Ako zvládnuť nedostatok spánku pri dojčenom dieťati?
Ahojte,
je tu nejaká mamička, čo už nejakým spôsobom kapitulovala pri nespavom, resp zle spiacom dieťati? Môj má 22 mesiacov a tie noci už nedávam. Fyzicky, ale už vic psychicky, dnes som sa už od zúfalstva rozplakala a kričala na chlapa, že chcem zomrieť. Hrdlo mi stále zviera a stále rozmýšľam, či sa nedá nejako trochu umrieť. Nie úplne, iba trochu. Predstavujem si seba, ako si celou silou trieskam hlavu o stenu kým neupadnem do bezvedomia a podobné veci. Chlap malého nemôže mať v noci, lebo však kojím a malý je veľký prsomil, teraz má obdobie separačky. Kojiť prestať nechcem, lebo nám to veľa situácií zachraňuje (nechce piť vodu ani iné tekutiny, regulácia jeho emócií, boliestok atd.). Točí sa mi hlava, dnes som sa skoro povracala, mám rozmazané videnie, zabúdam veci, mávam pocity, akoby mi preskakovalo resp prepukávalo srdce a iné problémy. Už ste niektorá reálne skolabovali? Kam to až zašlo? Čo vám pomohlo? Ďakujem.
@anonym_autor prišla ku mne mama, vzala malú kočíkovať a ja som spala. Pomohlo mi to. Takže som ochotná ti pomôcť týmto istým spôsobom. Kľudne prid ku mne, nachystaj mi dieťa, tu si ľahneš a môžeš spokojne spat. Dieťa pokočíkujem, bude oňho postarané. 😉 som clovek, myslím to v dobrom, úprimne.
@anonym_autor koniec kojenia a spánkové poradenstvo+zelezo
Myslim že to kojenie už je za čiarou. Dvojročne dieťa bude kojene len preto že vam to pomáha. No prd vam to pomaha, keď si tak vyčerpaná, že chceš umrieť. Dieťa postupne odstavicat. Dvojročne dieťa sa nema co kojit v noci nie je nivorodenec, aby bol na cecku 24 hidin. Co budeš robiť ked pojde do skolky a ty sa zamestnas, tak skolabuješ v praci, z nedostatku spanku. Vecer nakoj a pri dieťati nech je otec.
Ja som takto prestala kojiť, keď mal malý 16m, jednoducho čo je na mňa veľa, to je moc. Aj mi to bolo ešte ľúto, ale už ma popostrčil môj muž, ktorý videl, že zachvíľu mi už asi preskočí, tie noci boli stále horšie a horšie. Jednoducho zobral si malého na týždeň na noc a odnaučil sa. Tiež som sa bála, ešte nebol poriadne ani rozjedený, že ako to bude, mlieko z fľašky odmietal... A nakoniec sa mi veeeľmi uľavilo, noci sa upravili, malý si zvykol, začal jesť viac normálnej stravy, na boliestky stačilo postískanie. Bolo to ťažké, ale mám skúsenosti od kamarátiek, že čím neskôr, tým je to ešte ťažšie...
22 mesačne dieťa naozaj už nie je nutne dojcit. Sama sebe povedz že nie je žiadny prsomil, ale ty musíš dať dieťaťu hranice
Čiže odsťahovať sa so spálne a zrušiť dojčenie. 22 mesačne má mat pestrú stravu a ak chceš mlieko tak klasické alwbo umele
Je to naozaj o tvojich hraniciach
Daj si skontrolovať krvny obraz
@anonym_autor prišla ku mne mama, vzala malú kočíkovať a ja som spala. Pomohlo mi to. Takže som ochotná ti pomôcť týmto istým spôsobom. Kľudne prid ku mne, nachystaj mi dieťa, tu si ľahneš a môžeš spokojne spat. Dieťa pokočíkujem, bude oňho postarané. 😉 som clovek, myslím to v dobrom, úprimne.
@anonym_734559 vďaka, si poklad, ale on v kočíku nevie spať. Ten sme zrušili, keď v ňom raz tak reval, že omodrel a omdlel. Jedine v šatke na mne. Vtedy aj dve hodiny potiahne, ale musím chodiť, alebo sa aspoň kolísať, inak sa zobudí.
Ja som mala tieto pocity keď malo dieťa 10 mesiacov… ukončila som kojenie, dieťa začalo spať cele noci, začal piť aj vodu čo dovtedy vôbec nechcel, pretože mal prso…. Píšeš, ze nechceš ukončiť kojenie, ale bude to najlepšie pre vás oboch…
Ďalšia vec, cez deň proste nezaspím z tej únavy. Pozerám do steny, stropu, od bolesti mi pulzuje za očami, ale spánok nikde.
Myslim že to kojenie už je za čiarou. Dvojročne dieťa bude kojene len preto že vam to pomáha. No prd vam to pomaha, keď si tak vyčerpaná, že chceš umrieť. Dieťa postupne odstavicat. Dvojročne dieťa sa nema co kojit v noci nie je nivorodenec, aby bol na cecku 24 hidin. Co budeš robiť ked pojde do skolky a ty sa zamestnas, tak skolabuješ v praci, z nedostatku spanku. Vecer nakoj a pri dieťati nech je otec.
@anna777115 s tým kojením by som už dávno skoncovala.
Pri takýchto témach si vždy spomeniem ako sa pred rokmi vrátila kolegyňa z materskej, jej syn mal ísť do mš iba od septembra, bol doma, bol doma s dedkom. Sedeli sme na terase akurát sme dohodli obed, chlapček bol na prechádzke s dedkom. Keď uvidel matku, rozbehol sa k nej a za sekundu bol prilepený na prsiach, tam pred vedúcim a kolegom.
Baba sa fakt skoro od hanbi pod zem prepadla
Ďalšia vec, cez deň proste nezaspím z tej únavy. Pozerám do steny, stropu, od bolesti mi pulzuje za očami, ale spánok nikde.
@anonym_autor lebo máš už proste stres. Si tak vydrazdena že sa nevieš sama ukľudniť
Aspoň nejaké dobre magnezko si kúp na nervy
@anonym_734559 vďaka, si poklad, ale on v kočíku nevie spať. Ten sme zrušili, keď v ňom raz tak reval, že omodrel a omdlel. Jedine v šatke na mne. Vtedy aj dve hodiny potiahne, ale musím chodiť, alebo sa aspoň kolísať, inak sa zobudí.
@anonym_autor má 22 m nie dva.je chyba naučiť ho spať v kočíku, alebo v šatke vek je už veľký!Daj si na prsia horčicu, citron a mlieko sa pokazilo.Vecer večeru a dať do postieľky.Tvoje psychické a fyzické zdravie musí byť na prvom mieste.Toto už nie je o sepracke, ale manipuluje s tebou.Uz necakaj
@anonym_autor tak by som ho vzala do šatky na prechádzku. Hľadám riešenie, nie problém 😀
Ja nechapem... ked uz ty sama nevies ci je prednejsie kojenie alebo tvoje zdravie, aspon tvoj muz by to mohol vediet a poriadne Ti prehovorit do duse. S kojenim prestat a v noci nech si ho vezme na starost niekedy on.
Neviem co ma dieta z matky ktora je uz na pokraji
No v noci by som ho odstavila bez debaty
Na čo je to dobré?
Stačí denne mliečko a hotovo
V noci ma spať
Tak ty si poriadne strhaná. To vážne nevidíš ako ti to všetko ubližuje??? Kam až to chceš nechať zájsť? kým neskončíš v nemocnici?!
Zbaľ si veci a odíď aspoň na jednu noc z domu trebárs k rodičom.
Dieťa to prežije, otec si s ním poradí - je tiež jeho rodič ako ty😉.
Ty si daj dithiaden aby si zaspala, vypla, oddýchla si. Dojčenie ukonči, na tom svet nestojí. Dieťa má pestrú stravu, emočne to tiež prekoná, stačí vydržať a nepoľaviť.
@anonym_autor bola som hospitalizovaná s jednou matkou ktorá to mala podobne ako ty a skončila na mesiac v nemocnici. Ukončiť kojenie a zájsť za psychiatrom lebo to neskončí dobre.
Je čas odstaviť, pomôžeš sebe aj malému, Už nepotrebuje materskí mlieko. ani prsník, potrebuje kľudnú, oddýchnutú a trpezlivú matku.
@anonym_autor Dieťaťu najviac prospeje kľudná vyspatá usmiata maminka a nie zaháňanie boliestok prsom keď je matka zrelá na psychiatriu...
Preskočí ti a skončíš na liekoch. Už teraz ich potrebuješ. Skonči s kojenim a zapoj viac muža.
Ani muž nevidí, že potrebuješ lekára? Kojenie ti je prednejšie ako zdravie? Raz skolabuješ na vychádzke a čo bude s dieťaťom?
Ani muž nevidí, že potrebuješ lekára? Kojenie ti je prednejšie ako zdravie? Raz skolabuješ na vychádzke a čo bude s dieťaťom?
@januska12323 manžel bude zrejme jeden z tých, čo sa po svadbe záhadne zmenil. Vidí,že žena je na prášky a nerobí nič.
@anonym_autor chcem ti dat len trochu nadeje. Oddojcila som dve deti, kazde vyse 2 roky. Pri dcere som si myslela, aka som unavena, kym prisiel syn. Mozno ti poradim. Mne najviac zo vsetkeho pomohlo neriesit to. Syna som cele noci nosila na rukach, alebo dojcila, alebo v posteli vedla seba kolisala. A rano o 5tej prisla dcera, ze je uz vyspinkana. Proste som to vzala ako fakt, ze to tak je. Syn sa budil v noci, aj ked som sa vratila po rodicovskej dovolenke do prace, este dalsi 1,5 roka som k nemu v noci vstavala.
Drz sa
Prerasta ti to cez hlavu a poriadne. Dojcila som do 2 rokov a nosila do roka, cize ta chapem. Ale toto, co zazivas ty je neunosne. Zrus dojcenie. Cez den nepospis, ale noc bude lepsia. A potom zrus nosic. Ides na hranicu vycerpania. Raz ta vypne a bude po parade. Tvoje dieta sa nenauci veci postupne, ale rychlokurzom lebo ty budes na infuzkach v nemocnici. Tak si vyber, je to na tebe ako sa zachovas k svojmu dietatu.
Keby malo dieťa do roka, tak aj ťa pochopím. Ale dvojročné???
Je ti presnejšie kojenie takmer dvojročného dietata alebo tvoje zdravie? Na to si odpovedz.
@anonym_autor prestať kojit? 🤦🏻♀️
@anonym_autor ja som dlho dojcila, ale prveho som v 15mes.kvoli tomu odstavila a potom som sa konecne vyspala...prespal konecne celu noc 🙏. To uz je cez hranicu unosnosti co opisujes. Oddychnuta mama je viac ako dojcenie 22mes.dietata. a to som dalsich dojcila do 22mes a 2,5r.
@anonym_autor asi je čas skončiť. Muž nech si vezme dovolenku, ty slúchadlá, dieťa si chvilu poplace ale vždy lepšie ako matkina samovražda.
Nedávaj si žiadne lieky...zbal sa a odíď na týždeň sama k rodičom...keď s a vrátiš už bude naučene na mlieko z fľaše ... všetko má svoje odtiaľ potiaľ

myslim ze by si mala vediet kde je hranica ked je kojenie zdrave a prinosom a kedy treba skoncit a zajst za odbornou pomocou pre lieky