Ako zvládnuť dlhodobé problémy s točením hlavy?
Dobrý deň, má niekdo skúsenosti z točením hlavy ,?
Už 4 mesiace sa mi točí hlava beriem Betahistin skúšal som Vertigoheel no nepomáha nezaberá, posledných 6 dní to mám tak , že , keď vstanem z postele tak ma kolíše príde na mňa slabosť ovalí má teplo a mám pocit na odpadnutie, niekdy mi vyskočí aj tlak ,impulz srdca pretože sa bojím ,.bol som na všetkých vyšetreniach ako je MR , sonografia, EEG hlavy , interné , všetko negatívne, v poslednej dobe je to horšie a horšie a už fakt nevládzem mám paniku stres úzkosť strach , a nevládzem už iba ležím v posteli, mal niekto takýto problém? Alebo skúsenosti z tým? A ako to liečil? Čo pomohlo ? ,
Za odpoveď, radu vám vopred ďakujem .
@adkamajky áno mala som tiež takto a nakoniec mi zistili boreliózu
@lagunka0000 a ako bola.preliecena ak sa smiem opytat?
Doxycyklinom alebo intravenozne ATB?
@lagunka0000 ako ti to zistili ? Že máš boreliózu ?
@lagunka0000 a ako sa prejavovalo ? Tak že si nevládala vstať ani z postele? Že keď si niekam išla pár krokov si urobila už si išla odpadnúť? Tak sa ti to prejavilo ? Alebo ako lebo ja už fakt neviem
@adkamajky najskôr som nevedela že mám borelu, začala sa mi neskutočne točiť hlava a veľmi ma bolela, bola som na neurologii, hneď v ten deň mi dr vybavila CT hlavy, tam našťastie nič, tak mi nasadila infúzie a potom lieky, medzitým mi zobrali krv, lebo som si našla veľký fľak na boku a zistili borelu, tak mi dali tri dávky sumamed, točenie prešlo aj bolesť hlavy, o tri mesiace mi kázali prísť znovu na krv, kde stále vyšla borelióza tak ma poslali na infekčné, z tade ešte nemám výsledky, medzitým má striedavo bolel chrbát, kríze krcna, a doteraz ma príšerne boli päta, ani lieky na bolesť nezaberajú, infektolog mi potvrdil že to je z borely, 15.1. si mám ísť po výsledky tak uvidím aký postup liečby mi da
@lagunka0000 ja nemám ale žiadny fľak ani nič či to nemusí biť ani ? No neviem už tiež v poslednej dobe má strašne bolí hlava tlaky do očí, mám ísť na hospitalizáciu na ORL tak uvidím tiež že čo sa bude robiť lebo to už je moc ale mám aj mr spánkovej časti tiež tam nič není len cysty maxilárnych dutín a dr mi povedali že bi to malo ísť von no že z tým sa dá žiť že to bi nemalo robiť takéto komplikácie takže neviem no
@adkamajky držím palce nech ti to dobře dopadne v nemocnici, ty to asi nebudeš mať z boreliózy ja som mala kliešťa
Bol som na kortikoidoch 2 dní v nemocnici ešte horšie bolo tlak som mal 190/120
Ahoj, ako sa darí? tu je moj pribeh o tychto problemoch: V juli 24 som mal zapal okostice, trhali mi zub, rana sa zle hojila a na vedlajsom zube som mal stale zapalene dasno, to mi 2x tyzden zubar cistil ultrazvukom. Na tej strane ma i bolievala celust, spanky. Zlom nastal v novembri, ked mi bolesti zacali aj na druhej strane tvare. Do toho som maval zimnicu bez zvysenej teploty a kazdu noc som sa potil, zavrate a spatne od zaludka. Zacal som nekonecnymi navstevami po lekaroch - ORL, neuro, reuma, ocny. CT zistilo zle spravene horne zuby - na niektorych komunikacie medzi kanalikmi po endodonciach a maxilarnych dutin. Plus polypy a chronicky zapal v dutinach. RTG krcnej chrbtice - stuhnute 4 stavce a zacinajuca artroza na c6. Tak teraz si vyber, z coho mozu byt tie priznaky. Medzi sviatkami sa mi dost polepsilo. Uz nemavbam zimnicu, ani sa v noci nepotim. Tie zvlastne zavrate a ta akoby slabost v stehnach su tiez miernejsie. Momentálne ma dost bolieva krk - aj sprednej casti v uchu ma párkrát za den pichá a bolieva ma hlava. Co mi velmi pomohlo - pohyb. Zacal som po veceroch behavat, 4x v tyzdni posilnujem. Pocas tychto cinnosti ani neviem, ze mi nieco je. Jo, a prestal som facit.

@mayami skúsim pocvičiť no abi som nebol tak stuhnutý , len je to strach no robiť všetko proste už nevládzem som na okraji už no nemám na to proste ani chuť ,😩