icon

Ako zvládnuť pocit vyčerpania?

6. jún 2025

Fakt som hotova. Mam pocit, ze len preliezam den, som jak mech. Co vam pomaha, ked ste uplne vycerpane? Ja som si zacala davat magnezium a trochu pomaha. Muz mi hovori ze idem do prechodu. Mam 46

tanymarmier
6. jún 2025

Magnézium železo vitamíny veľa vody

pralinka25
6. jún 2025

daj si spravit odbery. mozno ti chyba aj nieco ine. zelezo ale aj ine veci, mozes mat problem aj so stitnou zlazou. kadeco. tazko takto skusat. mozno nemas kvalitny spanok - spankove apnoe. hovorim moze to byt tisic veci.

tululu
6. jún 2025

Oddych. A ked ani oddych nepomaha, tak treba spozorniet.

ika02
6. jún 2025

Ahoj, to železo a relaxuj aktívne. Prechádzky, plávanie... Je to asi menopauza, tiež mám všetky popísané prejavy a únava nenormálna. Najhoršie, keď ľahnem a snažím sa oddychovať vylihovaním. Mám pocit, že už ani nevstanem.

simsalabim
6. jún 2025

Tak na unavu v perimenopauze sa stazuje velmi vela zien, je to uplne bezny symptom. A bohuzial, naozaj vycerpavajuci. Upravit zivotny styl, vela oddychu a spanku a ak to vobec nepomoze - su zeny, ktorym nic nepomaha - tak hormonalna substitucna liecba. Nenechat sa nahovorit na antidepresiva.

eliskadad1
6. jún 2025

Kamarátke to takto začalo. Únava, tik v oku. A raz bolo toho na ňu veľa a chudiatko sa zosypala tak psychicky, že dovidenia. A doktorka jej povedala, že keď je to psychického charakteru, tak to prosto nedospí..

ratira
6. jún 2025

Magnezium, voda, prechadzky, cvicenie. Nic ine mi nepomohlo.

zabka79
6. jún 2025

Moze to byt aj depresia....aj perimeno pauza...

cukroska
Autor odpoveď zmazal
minenkaa
6. jún 2025

Nad +,c vítam,Coenzim q10

minenkaa
6. jún 2025

B komplex,Taurin

rika44
13. jún 2025
@cukroska
Odpoveď bola zmazaná

@cukroska už 7 rokov návaly? 😔 Ja mám 45 rokov a druhý rok perimenopauzu. Na návaly a potenie užívam ráno Minapent a večer Šalvia + Yzop (Liftea), sú to prírodné vitamíny z ďateliny lúčnej a šalvie. Trvalo to nejaký čas, kým sa dostavil účinok, no môžem povedať, že návaly a potenie zmizli a v lete sú eliminované na minimum. Počas mesiacov neužívania týchto vitamínov sa mi návaly a potenie nevrátili. Možno to tiež niekomu pomôže, tak ako mne. 🙂

cukroska
Autor odpoveď zmazal
rika44
13. jún 2025
@cukroska
Odpoveď bola zmazaná

@cukroska tiež som si všimla, že v zime je to lepšie - vtedy návaly a potenie nemám vôbec, takže ani neužívam vitamíny. No radšej by som chcela mať menzes do 90-tky. Nevedela som, že perimenopauza je také hrozné obdobie a vlastne trvá do konca života (aj spolu s menopauzou a postmenopauzou). Držte sa. 🙏🙂

cukroska
Autor odpoveď zmazal
rika44
13. jún 2025
@cukroska
Odpoveď bola zmazaná

@cukroska malo to byť drž sa (veď sme v tom istom veku) 😀🙂 Ja som nikdy nemala problém s menzesom, vždy pravidelne a bez bolestí. Predčasnú menopauzu mám bohužiaľ kvôli onkologickej liečbe. Aj ja som pribrala do brucha, do zadku a do stehien. Ani za svet to nejde dole. 😌😀

cukroska
Autor odpoveď zmazal
marianna9034
14. jún 2025
@cukroska
Odpoveď bola zmazaná

@cukroska Dobrý deň, chcela by som sa opýtať, že ako dlho ste mali krvácania. Lebo ja sa už troška začínam stresovať...vynechal mi jeden cyklus, potom som dostala menzes a trval 3 týždne, ale len také slabé krvácanie...10 dní nič a teraz opäť už krvácam dva týždne. Vy ste mali veľmi silné? Normálne ma to zaskočilo, že Vám diagnostikovali myóm až po štyroch rokoch...ináč to krvácanie je katastrofa, zvlášť keď som mala vždy pravidelný cyklus, ale vek nezastavíme a musíme si tým prejsť asi všetky. Držte sa😀

cukroska
14. jún 2025
@marianna9034

@cukroska Dobrý deň, chcela by som sa opýtať, že ako dlho ste mali krvácania. Lebo ja sa už troška začínam stresovať...vynechal mi jeden cyklus, potom som dostala menzes a trval 3 týždne, ale len také slabé krvácanie...10 dní nič a teraz opäť už krvácam dva týždne. Vy ste mali veľmi silné? Normálne ma to zaskočilo, že Vám diagnostikovali myóm až po štyroch rokoch...ináč to krvácanie je katastrofa, zvlášť keď som mala vždy pravidelný cyklus, ale vek nezastavíme a musíme si tým prejsť asi všetky. Držte sa😀

@marianna9034 Áno tak ako píšete. Začalo to presne tak,že vynechal mi cyklus. Neprišiel ani druhý ,tak som bola na vyvolávačke,chvíľu celkom a potom zas neprišli. Vedela som, že tehotná absolútne,že to bude asi už perimenopaza .Nakoľko dedičné predispozície tam boli. Samozrejme doktor o tom ani počuť, že je to hormonálna nerovnováha tvrdil stále a brala som hormonálne liečby, lebo som začala naopak mať extrémne silné aj dlhé krvácanie a hocijako.Nasledovali dlhé liečby. Aj injekcie som brala pol roka. Samozrejme vždy som verila, že to bude lepšie no nebolo. Pol roka kým som nevybrala injekcie som ani nešla k lekárovi keďže kontrolu mi dal až po vybratí injekcí.Prišlo mi aj zbytočné chodiť. Vždy som verila, že po skončení liečby bude lepšie. Až keď som už bola odhodlaná ísť na hysterektómiu sa pán doktor zobudil a vypísal ma k primárovi na hysteroskopiu. Tam mi až zistili myom.Môj mi robil aj Sono, ale nikdy nič nevidel. Až po vybratí sa skončilo moje trápenie. Po operácii som viac nemala ako mala. Rok pred predtým som mala asi 2x do roka menzes.A teraz pravdu povediac sni neviem asi už druhý rok nemám vôbec. Som úplne v prechode čo som ah rada, ale zase tie návaly sú strašné!