Ako zvládnuť panické ataky počas lietania?
Dobrý večer prajem,liečila som sa na panicky atak,uskost,stres atd.
Už som pól roka bez liekov mám sem tam kvapky na jazyk na ukľudnenie z byliniek. Žijeme v zahraničí 23 septembra sa sťahujem s manželom a s dcérkou na Slovensko chceme začať žiť na Slovensku.
Sem tam mám panické ataky ale teraz v poslednom čase to mám zase veľmi často mám pocit ako keby ťahanie ľavej strane tvare niekedy jazyka trpnutie celá a úplne celý deň strašná bolesť hlavy mala som to aj predtým niekedy aj horšie niekedy mám úplne celú lávu stranu tvare aj tela ale potom je to v poriadku ako sa prosim vás da zvládnuť všetko bojím sa lietadla bojím sa že budem v lietadle že ma to chytí a nebudem mať kde utiecť bojím sa veľmi prosim poraďte mi pomôžte 😭😭
Riesit s odbornikom, mozno nasadit opat lieky. Drzim palce.
@anonym_2ebd38 nechcem byt zase na liekoch chcem to vyriešiť nieako inak len už neviem akomsi stoho konečne dostať von niekdy mám nato nervy niekdy plačem že ako to dáš vážne neviem uzb
@anonym_2ebd38 nechcem byt zase na liekoch chcem to vyriešiť nieako inak len už neviem akomsi stoho konečne dostať von niekdy mám nato nervy niekdy plačem že ako to dáš vážne neviem uzb
@adelka112 alw ak ti pomohli len tabletky, tak preco nie? Nechces sa citit opat normalne?
@adelka112 Dovod preco nechces byt na liekoch? A ked mas este taketo stavy. Myslim, ze celkovy stres zo stahovania ti pri tychto diagnozach tiez nepridava. Nebojuj proti nim, proste mas ochorenie, ktore si liecbu vyzaduje. Nikde nie je napisane, ze ju budes potrebovat cely zivot.
@adelka112 niekedy to bez liekov nejde.. ..to je akoby si chcela liečiť cukrovku a nechcela by si užívať inzulín..
@adelka112 Tak na cestu do lietadla si daj predpisat Neurol (Xanax), ked zacne byt zle, tak si ho proste ten jeden raz das a vyriesene. Dalsia vec, personal v lietadle podla mna vie pomoct v pripade panickeho ataku. Vela ludi sa totiz boji lietania a stava sa, ze ho niekto dostane. Ja som raz bola svedkom takej situacie a normalne nabehli a tej pani pomohli.
@any_soj brala som asi rok lieky ale necítila som žiadne emócie či radosť alebo smútok nič cítila som sa úplne prázdna ako úplne robot robila som čo som musela variť upratať atd. Ale žiadny pocit dokonca som necítila ani lásku🙁
@adelka112 ouč to ma mrzí. Že doktor nehľadal ďalšie, ale nechal to rok takto... Určite ťa povzbudzujem do budúcnosti to skúsiť znovu. Mne napríklad až tretie antidepresíva sadli.... Každopádne isto ten neurol do lietadla je dobrý nápad a dala by som si ho vopred, nie že až ak by bolo zle.
Ahoj,ja som sa strasne bala letiet.Isli sme tento rok do Bulharska prvy krat lrn ja sama s detmi.Mavam uzkosti.Snazila som da mysliet pozitivne,kupila casopis,krizovky,mala sluchatka s hudbou.Mala som aj Neurol ale nedala som si ho.S detmi sme hrali karty nejako sme sa prebavili celkom to utieklo.Viem je to tazke prekonat ale sama sebe som sa cudovala ze som to dala,das to aj ty🍀
@adelka112 už si niekedy letela? Si si istá, že sa bojíš lietania? Ja som mal panické ataky a úzkosti s musel som ísť počas liečenia k zubárovi vytrhnúť zub. Povedal som mu dopredu na čo sa liečim a chcel mi dať ukľudňovaciu injekciu. Hovorím mu, že skúsime to bez nej. A šlo to bez nej naopak ma to sedenie v kresle upokojilo. Závisí z čoho máš tie úzkosti. Čoho sa tvoj mozog bojí. Lebo ak si nikdy v lietadle nebola, mozog s tým nemá skúsenosť, pravdepodobne na to ani nebude panicky reagovať. Ale ak si dopredu vytvoríš fikciu negatívneho príbehu, tak budeš mať paniku z lietania ešte doma. Povedz si, že dôveruješ svojmu telu. Mozog sa zvykne na nejaký čas vzchopiť a zvládne ten stres ktorý bude z cesty samotnej ani nie z lietania. Potom doma budeš dva dni oddychovať.
Liečila si sa aj pokojom a jednoduchým režimom dňa doma?
Ahoj,ja som sa strasne bala letiet.Isli sme tento rok do Bulharska prvy krat lrn ja sama s detmi.Mavam uzkosti.Snazila som da mysliet pozitivne,kupila casopis,krizovky,mala sluchatka s hudbou.Mala som aj Neurol ale nedala som si ho.S detmi sme hrali karty nejako sme sa prebavili celkom to utieklo.Viem je to tazke prekonat ale sama sebe som sa cudovala ze som to dala,das to aj ty🍀
@weronika646 ahoj ďakujem❤️ môžem sa spýtať prosim aké mám príznaky keď máš panicky atak mňa chytá celá láva strana tela a hneď sa začnem strašne báť že mám infarkt alebo podobne
@adelka112 už si niekedy letela? Si si istá, že sa bojíš lietania? Ja som mal panické ataky a úzkosti s musel som ísť počas liečenia k zubárovi vytrhnúť zub. Povedal som mu dopredu na čo sa liečim a chcel mi dať ukľudňovaciu injekciu. Hovorím mu, že skúsime to bez nej. A šlo to bez nej naopak ma to sedenie v kresle upokojilo. Závisí z čoho máš tie úzkosti. Čoho sa tvoj mozog bojí. Lebo ak si nikdy v lietadle nebola, mozog s tým nemá skúsenosť, pravdepodobne na to ani nebude panicky reagovať. Ale ak si dopredu vytvoríš fikciu negatívneho príbehu, tak budeš mať paniku z lietania ešte doma. Povedz si, že dôveruješ svojmu telu. Mozog sa zvykne na nejaký čas vzchopiť a zvládne ten stres ktorý bude z cesty samotnej ani nie z lietania. Potom doma budeš dva dni oddychovať.
Liečila si sa aj pokojom a jednoduchým režimom dňa doma?
@slovakboy ahoj lietala som už viac krát lenže nemala som psychické problémy….predstavujem si že budem v lietadle a chytí ma panicky atak😭mňa počas paniky chytá celá láva strana tela pocit ako mi ťaha jazyk do zadu a úplne na odpadnutie teraz mám tak že keď sedím tak nieako ok sle keď sa postavím hneď sa somnou strasne točí cítim že odpadnem no a ten strach je toho že ma to tam chytí že nebudem mať kde utiecť a že tam odpadnem možno sa stane aj to najhoršie atd. Strasne sa bojím a trochu mám strach aj stoho lebo v poslednom čase sa stále niečo deje štyrmi lietadlami

Riesit s odbornikom, mozno nasadit opat lieky. Drzim palce.