Ako zvládať psychiatrické problémy pri zrušení práceneschopnosti?
ahojte, neitim sa dobre, beriem lieky ale stale ziadna ulava a idu mi zrusit PN
co robit. ved som nie schopma fungovat nieto pracovat.
akoze samozrejme ze chcem casom robit ale viem ze potrebujem cas a chcu mi PN zrusit dalsi mesiac.
co robit.
ako dlho si na PN? chodis na pravidelne kontroly, psychoterapie? Alebo beries iba predpisane lieky
@slnecnica30 osycho ze sp na nich tlaci.
@sisa_s aj lieky aj pravidelne terapia
tak jedine hospitalizaci ak nechces zrusit PN, dnes je velky tlak na PN staci ze nariadi zo socpoist a PN sa zrusi
kolko mesiacov si na PN?
@mamina7070 hej premyslala som nad tym. je to smutne, ze proste je to tak. ja robit chcem budem ale este to nezvladam v nemocnici sa chodit zevraj na terapie sedenia, kazdy den, asi by mi to viac pomohlo.
lekar tvrdil ze pre lekara tiez nie je dobre ze lieky nezaberaju, ze teda liecba nema spravny progres, lebo ze im to znizuje daky koeficient v niecom, netusim. ale tak ja som si platila poistenie desiatky rokov tak nechapem preco teraz ked to potrebujem to nedostanem spat a nemam sancu sa nomralne preliecit.
@mamina7070 polroka
o tvojom psychickom stave nejdem pisat, nepozna ho, nemozem hodnotit, len ma vzdy prekvapuje vyadrenie podobne tvojmu.
ze roky si platim poistku.
pozrela som si stare zuctovanie a PN. a hoci vypocet bude urcite vlemi nepresny, ale podla vsetkeho som zaplatila nemocenske pouistenie vratane zamestnavatela ( cena prace - tam asi palti tiez poistenie ) za rok 2022 asi 500e/rok.
na konci roku 2023 som bola PN a dostala som ju vo vyske 800e/mesiac.
cize celorocne zapaltene nemocenske poistenie mi pokryje aj pri vlmei enpresnom vypocte maximalne mesiac.
cize na 6m PN by som poistenie musela platiti 6r.
takze vyjadrenia typu, ez platim si poistenie nie su uplne namieste, lebo staci jedna dlhodoba PN a par rkatodobych a minies zaplatene poistenie za 20r.
ako som pisala, mozno ma moj vypocet odychylky, ale tak som to nasla na paskach.
@majamat ja mam odrobene ovela viac ako 6 rokov, prepac. a baviem sa o tom ze som stale nie uplne v poriadku. reci ze SP skracuje PNky su nemiestne, pretoze niekedy naozaj clovek potrebuje cas. to podme potom ukazovat na maximalne materske a podpory, ked sa chceme bavit o tom, co je odrb
ako som psiala, NEPOSUDZUJEM tvoj stav, mne sa len zdaju divne vyjadrenia typu - roky si platim poistenie ..., a ako sa tym ludia casto ohanaju.
@majamat preto nechapem, preco SP neriesi radsej ine veci nez prave Pnky.ktore tiez chapem ze sa zneuzivaju. ale zas doplacaju na to ini.,
pol roka je dostatocny cas na vyriesenie akutneho stavu, ak sa neporiesil potom hospitalizacia alebo ziadost o ID
@mamina7070 lenze akutny stav sa zhorsil medzi casom. sa udiali veci ktore mi zhorsili, ja som mala koncit PN uz po 2mesiacovh ale potom sa stali veci, ktore mi to zhorsili.,aj napriek liecbe.
@mamina7070 nad hospitalizaciu uvazujem len aby mi niekto pomohol aj s dietatom.nie je to jednoduche muzovi nedaju tolko volna
tak aj tam su "chlieviky". nemocenske positenie, resp odd riesi PN.

To ti chce zrušiť PN psychiater či obvodak?