Ako zvládať starostlivosť o deti so skoliózou?
ahojte, hlavne som zvedava na matky ktore trpia skoliozou. Ako zvladate starostlivost o deti popri tomto ochoreni? Dari sa vam cvicit pravidelne? Riesite to nejako okrem cvicenia? Ja som absolvovala rehabilitaciu aj elektroliecbuo, ale nula bodov. Nic mi to nedalo ani nepomohlo
@balerina2025 a ked deti trosku odrastli ze ich nebolo treba vlacit, zlepsilo sa to? tiez mam podozrenie na tie platnicky. to sa prejavuje bolestou v krizoch?
@iris05 ano mna hrozne krize, smer klb az po stehennej kosti do prstov na nohe.
mam CT aj RTG a mam zosuchane Lumbalne stavce, mne pomaha prechadzka, inac rehabky iba na cas pomohli. ale je to trocha lepsie. a schudla som trocha. teraz sa zas tolko nezohybam ako ked su deti male. mozno je to tym
@iris05 hlavne ked stojim na jednom mieste dlho , ci ista poloha v sede a v lahu, ci turecky sed alebo sed do sikma na podlozke, pre mna utrpenie. takisto prsia plavat, to iste. :(
@balerina2025 prsia by mali byt na skoliozu praveze dobre. ja ked sa da idem plavat, lebo sa bojim ze sa mi tak dobabre chrbat, ze v 40ke budem zufala. ja slm nemala problrmy az do tehotenstva. skoliozu som mala ale bolesti nie. teraz ma skoro denne boli chrbtica aj ked sa snazim cvicit pravidelne
@iris05 nie su dobre na driekove stavce ( prsia)
@iris05 na skoliozu musis cvicit 2x denne, bez toho to nepojde. Na rehabilitaciach ta naucia iba spravne cvicit, ostatne je na tebe doma. Na YT mas tiez kopec cviceni. Treba spravna diagnostika a idealne plateny fyzioterapeut, ktory ti da spravne cviky na spravnu stranu, raz do tyzdna a aj popri detoch si najdi cas. Potom cvicit dane cviky doma. Dalsi tyzden prida dalsie cviky. Zase cvicit 2x za den. Za pol roka budes mat novy chrbat, spevnený core a mozes dvihat co chces. Co sa tyka plavania, tak znak do zadu.

kebyze skolioza, to je minimum, zosuchane platne a bolest az do nohy, to je krasna piesen. ked pomalys a nevies k dietatu zohnut.
s bolestami som prezila. musela som.