icon

Ako zvládnuť bolesti pred operáciou žlčníka?

5. feb 2025

Ahojte,termin na operaciu zlcnika mam v aprili,mate prosim nejake typy ako dovtedy prezit🙄?Mastne nejem,pecivo len 2dnove,kavu som uplne vypustila posledne tyzdne,sladke tiez..avsak su dni kedy toto vsetko mozem dodrziavat ako chcem prisne a bolest pride aj ked sa len vody napijem😕

blancheporte
5. feb 2025

Mne pomohli len lieky. Algifen kvapky. A Fatra. Ja už som ich pila z fľaštičky. Ani nedávala na lyžičku. Tie záchvaty bol DES!!

balerina2025
5. feb 2025

@blancheporte kde to boli, a len po jedle?

vikinka292
5. feb 2025

Presne som si spomenula na obdobie z pred roka. Bolesti neskutočne aj z vody, operácia taktiež v apríli ale nevydržala som. V marci ma operovali. To som na urgente už bola tri krát za týždeň. A teraz po roku mám stále problémy . Nie také ako pred operáciou ale bolesti zostali.
Mne v Tom období nepomáhalo už vôbec nič. Ani lieky, ani injekcie na urgente ani úprava stravy. Držím palce až to zvládnete

blancheporte
5. feb 2025

@balerina2025 ja už som záchvaty mala aj keď som nejedla. Schudla som 10 kíl za 2 mesiace. Bolesť pod pravým rebrom a vystrelovala mi až do chrbta.

autor
5. feb 2025

@vikinka292 och,takze operacia nepomohla?ake mas prosim problemy?

autor
5. feb 2025

@blancheporte ved toto,uz poriadne ani nejem,co sa bojim ze mi zas bude zle.ale zachvat taky poriadny som uz nemala dlhsie(musim poklopat),len ta bolest zo vsetkeho co zjem,vypijem🙄

taktotedanie
5. feb 2025

Algifen, nospa, buscopan prisna dieta
Aj vseobecny ti to vie predpisat
Ja som to riesila v tehotenstve
Drzim palce

balerina2025
5. feb 2025

@blancheporte jaj aj to mam pod P oblukom ale presne na jednom mieste, nezavisle od jedla

vikinka292
5. feb 2025

@anonym pomohla z časti . Dokonca sa zdalo,že aj bolesti odišli ale po cca 3-4dnoch po operácii začali zase silnieť, no nemala som už také ako pred operáciou. Ja som začala mať bolesti minulý rok v januári , čiže to nebol u mňa dlhodobý problém , vo februári už bolo dosť zle. To,že sa niečo deje so žlčníkom mi zistili až na pohotovosti na začiatku februára keď ma odoslali na sono, zo sona bolo vidieť ,že je aj zapálený. Zobrali mi vtedy aj krv a keby ju mám zlú nechajú ma rovno v nemocnici. No ja som krv mala ukážkovú. Doteraz mám krv stále ok. Jem zdravo, rezňu môžem tak maximálne zakývať 🤦 a stále ma bolí pod pravým rebrom alebo mi to ide do chrbtice. Mám za sebou už nejaké sona, gastro vyšetrenie aj na hadicu som bola, CT a na nič sa neprišlo. Čaká ma teraz v utorok už len magnetická rezonancia a najnovšie ma chirurg poslal aj k neurológovi,že či to náhodou nieje aj od chrbtice čo sa mne teda vôbec nezdá . Môj obvodak si myslí , že to je funkčný problém ale ja teda nechcem žiť takto do konca života .

vikinka292
5. feb 2025

Ešte poznamamenam že lieky od bolesti a i pred ani po operácii žiadne nezaberajú a v žlčníku som mala piesok

lagunka0000
5. feb 2025

@vikinka292 och to je hrozné, mňa neboli pod pravým rebrom ale mám tlak na hrudníku, aj dnes som to zažila hneď po jedle a to som mala obyčajne cestoviny, nič také ťažké, posledné tri týždne mi byva takto nie dobre. Fatra a sóda bikarbóna sú tieto dni naj kamošky,

majulino
5. feb 2025

Pohľadaj si môj komentár v podobnej diskusii. Tam máš návod ako som to prežila ja.
Vydržala som vyše roka a 3 mesiacov

janka_266
6. feb 2025

ja by som skúsila pohľadať inde skorší termín, keď je to neznesiteľné, ale aj tak mne povedali, že sa žlčník musí upokojiť.....neskúsali ste si dávať pred každým väčším alebo prvým jedlom dňa buscopan, alebo pancreolan?