Ako zvládnuť chorobu v rodine a starostlivosť o deti?
Ahojte sme prvý krát chorý od kedy máme dieťa a nemôžem len ležať treba spraviť aj jedlo aj kus domácnosť a tu je kameň úrazu nevládzem teploty vysoké ledva dýcham dutiny zapchate ale dieťa má dosť energie ..čítala som že kôli chorobe treba ležať aby čo najskôr odišla .. A čo varíte keď ste v takomto stave ?
@barbie2023 no bohužiaľ ten môj 😄 ale ja som sa už s tým zmierila, ja som v prvom rade blbá a furt sa pre každého chcem obetovať ako spasiteľ sveta. Pozitívom ale je, že keď som mala pred mesiacom chrípku, aspoň mi spravil čaj a naladoval má liekmi 😄 a mohla som ležať, teda väčšinu času, kým mi bolo fest zle
@lonely66 vieš čo, aj ja som chodila chora do roboty, keď nemal kto robiť a výkonov bolo po k☘️k🍀t. Bohužiaľ. S Ruskom respiratorom na liekoch a šup. Áno je to nezodpovedné, ale keď je málo zamestnancov a nemá kto striedať, tak chodia do roboty chorí aj lekári, kým ich to teda neskoli tak, že ostanú ležať. Neschvalujem to, nepodporujem, ale bohužiaľ deje sa to a nie kvôli tomu, že by sme chceli všetkých naokolo nakaziť. Samozrejme prechodné choroby majú za následok to, že človek je potom chorý buď vkuse, alebo ho to drapne tak, že zalahne a nevstane.
@lonely66 Súhlasím s tebou, ale ja mám dieťa, ktoré mi nezje len tak hocičo...ona ani v škôlke nič nezje...len doma a to varím to, čo viem, že zje...suchá ryža, suché cestoviny a nie hociaké ale musia byť takeho a takého tvaru, suchý chlieb, kuracie prso len na prírodno na vode, žiadna omáčka...atď. (riešime aj psychológa, lebo máme problémy aj v emočnej sfére), proste každá mamina si svoje dieťa pozná...a darmo som chorá...uvariť jej musím, aby aspoň čo to zjedla...nevravím, že sa nepohrá sama, ale vyžaduje si pozornosť, nehrozí, aby som si ja ľahla, darmo je babka veľa nej, tá už ledva počuje, má svoj svet...môžu bomby padať, môže niekto volať, zvoniť, babka je mimo...nepočuje...to už aj tá pol hodina, čo zbehnem do obchodu je pre mňa veľkým stresom...proste som vážne na všetko sama...a nie len na dieťa, ale aj na moju mamu...ona ani nenavarí, ani neuprace, proste život...akože ja sa nesťažujem, len píšem, že aj počas choroby fungujem, lebo musím...
@lonely66 ja lekárka nie som, ale pracujem s chorými. Však hej. Pred mesiacom som takto ostala ko. Vo štvrtok som horko ťažko odrobila a v piatok som vstala z postele až okolo obeda. Muž veľakrát chodil do roboty na ATB, potom sa mu tak pohoršilo, že dostal zimnice. Takže áno. Poznáme to dobre.

Domácnosť počká, jedlo objednaj, dieťaťu zapni telku (áno, hrozne, viem) a lež ...