icon

Ako zvládať večerné úzkosti a strach?

peter244
8. máj 2024

Posledné dni ma večer trápia silné úzkosti a zovrene hrdlo. Veľký stres. Panika. Celé dni googlim diagnózy.

Začalo to bolesťou krížov ktorá trvala týždeň. A migrénou. Veľa som sa stresoval čo mi je a aktuálne mám večer hrozne stavy. Včera som nemohol zaspať a ráno som zistil že som mal únik moču. Nie vela ale bola to taká škvrna. Hrozne som sa opäť vydesil. Ja už neviem. Každý deň mám nejaký nový divný priznak. Boli ma často čelo. Už neviem čo to so mnou je. Mám 29 rokov a poslednu dobu som bol často v strese veľkom.

Pred mesiacom som mal silný zápal dutín a bolesť krížov a tam to všetko začalo

Mám zničenú psychiku alebo čo sa to deje? Veľmi sa bojím že mám sklerózu

peter244
autor
8. máj 2024

@peter244 plus mám teraz veľmi často potrebu na malu potrebu, začalo to včera večer keď som mal silnú úzkosť

pribinak
8. máj 2024

@peter244 chod k psychiatrovi

bublinka1426
8. máj 2024

@peter244 preco sa to cele deje? nieco zle prezivas ci praca?

peter244
autor
8. máj 2024

@bublinka1426 vzťah aj práca bol teraz poslednú dobu veľký stres

bublinka1426
8. máj 2024

@peter244 mozno mas atak, isto smer lekar, mozno posedenie u psychologa by pomohlo.
myslim ze vela ludi preziva podobne, nie je lahka doba, a ludia si prechadzaju hocicim.
urcite smer lekar. bol si chory, oslabena imunita, mozno sa viac pozorujes, lekarka ti poradi co dalej.
psychika vie naozaj robit divy s nasim telom, aj busenie, zovretie hrdla, ci pocit ze sa nevies ani nadychnut. mozno sa ti zle nieco snivalo cvrkol si si. to sa tiez stava.
lekar ti verim pomoze a klud. bude dobre, citaj knihy chod sa prejst.

petermafo
8. máj 2024

@peter244 Skúste Naťahovač krčnej chrbtice - NeckFlex rovnako aj na chrbát a krčnú chrbticu.A naťahovať postupné je to dobrá vec.A nejaký magnézium bylinné čaje na ukludnenie atď.Merať si ešte tlak jaký je.

greentrees
8. máj 2024

Za mňa pobyt vonku, robiť čo baví a riešiť si postupne co treba - či už dať veciam este čas a vyckat alebo sa im postaviť priamo. V strese by som sa skúšala ukludnit hlbokým dýchaním a sústrediť sa len na to kým stres opadne.

greentrees
8. máj 2024

A pre istotu zbehni aj za obvodnym a opís všetky zdravotné príznaky a nedivaj sa na to či sa hanbíš - to sa budeš len chvíľu no nie je dobré zamlčať lebo môžeš zase v hlave riešiť. Skratka narovinu všetko vyklop a máš 🙂. Však je predsa doktor/-ka a je tam od toho po.oct a to môže naj len vtedy keď pozná všetko.

greentrees
8. máj 2024

Hlavu hore, vyrieši sa aj toto ☺️