Ako zvládnuť preťažené hlasivky pri speve?
Chcela by som sa spýtať. Už dlhšiu dobu pocitujem pri speve že mám naozaj veľmi slabý a tichý hlas. Okrem toho mi veľmi preskakuje a praská niekedy až tak že neviem ani rozprávať a zniem ako zachripnutá. Skúšala som všetko čaje roztvička snažiť sa správne dýchať postoj no nič. Môžu to byť pretažene namahave hlasivky? Myslite si žeby pomohlo si dať od spevu a všetkého nejaký pokoj a oddych? Nebudem klamať som už celkom zufala čo s tým robiť. Preto sa pýtam či nemáte podobnú skúsenosť.
Mozno mas zlu techniku... Mozno uzliky na hlasivkach... Skoc za foniatrom alebo sa prihlás na nejake súkromné lekcie povedzme učiteľke spevu na ZUš co mas v blízkosti... Ona ti poradí ked ta bude vidiet a pocut
Možno by pomohlo na čas si oddýchnuť. Spievala profesionálne? Alebo máš možnosť byť 2-3 týždne v hlasovým.klude?
Smer krčné zeby?
Skusila by som hlasovu terapiu a kontrolu hlasiviek u foniatra prip. ORL

Zvýš príjem Calcia. Ja keď spievam, tka normálne po speve calciovy sirup jedna lyžica a nezapijat vodou. Ale ja mám spev ako koníček, to znamená, že keď z citom, že je toho moc, tak doprajem hlasivkami oddych.
Ale ak je spev tvoje povolanie a plánuješ sa ním viac živiť, tka by som to riešila s odborníkom, nakoľko ak naozaj máš problém v hlasivkach, tak kariéra je ohrozená.