Ako zvládnuť emetofóbiu a znížiť jej vplyv?
Ahojte, už od malička trpím touto fóbiu. Je to pre mňa zaťažujúce a ovplyvňuje mi celý život... Neviem byť u doktora bez slúchadiel v ušiach, lebo sa bojím že niekoho začne naťahovať alebo len silné kašlanie v mne vyvolá strach, lebo mi to pripomína zvuky vracania... Medzi davi ľudí alebo na akcie moc nechodím lebo aj tam sa bojím že niekto bude vracať alebo len spomenie že mu je zle. Odchádzam čo najďalej od ľudí keď spomenú že im je zle. Keď chytí mňa silná nevoľnosť automaticky mám panické attacky s neustálymi myšlienkami ,, čo ak budem vracať ?" alebo ,, radšej by som zomrela ako vracať"...
Teraz mám ťažké obdobie pre mňa, už týždeň vkuse mám nevoľnosti s bolesťami brucha, s tým že nezvraciam ani nehnačkujem, čisto iba nevoľnosti. Niesu celé dni rovnaké, niekedy sa vedia zhoršiť niekedy zlepšiť a občas mám aj silnú bolesť žalúdka.
Máte niekto podobné skúsenosti ?
Alebo ak je tu niekto s rovnakou fóbiou prosím ozvite sa mi aké typi/triky vám pomáhajú a ako zvládate s týmto žiť prípade či ste skúšali nejaké terapie a ako prebiehali... na Slovensku je tažké nájsť niečo na túto fóbiu, na internete mi vždy našlo iba zahraničné stranky zamerané na to.
Budem veľmi vďačná za každú odpoveď.
@marhulka13 som na tom uplne rovnako. Moja nocna mora je to, ze deti budu zvracat a budem s nimi sama doma 😵💫
Pridávam sa do klubu...zblednem a preženie ma od strachu vždy, keď niektoré z detí len spomenie, že ho bolí brucho...
A k tým nevolnostiam..nie si tehotná? Prípadne helikobakter vie toto robiť... prichádza jar, to je také horšie obdobie pre ľudí s chronickou gastritidou, vredmi...skús si dať predpísať Nolpazu, či nepomôže
@diewcatqoo ja som raz kvôli tomu muža aj z roboty odvolala , toto fakt kto nezazije nepochopí. A ešte som mala obrovské šťastie ze ma úplne obišli tehotenské nevoľnosti. Asi niekto hore sa nado mnou zľutoval 😁😁😁
Baby, a viete z coho ten vas iracionalny strach vyplynul? Lebo ja viem. Prezila som niekolko neskutocne stresujucich situacii v suvislosti s vracanim a tak sa to nabalovalo postupne.

@a_lena síce ti nepomôžem, lebo som na tom podobne , dokonca mam 2 deti ktorým keď je zle, tak musí sa starať iba manžel, nie som schopná sa k nim ani priblížiť a postarať sa. A to už mám 40 preč.