Ako zvládnuť prácu s tetániou a panickými atakmi?
Ahojte možno sú tu maminy ženy čo by mi vedeli poradiť .
Trpím alebo mám roky tetaniu a Panické ataky. Po materskej nastupujem na 6 hodinový úväzok na 2 zmeny. Ranné zmeny by mi nerobili problém no u mňa sú i tak kritické tie večere kedy sa mi zvyknú objavovať Panické ataky v mojom prípade strach úzkosť búšenie srdca vysoký tlak.
Preto už roky chodím najneskôr o 9 pol 10 do postele.
Nuž teraz ma čakajú aj poobedne zmeny čiže do 21:00.
Čo by ste mi poradili možno ak ste si prešli niečím podobným.
Komentáre ako nepracuj alebo manžel nech viac robí by bolo nevhodné. Finančná situácia je taká že túto prácu musím robiť.
Ďakujem. :/. 🙂
A kde je problém? Veď pôjdeš o niečo neskôr do postele
Mne zaberajú na tetanicke záchvaty v prípade veľkých stresov konské davky magnezia, ale dlhodobo a preventívne. V práci viem plánovať dopredu. Tak ak napriklad budem musieť ťahať pár 16-hodinových služieb o mesiac, uz tie štyri týždne dopredu začínam dávkovat viac magnezia. A napríklad mi veľmi pomohla dlhodobo aj úprava stravy - keď som prestala jesť mäso, sú záchvaty oveľa menej časté.
Držím palce.
@chiarabarbora smer psychiater a dat si predpisat antidepresiva. A budes moct pracovat uplne bez problemov.
@chiarabarbora jedine AD.Si neskúšala sa takto liečiť?
📌
@leonakr beriem lexaurin a už druhý týždeň som na polovičnej dávke na čo som hrdá na seba .
Lieky ako antidepresíva nechcem brať v žiadnom prípade. Podľa mňa sa človek vie inak s tým všetkým stotožniť a ukľudniť len som neprišla na to ešte ako . Pre niekoho je pracovný deň úplne bežný deň príde domov v kľude zaspí. No pre mňa prísť domov po práci je ako časovaná bomba kedy mi príde opäť zle cítim sa zle vyčerpane srdce mi búši. Možno sa príliš vkladám do práce netuším .....
@zuzkatel konské dávky myslíš že príliš veľa magnézia by neuškodilo ? Nad tým som aj ja premýšľala
@chiarabarbora ja som konzultovala s lekárom. Keďže som aktívna športovkyňa, tak u mna je to ešte dôležitejšie. A teda, ja som zástanca toho, že pacienta treba stabilizovať AD, ale na čo sa podľa mna zabúda, je dlhodobá terapia u psychológa. Ta dokáže veľmi pomôcť
@chiarabarbora neviem prečo ľudia silou mocou sú proti antidepresivam. Ak mi niečo dobre nefunguje v mozgu a sú lieky co mi to vedia napraviť prečo sa trápiť roky?
Hlavne keď berieš lexaurin ktorý sa má užívať krátkodobo len pred krtickymi situáciami.
@chiarabarbora AD v žiadnom prípade 🙄.Hmm tak tu potom veľmi niet čo radiť🫤.Škoda,že máš takýto odmietavý prístup.Snáď ti to neuškodí viac ako tie lieky .Ale ver tomu,že ti prajem aby si sa z toho dostala a vyliečila💜.PS: Lexaurin to nezachráni.
@chiarabarbora zial, na tom lexaurine si akurat velmi rychlo vytvoris zavislost. Je to omnoho horsie “hasenie” danych neprijemnych situacii ako branie AD.
@chiarabarbora ja síce nepracujem na smeny, no ked sa tak nad tým zamýšľam, málokedy som dostala atak v práci. Väčšinou prišiel doma, v bezpečnom prostredí, po uvoľnení. A ak sa mi to aj stalo v práci, moje najlbližšie okolie vie o mojej tetánii a rovnako vie, že mi stačí na chvíľu odísť, predýchať, napiť sa, schladiť zápästia a dať si Mg - väčšinou som si dala Magnosolv, ten mi zaberä celkom rýchlo. Zvládneš to, neboj sa dopredu. Keď pôjdeš neskôr spať, zdriemni si dopoludnia alebo vždy keď budeš môcť. Držím ti prsty. (Rozumiem tvojmu postoju k AD a pripájam sa k tým, čo ti potvrdia, že sa to dá aj bez nich - ja mám dg tetániu niečo cez 4 roky, manžel už od strednej školy, čiže vyše 20 rokov. A mala som naozaj hrozné stavy).
@nikaeli presne áno zvykne to prísť až večer po práci hlavne po tej večernej po 21:00 keď už večer som doma v kľude

@chiarabarbora posunúť si spánkový režim o polhodinu-hodinu nie je tragédia, to dáš. Hlavne je fajn, že nerobíš nočné, to pri ľudoch s problémovou psychikou a zlým spánkom je konečná. A veľa práce je na trojsmenky kde sa robia aj nočné. Takže toto je plus a verím, že to dáš. Držím palce.