Ako zvládnuť panický atak doma?
Ahojte,potrebujem len zamestnať myseľ😞😞😞 mal som atak ktorý bol dosť dlhý asi aj 30minut a ešte stále cítim také dozvuky.snazim sa dýchať a nejako zamestnať myseľ.No nie je to také ľahké teda aspoň pre mňa.Chodim aj k psychológovi.Povedal mi aby som lieky typu lexaurin a podobne nebral.ze nie som na to tak zle.co si tiež myslím že nie som nakoľko atak mám tak raz Max dva krát za mesiac.a ešte k tomu mám take ťažšie obdobie.Uzivam iba magnerot aj to nie pravidelne iba keď mi dôjde atak.magnosolv som brak tiež aké také hnacky som mal že koniec.tento magnerot mi sedí.
Čo zvyknete robiť keď vám dôjde atak a ste sami doma ,?
@rozculena aj ja sa idem opláchnuť so studenou vodou ako pomáha to ale iba na chvíľu,aspoň teda mne
Ja som uz dlho nemala, ale v minulosti mi pomohlo pozorovat ten atak. V podstate s kludom si povedat "aha, panicky atak, nevadi, nie je to nebezpecne, len neprijemne." A potom pozorovat, co sa deje s mojim telom, ako sa citim, nijako to nehodnotit. A co najpokojnejsie dychat. Naposledy som to mala pred 7 rokmi, teraz mavam uz len obcas taky panicky/uzkostny stav, ale nebyva to atak, mozno aj preto, ze sa toho uz nelakam, poviem si ze dobre, beriem na vedomie, snazim sa skludnit dych a pokracujem v cinnosti.
@marianarem skúšal som to aj ja ale keď som sám doma mi to nejde ovládať lebo sa bojím že odpadnem alebo čo a ja sám doma chápeš.a ja mám také šťastie že ten atak dostanem raz Max dva krát za mesiac a vždy vtedy keď som sam doma že žena je v práci
Chapem, ale ja nepoznam nikoho, komu by sa z panickeho ataku nieco stalo. A teda poznam dost ludi, co to zazili, dnes sa z toho stava v podstate epidemia. Nedostanes porazku ani infarkt ani nic take. Ak sa bojis, ze odpadnes, tak si chod lahnut na bezpecne miesto a tam rob, co som napisala. Ak nahodou aj odpadnes, tak sa za chvilu preberies na tom istom bezpecnom mieste.
Kazdopadne asi.to.nebude nahoda, ze to dostavas, ked si sam. U mna to tak nebolo, niekedy som.bola sama, niekedy nie. Rozmyslala by som nad tym, co ta na samote tak.desi a ci si uz niekedy v minulosti nezazil.nejaku desivu samotu, ktora by sa ti takto pripominala.
Ty uz sam musis citit kedy to prichadza. Uz vtedy treba zacat pracovat a odpútať pozornost. Nejake typy dava aj Martin Lajprik na youtube. Skus ti popočúvať jeho videa. Inak rada, ze si nemas dat pri ataku co mas dvakrat do mesiaca nejaky ukludnovak je dost divna. Lebo mozog moze ziskat iba vacsi strach ako keby si sa ukludnil liekom. Skus skor hladat pricinu kedy sa ti spusta. Aby si vedel kludne to moze byt aj z jedla, kavy ale aj od chrbtice. Preto odporucaju aj zmenit životosprávu a cvicit. Mne jeden fyzioterapeut povedal, ze zle platnicky na hrudnej chrptici a staci blby pohyb, mozog dostane z tela zly signal (ohrozenie zivota) alebo teda mozog ten signal zle spracuje. To presne suvisi aj s tym ako tu kazdy pise, ze zle obdobie, stres a to je presne tiez o tom, ze v strese mame telo v krčí, stiahnu sa svaly a uzkost je len nesprávna reakcia mozgu na vyslaný signal z tela.
@marianarem presne takto som sa z toho dostala,mávala som horšie stavy kedysi,preto si to už teraz nehovorím,lebo ako prišlo,tak odíde.
@betulinka1 áno,chrbtica...

snažím sa niečo robiť,aby som si zamestnala mozog....idem si namočiť tvár a krk studenou vodou......v zime otvorím okno a pustím na seba studený vzduch.....Ja magnézium užívam pravidelne,nie vtedy,keď mi je zle.