icon

Ako zvládnuť psychické problémy?

perla6
14. máj 2025

Môžem sa opytat
Čo robit z psychikou.

berenika39
14. máj 2025

Najít psychologa.

perla6
autor
14. máj 2025

Bola som na psichiatrii dali mi navikove lieky
Necitim sa nato ze by som bola uplne z psichikou trapi ma ze mam navali na odpadnutie a bolenie hlavy a ked idem dakde a je horuco tak to mavam

berenika39
14. máj 2025
@perla6

Necitim sa nato ze by som bola uplne z psichikou trapi ma ze mam navali na odpadnutie a bolenie hlavy a ked idem dakde a je horuco tak to mavam

@perla6 jaké návykové léky? Antidepresiva nejsou návyková - pomůžou ti se dát dohromady a pak následuje psychoterapie.

viestta
14. máj 2025

A u gynekologa si uz s tymi navalmi bola?

deti95060810
14. máj 2025

to máš skôr panické ataky... ver lekárom a začni s liečbou...

rozculena
14. máj 2025

@perla6 koľko máš rokov? Nie si v prechode?

andrejka1974
14. máj 2025
@perla6

@perla6 to môže byt tlakom treba vyšetriť krv môže byt malo železa aj

livih
14. máj 2025
@berenika39

@perla6 jaké návykové léky? Antidepresiva nejsou návyková - pomůžou ti se dát dohromady a pak následuje psychoterapie.

@berenika39 Antidepresiva su navykove.

livih
14. máj 2025

Skus sa viac hybat, pocuvat hudbu a najst si nejaky konicek (malovanie, tancovanie, kreslenie,..) navstiv utulky- zvieratka ti daju vela lasky

luciaka123
14. máj 2025

Ja mam toto iste.navaly teplo zima-to teplo je horsie,obcas az na zvracanie,ci odpadnutie.mam 42-myslim,ze uz je to prechod.ale zvlada sa mi to velmi tazko.takze jedine asi gynekolog a hormonalny profil.plus nejake lieky na menopauzu...

heidi4
14. máj 2025
@luciaka123

Ja mam toto iste.navaly teplo zima-to teplo je horsie,obcas az na zvracanie,ci odpadnutie.mam 42-myslim,ze uz je to prechod.ale zvlada sa mi to velmi tazko.takze jedine asi gynekolog a hormonalny profil.plus nejake lieky na menopauzu...

@perla6
@luciaka123
Baby, nebude toto diagnoza migrena? (Ja trpim posledne mesiace dost, aj ked navaly tepla, zimy nemam, mam este rozbehanych dr., tak nemam este definitivny verdikt, iba ma zaujali vase podobne priznaky - najma zavraty a zvracanie, bolenie, tocenie hlavy, to mam aj ja... Atd. :( )
https://www.neuraxpharm.com/sk/poruchy/migrena

heidi4
15. máj 2025
@luciaka123

@perla6
@luciaka123
S tou hlavou a pocitmi na odpadnutie by som vam odporucala navstivit neurologa a ist na MRI mozgu, CT hlavy... Ja konkretne mam termin az koncom augusta, takze pekne, dovtedy mozem aj explodovat, ale co uz...
Treba to riesit, je to zahul, cista agonia, drzte sa! 🍀

ruzasipova
15. máj 2025
@livih

@livih Nie vsetky AD su navykove, ja som nemala navykove.

berenika39
15. máj 2025

@livih ad nejsou navykova. Uzivaji se dlouhodobe a pokud psychiatr uzna za vhodne, mohou se postupne a pomalu vysadit. Pletes si to leky jako je neurol a spol, ktere pri delsim uzivani zpusobuji zavislost a po jejich vysazeni prijdou abstinencni priznaky a neni snadne se zavislosti zbavit.

perla6
autor
15. máj 2025

Do precbodu nejdem este mam len 25 rokov krv bola dobra aj tlak tak neviem

evkamotka
17. máj 2025
@livih

@livih nie su. Benzace nie su ad (xanax, lexaurin). Co sa tyka realnych ad, mozes mat akurat syndrom z vysadenia. Mozog udrziavaju pri iste hladine serotoninu, aby to nebol sok, vysadzuju sa postupne. No ked ich clovek vysadi, telo nebazi po dalsej davke ad