce.Za celý mesiac som mala 1 deň volna,ktorý som prespala

kiki68
14. júl 2025

No normalne, sila zvyku, to tu matky napisu ako hotovu vec. Uz 5 rokov neviem, co je to suvisly spanok.

wolf_
Autor odpoveď zmazal
majus2323
14. júl 2025
@basulaak

@leonard1997 na sestonedeli kde som stravila dokopy 3 dni a za cele tie dni som naspala asi 7-8 hodin za celych 72hod. Ale adrenalin mi pomahal…

@basulaak detto.... Som myslela že to len mne sa dialo celý čas v nemocnici som spala Max 10 hodín ...