icon

Ako zvládnuť magnetickú rezonanciu hlavy?

20. jún 2025

Ahojte, mam ísť prvýkrát na magnetickú rezonanciu hlavy, mozgu, poskali ma tam z neurologie. Ako to prebieha, čo od toho očakávať? Platí sa niečo?
Mam z toho stres, neviem, či to zvládnem, lebo mi stiesnene priestory nerobia dobre.
Ďakujem za pomoc

Strana
z2
betulinka1
21. jún 2025

Nie chod ako ti je pohodlne. Ziadne šperky. Podprdu športovú bez kovových casti.

zuwa78
21. jún 2025

Mne dali na uši slúchadlá....a nad tvárou som mala zrkadlo.......poučili ma....a do ruky som dostala neaky balónik....ak by sa mi niečo dialo, nech ho stisnem....mrt zastavia a spoza strany hneď niekto pribehne......všetko prebehlo super....aj keď som očí otvorila nebála som sa, lebo som sa videla v zrkadle......

margotka17
21. jún 2025

Neboj sa, ja som si spievala, aj som im vopred vravela, že sa veľmi bojím uzavretého priestoru. Vraveli mi, že kľudne môžem spievať, v ruke som mala hadičku s loptičkou pre prípad núdze, že ich môžem privolat a hneď ma vyberu.

nelka93
21. jún 2025

Nie je to nič hrôzostrašné. Zvládajú to aj malé deti, takže určite to zvládneš aj ty. Hlavne si už teraz nevsugeruj, že určite budeš mat paniku, je to len v hlave

handykate
21. jún 2025

Ja som si šla ako frajerka, no veď čo, dajako prežijem, keď prežili iní, neviem o Tom, že by som mala nejakú fóbiu, ale poviem ti, keď to už prišlo, hneď som si zavrela oči a celý čas som mala zavreté, to mi pomohlo 😄

veroni2
23. jún 2025

Skus sa spytat, ci mozes pouzit sluchátka s hudbou alebo audioknihou. Bude tam trochu hluku, ale na upokojenievti pocute slovo moze pomoct. Mne pomohol ruženec, modlila som sa cca 20 min.

fiirsttiime
23. jún 2025

No ja som mala iba koleno a tiez v tom ufe a len tak tak som to dala, aj slúchadlá som mala ale chytila ma panika a vlastne ani neviem z čoho 🙈 mozno aj to ze sa nesmieš hýbať iba rovno byť tých 20 minút do toho hluk 🙈

1stefi121
28. jún 2025

Ja som. Musela dat neurol... Ináč by som. Skolabovala pocit ako v rakve..

kathusiq11
8. sep 2025
@zobaka

ja mam klaustrofobiu, bola som v otvorenej aj to som sa mrvila a kricali 🤐

@zobaka s cim ste boli na mri ?? kde je otvorena mri a robia aj ct mozgu ??

zobaka
8. sep 2025
@kathusiq11

@zobaka s cim ste boli na mri ?? kde je otvorena mri a robia aj ct mozgu ??

@kathusiq11 s platnickou aj mri mozgu, v Šaci v KE je otvorena, CT neviem ci tam maju, urcite niektore pracoviska robia aj ct

kathusiq11
8. sep 2025
@zobaka

@kathusiq11 s platnickou aj mri mozgu, v Šaci v KE je otvorena, CT neviem ci tam maju, urcite niektore pracoviska robia aj ct

@zobaka ale tam nerobia mr mozgu aspon na stranke to neni napisane

zobaka
8. sep 2025
@kathusiq11

@zobaka ale tam nerobia mr mozgu aspon na stranke to neni napisane

@kathusiq11 v Šaci v Košiciach robia mri mozgu bola som tam, potrebuješ žiadanku od neurologa a mozes sa objednat aj telefonicky

anonym_dfa1bc
8. sep 2025

Nič to nie je, akurát v piatok som bola, chodím každý rok, nie si tam celá zavretá, možno tak do polky tela si vnútri, nohy máš vonku, je tam svetlo, prúdi tam vzduch, do ruky ti dajú tlačítko v prípade núdze, nikdy som ho nestlačila, na uši dajú velké slúchadlá kvôli hluku a hlavu trochu zafixujú, že zavrú do takej konštrukcie jednoduchej, v kabínke si všetko odložíš, nesmieš mať nič kovové na sebe takže aj podprsenku s kosticami dole, aj pri športovej podprde ak je nastavitelná že tam sú tie spoje umelé či z čoho to robia tak aj to tam vadilo, keď som mala, keď podprdu tak len celú zošívanú alebo bez, keď chceš zostať oblečená, že mať aj gate tak len nejaké úplne obyč. tepláky bez kovových očiek na šnúrkach alebo legíny, inak keď tak len tričko dlhšie alebo hocijaké tričko, to je jedno, im je to tiež jedno a samozrejme vyzuť sa treba a predtým ešte dotazník vyplníš a ešte nemala by si byť namalovaná

pasomnica
Autor odpoveď zmazal
kathusiq11
10. sep 2025
@zobaka

@kathusiq11 v Šaci v Košiciach robia mri mozgu bola som tam, potrebuješ žiadanku od neurologa a mozes sa objednat aj telefonicky

@zobaka na tom otvorenom mri ??

Strana
z2